kayıt

hiç tanımadığın birine her şeyini anlatmak

  1. 31
    tanıdığıma anlatmıyorum ki tanımadığıma anlatayım dediğim durum.
  2. 30
    Hiç tanımadığım birine her şeyimi anlattığım hiç olmadı. Ama yolculuk sırasında tanımadığım birinin bana sorunlarından bahsettiği olmuştu. İnsanlar neden hiç tanımadığı bir kimseye açılır kısmına gelecek olursak muhtemelen yakın çevresi tarafından yargılanmamak ya da ötekileştirilmemek adına bunu tercih ediyorlar. Ki bu da anlaşılır bir neden.
  3. 29
    asla yapmayacağım bir şey. Çünkü yeni tanıştığım herkese ajan gözüyle bakarım.
  4. 28
    Güvendiğiniz için değil rahatlamak için anlatırsınız bazen. Başkalarına tanıdıklarına söylese de bir şey kaybetmezsiniz çünkü onun tanıdıklarinı da siz tanımıyorsunuz.
  5. 27
    tiyatro yaptigim zamanlarda oynayacagim rolumle alakali hic tanimadigim insanlarla o karaktere burunerek konusur bazen urkuturdum karaktere gore. o zaman soylerdim tiyatro meselesini. cok inandirici bi an korktum tepkileri vs. neyse iste oyunculuk kariyerim arka sokaklarda mesut komiserin kovaladigi tofasi kullanmaktan ileri gidemedi. biraktik bu isleri mafya vari figuranlik firsatlari oldu ama istemedim. cukurun tekerlek icinde yuvarlanma sahnesi gibi bir aksiyon gelirse menejerimle gorusup olumlu bakabilirim.
  6. 26
    en sevdiğim türk kerizliklerinden biri. adını bile bilmediğin birine neden her şeyini anlatırsın mal.
  7. 25
    Tanıdıkları anlatılan şey bin belaya yol açarken diğer türlüsü daha bir tuhaf geliyor. Ben her şeyi içe atıp kahrolmayı tercih ediyorum.
  8. 24
    Böyle bir şey yapmak mantıklı mı bilmem ama gayet anlaşılır. Hiçbir ortamınla direkt ya da dolaylı hiçbir bağı olmayan birisi senin için bir nevi tepki veren günlük gibidir. Muazzamdır.
  9. 23
    böyle bir şey yapmak bana hiç mantıklı gelmiyor. yapanı da zerre anlamış değilim. nasıl güveniyorlar acaba. bir daha görmem etmem diyorlar ama çok saçma be. tanıdıklarına anlatamadığın bir şeyse yabancıya hiç anlatılmaz diye düşünüyorum. gayet düz ve doğru bir mantık. ketum olun azıcık.
  10. 22
    Ohhh anonim ortamlarda birilerine bir şey anlatmak çok rahatlatıcı. :9
  11. 21
    tanıdığın birine anlatmaktan daha güvenli bir şey
  12. 20
    ara sıra ''tanıdıklarıma anlatamıyorum bari tanımadıklarıma anlatayım'' der sonra da vazgeçerim. her şeyi kendi içimde yaşamayı seçiyorum nedense.
  13. 19
    tanıdığın birine anlatmaktan kolay olandır.
  14. 18
    İnsanı rahatlattığı kadar dertlendiren durumdur. Anlata anlata geçmiş yaraları eşelemeye kadar gider. Sonunda genellikle zararlı çıkıyormuşum aslında, bunu yazarken fark ettim. Bunu yazarken de kederlendim,of.
  15. 17
    tanıdığın birine anlatmaktansa tanımadığın insana anlatmayı tercih edeceğim durum.

    ve çoğu kez yaptım bunu, tanıdığın insanlara birşey anlatmaya gelmiyor. anlamıyorlar, morali daha fazla bozuyorlar. herkese tavsiye ederim...
  16. 16
    mahkemede hakime, karakolda polis yada jandarmaya bilemedin savcıya karşı yapılması durumunda yadırganmayacak davranıştır.
  17. 15
    (bkz: burn after reading)
  18. 14
    insanın içinde kalan ne varsa yargılanmadan dinleneceğini düşünerek anlatabileceği durum.

    not: şuan yapmayı en çok istediğim şey.
  19. 13
    geçen hafta 1 saatlik yolculukta yan koltukta oturan kişi,iyi niyetli sohbetli biriydi,lakin çok özelini canını yakmış eski dingosunu derken eve geldiğimde bir düşündüm şöyle bildiğin tanımadığın birine her şey'i anlatma durumu olmuş,lan tamam ben de dedim hayaller hayatta şuna eyvallah bunu merhaba gibi üstü kapalı sohbet mevzuları bunlar, genelde kaldım hep kalmaya çalışırım,eskiden kalamazdım o kadar samimi olduğum insanlara karşı özellikle sonra da alehime bunlardan yanmıştım,

    bir daha görmem dersin görürsün çok derinleşme derim,yok içimde tutmadım attım iyi oldu dosttan kime fayda dersen o da aptallık demem,ama şans işte ben hiç alakasız bir yerde salladığımın memlekette beni bulduğunu bilirim,o yüzden konuşuyorum ama sanmayın ki farkında değilim ağzımdan laf alınma çabalarının.

    öncelikle hiç tanımadığınız biri olduğu kesinleştirilip,(sen kişiyi tanımıyorsun ama o seni tanıyorsa) sonra pek güzel konuşursun genelde de dinlersin,bak ben genelde dinleyip akıl veren rahatlatan memnun olunan kişi oldum şimdiye kadar,

    derdini suya anlat aksın gitsin,belli mi olur insan verirsin sırrı patlatır olmadık bir an bir yerde.
    kısaca bunu yazan yazar kimseye güvenmez.
  20. 12
    insanı rahatlatan eylemdir.

    hiç tanımadığın birisine anlattıklarına asla oto sansür uygulamazsın bir defa. aklından yüreğinden ne geçiyorsa en samimi şekilde içini dökersin. seni tanımadığı için de yargılanmaktan veya yargılama ihtimalinden çekinmezsin. varsın kötü düşünsün diyebilirsin.

    böyle bir rahatlığı vardır. sosyal alemde sıkça yapılır. sana ilişkiler devrinde bunun ferahlatıcı bir etkisi olduğunu kabul ediyorum. chat'i sadece kadın-erkek tavlamak için kullamamakta fayda var.
  21. 11
    seni tanıyan hatta canından yakın olan insanlar sana o kadar yakındır ki sen onlara anlattığında seni yargılarlar, senin için senden fazla üzülürler, içleri rahatsız olur. belki çok sert tepki verirler, çünkü sizi sizin anlayamayacağınız şekilde severler, onların aklında oluşturduğunuz profil farklıdır. ama gerçek kendinizle ilgili bir takım şeyleri onlara anlatmanız çok zordur, bazen çekinir bazen korkarsınız.


    işte o zamanlar hiç tanımadığınız, sanaldaki birine ya da bankta yanınıza oturan birine anlatmak, okulda kantinde tanıştığınız biriyle paylaşmak hatta aynı derse defalarca girmenize rağmen tanışmadığınız belki de aylarca gıcık olduğunuz birine anlatmak size çok iyi gelir. çünkü o insan sizi tanımadığı için tarafsız yaklaşacaktır, size karşı hisleri olmadığından sizi sert yargılamayacak ama kendince bir yorum katacaktır sadece.


    arada bir her insanın yapması gereken eylem.
  22. 10
    tanıdığın birine her şeyini anlatmaktan daha az tehlike teşkil eden durum.
  23. 9
    insanoğlunun anlatma ihtiyacı ile yaptığı bir eylem.bende bunu yapanlardanım.

    kimine göre doğru kimine göre yanlıştır.burası tartışılır.rahatlattığı bölümü ise doğrudur
  24. 8
    kendi hayatını başkasının ağzından dinlemek gibi tatlı bir sonucu olan eylemdir. sanki o anlatan sen değilsin de bir başkası gibi.
  25. 7
    içindekilerin dökülmesi nedeniyle rahatlatan ama asla mantıklı ve zararsız olmayan eylemdir. dünya küçük. kime, nerede rastlanacağı meçhul.