kayıt

hiç tanımadığın birine her şeyini anlatmak

  1. 1
    sözlük yazarlarının yaptığı eylemdir. ya da martılara simit atmaya gitmiş birinin boş bank olmaması vesilesiyle birinin yanına oturmasıyla vuku bulandır.

    mantıklı bir eylem bana göre, zira tanıdığın birine her şeyini anlatmak onun seni yargılaması, yermesi, anlamına gelir. içtenlikle anlatamazsın her şeyini.
  2. 2
    Tanıdıkları anlatılan şey bin belaya yol açarken diğer türlüsü daha bir tuhaf geliyor. Ben her şeyi içe atıp kahrolmayı tercih ediyorum.
  3. 3
    asla yapmayacağım bir şey. Çünkü yeni tanıştığım herkese ajan gözüyle bakarım.
  4. 4
    insanı rahatlatan eylemdir.

    hiç tanımadığın birisine anlattıklarına asla oto sansür uygulamazsın bir defa. aklından yüreğinden ne geçiyorsa en samimi şekilde içini dökersin. seni tanımadığı için de yargılanmaktan veya yargılama ihtimalinden çekinmezsin. varsın kötü düşünsün diyebilirsin.

    böyle bir rahatlığı vardır. sosyal alemde sıkça yapılır. sana ilişkiler devrinde bunun ferahlatıcı bir etkisi olduğunu kabul ediyorum. chat'i sadece kadın-erkek tavlamak için kullamamakta fayda var.
  5. 5
    tanıdığın birine anlatmaktan daha güvenli bir şey
  6. 6
    böyle bir şey yapmak bana hiç mantıklı gelmiyor. yapanı da zerre anlamış değilim. nasıl güveniyorlar acaba. bir daha görmem etmem diyorlar ama çok saçma be. tanıdıklarına anlatamadığın bir şeyse yabancıya hiç anlatılmaz diye düşünüyorum. gayet düz ve doğru bir mantık. ketum olun azıcık.
  7. 7
    seni tanıyan hatta canından yakın olan insanlar sana o kadar yakındır ki sen onlara anlattığında seni yargılarlar, senin için senden fazla üzülürler, içleri rahatsız olur. belki çok sert tepki verirler, çünkü sizi sizin anlayamayacağınız şekilde severler, onların aklında oluşturduğunuz profil farklıdır. ama gerçek kendinizle ilgili bir takım şeyleri onlara anlatmanız çok zordur, bazen çekinir bazen korkarsınız.


    işte o zamanlar hiç tanımadığınız, sanaldaki birine ya da bankta yanınıza oturan birine anlatmak, okulda kantinde tanıştığınız biriyle paylaşmak hatta aynı derse defalarca girmenize rağmen tanışmadığınız belki de aylarca gıcık olduğunuz birine anlatmak size çok iyi gelir. çünkü o insan sizi tanımadığı için tarafsız yaklaşacaktır, size karşı hisleri olmadığından sizi sert yargılamayacak ama kendince bir yorum katacaktır sadece.


    arada bir her insanın yapması gereken eylem.
  8. 8
    Böyle bir şey yapmak mantıklı mı bilmem ama gayet anlaşılır. Hiçbir ortamınla direkt ya da dolaylı hiçbir bağı olmayan birisi senin için bir nevi tepki veren günlük gibidir. Muazzamdır.
  9. 9
    Güvendiğiniz için değil rahatlamak için anlatırsınız bazen. Başkalarına tanıdıklarına söylese de bir şey kaybetmezsiniz çünkü onun tanıdıklarinı da siz tanımıyorsunuz.
  10. 10
    Hiç tanımadığım birine her şeyimi anlattığım hiç olmadı. Ama yolculuk sırasında tanımadığım birinin bana sorunlarından bahsettiği olmuştu. İnsanlar neden hiç tanımadığı bir kimseye açılır kısmına gelecek olursak muhtemelen yakın çevresi tarafından yargılanmamak ya da ötekileştirilmemek adına bunu tercih ediyorlar. Ki bu da anlaşılır bir neden.