kayıt

kadınların efendi erkek yerine piç tercihi

  1. 127
    yaş ve yaşam tarzıyla alakalı sanırım. bir de "elde edilmesi zor" görünmek daha çok cazibe mi yaratıyor nedir. bunu hiç beceremedim, bu yüzden "piç" olanlarına da saygı duyuyorum. adamlar işini biliyor. manipüle edebiliyor.

    her kadın böyle değil tabi. efendi sevenlerine de denk geldim. iyi ki varlar. sayıları az ama olsun. orada bir yerdeler biliyorum.*
  2. 128
    Belli bir donemden sonra tam tersine evrilen tercih.
  3. 129
    Aslında doğru bir tercih olabilir. Çünkü türkiye'de "efendi adam" diye tanınanların çoğu maalesef ki cinsel açlıktan ölüyor. Biz belki fark etmiyoruz ama o çocuklar kendilerini kemiriyorlar açlıktan. (Elbette hepsi değil ama geneli bu.)

    Birkaç tane efendi adam tanıdım. Görüştüm ama Bir tanesinden bahsetmek istiyorum yalnızca. Çocuk mühendislik mimarlıkta fakülte birincisi. Ortalaması 3,9 civarlarında. İngilizce biliyor. İşi gücü yerinde. Yaşı benden 2 fazla. Çalışkan. Terbiyeli. Sakin. Zaten biz de ingilizce kursunda tanıştık. Ben öyle aman aman aşktan ölen bir tip değilim ama iyi damat olur bundan diye teklifini kabul ettim.

    İlk günden ağzımı ısırırcasına öptü beni. Daha doğrusu yedi. Üstelik sokaktaki bir bankta. Ben beklemediğimden hazırlıksız yakalandım maalesef ağzımı bir süre kemirmesine izin vermiş oldum. Kendimi geri çekince pat diye; "seni çok arzuluyorum." Dedi. Ben dumur oldum. Ne yapacağımı bilemedim. Daha ilk gün lan. Allah'ın barzosu. İlk günden ilişki bitirmeye karşıyım ben. En azından biraz tanımak lazım. Herhalde üzerime atlamaz diye ayrılmayıp düzgünce uyardım paşamızı.

    Üçüncü gün bize çay içmeye gelmişti. Ev zaten öğrenci evi. Erkek arkadaşlar giriyor. O da gelsin ne olacak diye eve aldım almaz olaydım. Salaklık bende. Yine öptü. Bu sefer öpmekle de kalmadı. Elini orama burama atmaya kalktı ayı. Fırsat bulsa ayakta şeyapacak afedersiniz. Birkaç dudak yeme seansından daha zor kurtulduktan sonra ayrıldım. Allah'ın barzosu.

    Bu tipler dışarıdan çok efendi ve ideal damat görünse de, genellikle doğru kızı bulup hayat kurmak yerine evlenip çiftleşme derdinde oluyorlar.

    O yüzden her şeyin olduğu gibi erkeğin de ortası olsun. Ne çok efendi ne de çok piç.
  4. 130
    yakışıklı olmayan erkeklerin kendine efendi demesiyle ortaya çıkmış tercihimsi.

    tercih hakkıdır, saygı duyulasıdır.

    fakat, erkeklerin şu topa " ben efendiyim ehehe " diye girmesi çok acınası yav. yapmayın beyler.

    kime göre piç? neye göre efendi?
  5. 131
    doğru bilinen yanlışlardandır.

    bu algının aslında sadece karakter veya insanlara olan tavrını baz olarak konulması gerekir bence. şöyle bir göz gezdirdim çünkü, efendi erkek eşittir sıkıcı erkektirden öteye gitmemiş bir algı var. meselenin yanlış yönü bana göre bu, efendi erkek sıkıcı olmayabilir, eğlenmesini bilip efendi olabilir.

    meseleye bu şekilde giriştikten sonra tabi şimdi gel gelelim efendi mi piç mi tercihi?

    örnek 1:
    (bu arkadaşın başından geçenler kesinlikle bir arkadaşım klişesi barındırmıyor)

    öncelikle kızımız hayatı boyunca kimseyle birlikte olmamış ve ciddi manada ortalamayı ağlatacak derecede güzel. hani bana bizatihi gördüğün en güzel kızları say desen kesinlikle ilk beşte yer alır.

    bu kızımız şu ana kadar herhangi biriyle olmamış yani bu yönden herhangi bir üzüntüsü veya derdi yoktur takdir edersiniz ki. (yaşı merak edenler o kadarda büyük değil zaten 21 yaşında) ancak gel gör ki kızımızın istediği efendi, düzgün bir insan olmasıymış gerisi anlaşmaya bakıyormuş yani kendisiyle tanışacak olanlarda baktığı ilk şeyler bu. anahtar kelimemiz efendi erkek.

    neyse efendim işte bizim efendi bir arkadaş kızı görüyor, beğeniyor ama kızın daha önce kaç kişiyi reddettiğini de öğreniyor. hanım kızımız tanımadığı kimseyle tanışmayı da düşünmüyor yani. efendi olan arkadaş gidiyor kızın en yakın iki arkadaşının yanına (bu ki arkadaşını tanıyor şansa aynı sınıftalar kız bir alt dönem) başlıyor olayı anlatmaya. sonuç önce bu iki arkadaş gidip kızı yokluyor kız yok deyince ise bak şöyle efendi, böyle efendi falan başlıyorlar anlatmaya. kız ise iyi o zaman tanışalım diyor. ve sonuç şu an bildiğin buluşuyorlar arkadaş. ileride ne olur bilemem ama bildiğin buluştular. buluşmayı kabul etmesinin tek sebebi bu. o iki arkadaşının çocuğunun ne kadar düzgün ve efendi olduklarını söylemesi.

    örnek 2:

    bu da benim hikayem. kendimi şu piç diye tabir edilen erkek sınıfına sokmuyorum kesinlikle. benimde kendi çapımda bir efendiliğim var zira. ancak bundan 2 sene evvel bir kızı sevmiştim ve gidip konuştuğumda olmaz cevabını aldığımda sebepleri çok merak etmiştim. boru mu lan ilk kez o denli bir işe kalkıştım ve ilk kez reddilmiştim anlayacağınız perişan bir haldeydim. duyduklarım tüylerimi diken diken etti işte o gün. kızın reddetme sebebi derslere girmemem (hoca bile bilmiyor girmediğimi sen ne alaka lan) ve sigaraymış ayrıca çokta sorumsuzmuşum.

    sonuç:

    işte gördüğüm ve yaşadığım bu iki canlı kanlı örnekten sonra çoğu kız için efendi erkek aranandır. (bunun gibi de çok örnek var anadolunun ücra köşelerinde)

    ancak kızlar efendi erkek ararken efendi erkek gidip sevdiği kızın yanına seni seviyorum demezse kız ne yapsın? efendi erkek diye tabir edilen şu cinsin eğer biraz cesareti ve özgüveni olursa türkiye sınırları içerisinde çoğu kızı etkileyebilir.

    tabi böyle kendisi piç olmayı isteyip olamayan kızların tercihidir piç erkek ama gel gör ki öyle kızlarda çoğu erkeğin tercihi değildir.

    yani durum bu olan ortada kalanlara oluyor. ne tam onların anlattıkları gibi efendi olanlarda ne de şu piç diye tabir edilenlerden olanlara.
  6. 132
    Sokrates ve Diotima adlı bir hatunun konuşmasını anlatacağım hatırladığım kadarıyla.

    ...
    Diotima:
    -doğurganlık sonsuzluğa ulaşmak için yapılıyor, bireyler ise çocuklarını sırf sonsuzluğa ulaşmak için bakıyor. Ve bu doğurganlığın en güzel şekilde olması gerektiğine inanıyor, sonsuzluğun güzel olması gerektiğini düşünüyor. Olgunluk çağına ulaşan birey yaratma arzusu ile doluyor. Yaratma arzusu ise bireyi en güzelini bulmaya itiyor, çirkin bedenlerden ziyade güzel bedenlere yöneliyor. Daha sonraları ise bu gördüğü güzellik her bedeninkinine eş değer olduğunu, artık onu doyurmadığını fark ediyor. can güzelliği artık beden güzelliğinden üstün görüyor. Böylece güzelliği yaşayış, davranış yollarında görüyor, hepsindeki güzelliğin aynı olduğu kanısına varıyor ve beden güzelliğine fazlaca kapılmamayı öğreniyor.
    ...
  7. 133
    ikisini de tercih etmiyorum ben erkek sevmiyorum çünkü.
    • jeymi hariç yazmayı unutmuşsun yine.
  8. 134
    insanlar olgunlaşmadan önce hep heyecan yaratan şeylerin peşinden sürüklenmektedir. bu cinsiyetle pek ilgili değildir. özellikle son yıllarda, düzgün erkekler ve kadınlar ilişki kurulmaya değer bulunmamaktadır. bunda teknolojinin payı büyüktür. kısa bir örnekle anlatayım.(kullandığım isimler tamamen uydurma olup, sözlükte bu isimleri taşıyan arkadaşların üstüne alınmamasını rica ederim).

    *********
    nazan, erdem isimli efendi bir çocuktan hoşlanır. onunla görüşmeye başlar. erdem iyi birisi olduğu için nazan ona zamanla sevgi duyar. erdem, nazan'ın iyi gününde de kötü gününde de destekçisidir. ancak nazan'a göre bir şeyler eksiktir. aradığı heyecan, tutku yoktur. nazan teknoloji çağında, canı sıkıldığında tak video veya müzik açıp istediği huzuru, tatmini bulabilen birisidir. beğenilmek için sosyal medyası vardır. oysa ilişkiler sabır ister, irade ister. hemen mutlu olamazsınız, hemen en yüksek hazza erişemezsiniz. ilişkiler bir serüvendir ve sevgi.. gürültücü bir duygu değildir. nazan yavaş yavaş soğur erdem'den...

    oysa ki ozan isimli hınzır çocuğun altında motoru vardır. ozan şakacıdır, eğlencelidir. laf cambazıdır, etrafında sevilir sayılır. nazan içgüdülerine uyarak ozan'a yanaşır. ne de olsa ozan'la olmak demek hazzı, mutluluğu kısa yoldan elde etmek demektir... gerçekten de başta öyle olur. ozan nazan'ın ayaklarını adeta yerden keser. ancak nazan sonra bir şeye şahit olur... ozan nazan'ı o kadar sevmemektedir. dışarıdan çok fazla ilgi gördüğü için kendisini bir kişiye odakla(ya)maz. nazan'ın üzgün ve kötü gününde ozan yoktur; o başka işlerle meşguldür. ozan sadece nazan'la takılarak tatmin olabilen birisi değildir. bir nevi nazan'ın erdeme yaptığını, ozan o'na yapar ve ortada bırakır. sonunda nazan pişmanlık duymaya başlar. erdem'i hatırlar. "beni seven birini bunun için mi terkettim" der. belki geri dönmeye çalışacaktır erdem'e. ama erdem onunla konuşacak mıdır, yeni bir ilişkiye yelken açmış mıdır bilinmez...
    *********

    7.7 milyar nüfuslu gezegende, herhangi bir meslekten, herhangi bir gelir grubundan yüzlerce, binlerce aday bulabilirsiniz ama sizi her şeye rağmen seven insan bulmanız o kadar kolay değildir. buraya uzak mesafe ilişkisi başlığı altına yazdığım yazı biraz tepki toplamıştı. şimdi belki anlatabilmişimdir neden bu ilişkiyi devam ettirdiğimi... 3 yıl boyunca birbirimizi terk etmedik. mesafe artsa da azalsa da, sevdiğim biri, beni olduğu gibi kabul etmiş. neden sırtımı döneyim?
  9. 135
    iki erkek tarafında da bulunmuş bir birey olarak ifade ediyorum. piç erkek hayranlık uyandırır, efendi erkek aldatılır. bu insanın doğasıdır. ilk önce, cebine koyduğu parayı harcar insan. cebe girme. ama efendiliğinden de vazgeçme. kadınlar ve insanlar ( özellikle ayırıyorum ), vazgeçilmez ve kaydadeğer değildir. kaldı ki herkes aynı değildir. yaşamak istediğin gibi yaşaman lazım. her şeyden önce seviyorsan birini kendin için sevmen lazım. amına kodumun volkan konağı konusuyor gene içimde.
    • çekilmez bir adam oldum gene :D
    • naleeeet, aksiiii.
    • Ayruluğun defterunu ferduler elumuze
  10. 136
    bu durum erkekler tarafından kabul ediliyor ama niyeyse kadınlar tarafından kötü bir şeymişcesine kabul edilmiyor. yahu etmesen nolacak bunun doğru olduğunu. 3 tane kolum var dediğinde gerçek/doğru mi oluyor bu?

    evrimsel geçmişten getirilen gerçekliklere popülist ve makyavelist addedilebilecek kaygılarla revizyon getirmeye çalışan bağyanlar yannış yapıyor.

    ondan sonra üğğ niye düzgün erkek yok. yok tabi.
    • Çünkü düzgün olmak için evrilmedik hocam :d
    • aynen de öyle +1 kanka.
    • efendim 3 kolum var derken neyi kast ettiniz, kadın bireylere bir imada mı bulunuyorsunuz, bilinçaltı bi message mı yolluyorsunuz. kafam çok karışık, iyi değilim.
    • kanka yani hepimizin 2 kolu var, manyağın teki cıksa ''Ben 3 kolluyum'' dese bile, biliriz ki 2 kolludur. hatta 2 kollu fotoğrafları vardır falan. nasıl ki o kişi 2 kolu olduğu gerçeğini kabul etmese de o kişi gene 2 kolluysa, bir x kadını tekelinde de durum böyle. kabul etmemeleri doğruluğunu değiştirmiyor.
  11. 137
    genç yaşlarda görülen özellikleridir. evlenme yaşına gelince temiz yüzlü bir memur bulup kapaklamaya çalışırlar kendilerini.
  12. 138
    kızların, şeker kız candy çizgifilminden ötürü kafalarına kazınmış bir kodlanmışlıktır.

    anthony öldükten sonra dağıtmıştır kendileri.
  13. 139
    efendi adamların hayatının ilk yarısını yalnız, ikinci yarısını ise "kociş de kociş" diye ilgi dilenen bi tiple geçirmesine sebep olur bu tercihler.
  14. 140
    "ulan herkes efendiyse bu piçler nerde?"
    dediğim başlık.
  15. 141
    davul bile dengi dengine.

    efendi erkekler kızlara fazla geliyor olabilir.
  16. 142
    güce aşık olan kadınlar için geçerlidir. Gücün verdiği izlenime, gücün onu onaylamasına hayrandır aslında.
  17. 143
    Ben aslında gayet efendi bir erkek seçiminde bulunduğumu düşünürken öyle olmadığını acı yoldan öğrenmek zorunda kalmıştım. Bu tarz piç erkeklerin bir kısmı kesinlikle bukalemun gibi. Ortamına göre renk değiştiriyor. Şimdi birileri çıkıp kabul etmek istemiyorunuz diyebilir ama sadece ben değil ailem olsun, yakın arkadaş çevrem olsun efendi biri olduğu kanaatindeydi. Demem o ki bile bile lades demiyoruz hepimiz. Şu kafadan bir çıkın.
  18. 144
    kızların efendi görünen erkek yerine piç erkek tercihi olarak değiştirilmesi gereken tespittir. zira efendi erkek yoktur, kendini kamufle eden erkek vardır öyle bir kamuflaj ki 1.5 yıl anlayamayıp, sonra da konduramayabiliyorsunuz. e yok artık di mi? bu tür, "benim" diyen piç'ten daha piçtir!
  19. 145
    alnınızda piç veya efendi yazmıyor ki bilelim.
  20. 146
    efendilerin hepsi yarın cumhuriyeti ilan edecek. yine hatunlara piçler kaldı.
  21. 147
    bu durumdan yakınan bütün "efendi adamlar"ımız da "efendi hatunlar" yerine oynak hatunları tercih ederler efenim. kendilerine değer verecek, sevecek, sayacak, kıymetini bilecek olan hanım kızlarımızı, kendilerini bir yara bandı olarak kullanacak olan hanım kızlarımız için tercih ederler. bu bir kısır döngüdür.
  22. 148
    üniversitede, lisede piç erkeklerle yapmadığı kalmayan kızlar evlenme yaşına gelince efendi erkek arar.
    çünkü bu efendi adamlar iyi bölümler bitirdi, iyi bir iş buldu.
    ancak bu efendi adamlar bu kızları beğenmez, çünkü onlar efendidir ve kendileri gibi efendi kızlar aralar.
    sonra bu kızlar efendi erkeklere hakaretlere başlarlar çomarsınız, yobazsınız, namus bacak arasında değildir diye.
    ama unuttukları bir şey var. sen lisede üniversitede ondan ona sekeceksin. piç adamlarla akacaksın, efendi adamlara ezik muamelesi yapacaksın, sonra onlarla evlenmek isteyeceksin.
    öyle olmuyor işte.
  23. 149
    Sürpriz sevmeyen kadın olabilir. Zira piç herif genelde piç çıkıyor, efendi herif de piç çıkıyor
  24. 150
    sözlüklerde assssssla kimsenin sıkılmadığı ve altına sürekli aynı şeylerin yazıldığı bazı başlıklar vardır. bu başlık o başlıklardan biri.. (bkz: evet maalesef)
  25. 151
    Bu, karmaşık ve çok fazla faktörün içinde bulunduğu bir durum. Örneğin özgüveni eksik olan insanların kendilerine efendi demeleri gibi. Evet, herkesle kolayca iletişime geçmek için yanıp tutuşan, ancak bunu bazı sebeplerden dolayı yapamayan, sürekli ilgisinin kendi eksikliklerinde olmasından dolayı, başkalarının sözlerini çok ciddiye alan, başkalarını kendisinden önce koyan birini hayal edin. Görünüşte, sessiz, kimseye zararı olmayan, bir şey istediğinizde, hayır diyemeyen ve elinden geldiğince onu gerçekleştirmeye uğraşan birisi. Bu kesinlikle aşılması gereken kötü bir evredir, ancak bunu iyilik abidesi ve efendilik olarak gören kişi, çok efendi olmasına rağmen kadınlar tarafından ilgi çekmediğini, kadınlara kötü davranan erkeklerin ise el üstünde tutulduğundan dem vurarak sinirli bir şekilde bu durumu eleştirebilir.

    -"kadınlara kötü davranmak"- Örneğin ben prensip sahibi, yeterli özgüvene sahip bir bireyim ve prensiplerimden birisi de kişisel eşyalarımı başkalarıyla paylaşmayı reddetmem. Kulaklığım da bana göre gayet kişisel bir eşya. Az önceki efendi olarak nitelenen özgüveni düşük birinden, görece hoşlanılabilecek bir kadının, o kişiden kulaklığını istediğini ve bizimkinin de hemen verdiğini düşünelim. Bu kadının, efendi erkekten bunu istemeden önce benden istediğini ve hayır cevabını aldığını varsayalım. Şimdi bu efendi olanın gözünde ben bir kadına kötü davranmış oluyorum. Oysa o istenilen her şeyi elinden geldiğince anında yapıyor. Tüm bunlara rağmen o kadının kendisine o kadar da fazla değer vermediğini hissediyor. Çünkü ben her zaman her şeye evet, yaparım, tabi, olur diye atlamıyorum. Bu sebeple de benim "evet" lerim daha değerli bir konumda olmuş oluyor. Aynı olaya ikimiz de evet desek, benim dediğim evet, söz konusu kadının gözünde daha değerli bir yer ediyor. Bu sadece kadınlar için de geçerli değil kendi hemcinsleri arasında da böyle olacaktır.
    Uzun lafın kısası efendi olmak ya da piç olmak terimleri, içleri çok farklı şekillerde doldurulabilecek kavramlar. Mesela bu arkadaşa göre, prensip sahibi, özgüveni olan kişi piç, kendisi ise efendidir. Gerçekte böyle midir? hayır.

    Burada sadece keskin pençeleri olmadığı için kendisini iyi zanneden zavallılara değindim. Evet bu bir Nietzsche sözü. Mazlum olmak, insanlar tarafından kolayca itilip kakılabiliyor olmak, sizi otomatikman iyi (efendi) bir insan yapmaz.

    Peki bana göre piç bir erkek kimdir? Manipülasyonu becerebilen erkektir. Bunun pek çok çeşidi vardır. Örneğin bir tanesi, iletişimde olduğunuz kadının, şakayla karışık, kendisinin de beğenmediği bir fiziksel özelliği üzerinden dalga geçmek, onun özgüvenini alttan alta zedelemek. Dünya'nın en güzel kadını da olsa, bir insan, mutlaka ama mutlaka kendisinin beğenmediği bir yeri vardır, olacaktır, olmuştur. Siz kolayca fark edemediyseniz, o zaten sohbet esnasında , doğru yönlendirmeyle, size söyler. Boyu kısa olan birine, "senin yerinde olmak isterdim ya, ne güzel yürürken kafanı bir yerlere çarpma gibi bir derdin yok valla :D" denilebilir. Bu sohbet esnasında kadını güldürür ama bir yandan da "benim karşımda öyle çok gerilme, eksik yönlerinin farkındayım" alt mesajı da verir. Bu bence korkunç bir şey. Bazıları bunu planlı ve düşünerek yapıyorken, bazıları doğuştan yeteneklidir. Sadece bu değil, pek çok manipülasyon yöntemi var. Çoğu da, piç erkek ve kadına kötü davrandığı halde nasıl oluyor da hala ilgiyi üstünde tutabiliyor sorularının cevaplarını barındırır. Böyle bir erkeği tespit etmek için yöntemler de mevcut, kendimce bulduğum ancak onu yeri bura değil.

    Son olarak da, gerçekten hödük erkek sevdalısı kadınlar mevcuttur. Bunlar için erkek, kodumu oturtan, höt höt konuşan, kadınını istediği zaman, istediğini emredercesine söyleyen yapıdadır. Bu neden böyledir başka bir tartışma konusu ama böyle kadınlar mevcut, bana göre azınlıklar ama sonuçta varlar. Bir de daha geniş bir yelpazede olan türleri var ki bunlar için erkek, yönlendirici olmalı, öne çıkmalı, kararları kadın için de verebilmelidir. Evet, örneğin bir buluşma gerçekleşecekse, bu erkek nerede buluşulacağını kadına sormamalı. Erkek olmanın gereğini yerine getirip, kendi karar vermelidir. Fark ederseniz, böyle bir tutum, empatiden yoksun, toksik erkeklik durumunu yücelten bir yapıda. Kolayca piç erkeğe mal edilebilen bir davranış çünkü efendi olan, kadına da sorar, belki beğenmediği bir yeri seçecektir yanlışlıkla öyle değil mi?

    Birey olamamayı, efendi olmak sanıyorsanız, derhal kendinizi düzeltmeniz gerekiyor. Öyle biri değilseniz ,sorun yok, zaten size değer vermeyen, diğer "piç" olarak tabir ettiğiniz insanlara yönelen kadınlar, zaten sizin tipiniz hiç olmamıştır, bunun üzerine kafa yormanıza gerek yok.
    • Piç erkek iyi biri mi kötü biri mi toplumda
    • Toplum, güçlü olanı iyi olarak nitelendirmekte zorlanır. Güçsüz ve acınası olana ise, direkt iyi olmaklığı yaftalar. Başlık altında piç erkek tanımlarına bakarsan, hepsinin genel özelliği, acınacak bir taraflarının olmaması, istediklerini almak için harekete geçmekten korkmamaları ve yırtık olmalarıdır. Efendi erkek tanımlarında ise, bir acıma duygusu hakimdir. İnsanlar nedense, bir şeye acıdığında, onun iyi olduğunu da varsayar. Yolda topallayarak yürüyen, gözleri yerde, saçları dağınık ve maddi durumu görünürde pek de iyi olmayan bir insanın size doğru geldiğini hayal edin. Hafif şekilde acıma duyar ve onun hakkında iyi olduğuna dair bir inanç geliştiririz. Uzun lafın kısası piç erkek, acınacak bir tarafı olmadığı için iyi olarak görülmez, bu sebeple de kötü şekilde algılanmaları daha olasıdır. Zaten kötü olarak görmeseler, baştan bu kadar açık bir şekilde çoğu kişi tarafından "piç" diye tanımlanmazlardı.