kayıt

kadınların efendi erkek yerine piç tercihi

  1. 1
    böyle nerde serseri amı götü dağıtmış tipler varsa onu bulurlar,acı çekmekten zevk alırlar,bu karı milleti anlaşılmaz yani.

  2. 2
    kendisini efendi gören ve sevgilisi olmayan erkeklerin izah etmeye çalıştığı tercihtir. beyler böyle bir durum yok baştan söyleyeyim. varsa da ortaokul, lisedeydi. +18 iseniz vücudunuz da iğrenç değilse her türlü tercih edilirsiniz heralde.
  3. 3
    herkesin görüşü kendine diyerekten farklı bakış açıları da olması normal,ama kızların genel tercihleri bu yönde çevremden edindiğim izlenimlerle.
  4. 4
    doğru bilinen yanlışlardandır.

    bu algının aslında sadece karakter veya insanlara olan tavrını baz olarak konulması gerekir bence. şöyle bir göz gezdirdim çünkü, efendi erkek eşittir sıkıcı erkektirden öteye gitmemiş bir algı var. meselenin yanlış yönü bana göre bu, efendi erkek sıkıcı olmayabilir, eğlenmesini bilip efendi olabilir.

    meseleye bu şekilde giriştikten sonra tabi şimdi gel gelelim efendi mi piç mi tercihi?

    örnek 1:
    (bu arkadaşın başından geçenler kesinlikle bir arkadaşım klişesi barındırmıyor)

    öncelikle kızımız hayatı boyunca kimseyle birlikte olmamış ve ciddi manada ortalamayı ağlatacak derecede güzel. hani bana bizatihi gördüğün en güzel kızları say desen kesinlikle ilk beşte yer alır.

    bu kızımız şu ana kadar herhangi biriyle olmamış yani bu yönden herhangi bir üzüntüsü veya derdi yoktur takdir edersiniz ki. (yaşı merak edenler o kadarda büyük değil zaten 21 yaşında) ancak gel gör ki kızımızın istediği efendi, düzgün bir insan olmasıymış gerisi anlaşmaya bakıyormuş yani kendisiyle tanışacak olanlarda baktığı ilk şeyler bu. anahtar kelimemiz efendi erkek.

    neyse efendim işte bizim efendi bir arkadaş kızı görüyor, beğeniyor ama kızın daha önce kaç kişiyi reddettiğini de öğreniyor. hanım kızımız tanımadığı kimseyle tanışmayı da düşünmüyor yani. efendi olan arkadaş gidiyor kızın en yakın iki arkadaşının yanına (bu ki arkadaşını tanıyor şansa aynı sınıftalar kız bir alt dönem) başlıyor olayı anlatmaya. sonuç önce bu iki arkadaş gidip kızı yokluyor kız yok deyince ise bak şöyle efendi, böyle efendi falan başlıyorlar anlatmaya. kız ise iyi o zaman tanışalım diyor. ve sonuç şu an bildiğin buluşuyorlar arkadaş. ileride ne olur bilemem ama bildiğin buluştular. buluşmayı kabul etmesinin tek sebebi bu. o iki arkadaşının çocuğunun ne kadar düzgün ve efendi olduklarını söylemesi.

    örnek 2:

    bu da benim hikayem. kendimi şu piç diye tabir edilen erkek sınıfına sokmuyorum kesinlikle. benimde kendi çapımda bir efendiliğim var zira. ancak bundan 2 sene evvel bir kızı sevmiştim ve gidip konuştuğumda olmaz cevabını aldığımda sebepleri çok merak etmiştim. boru mu lan ilk kez o denli bir işe kalkıştım ve ilk kez reddilmiştim anlayacağınız perişan bir haldeydim. duyduklarım tüylerimi diken diken etti işte o gün. kızın reddetme sebebi derslere girmemem (hoca bile bilmiyor girmediğimi sen ne alaka lan) ve sigaraymış ayrıca çokta sorumsuzmuşum.

    sonuç:

    işte gördüğüm ve yaşadığım bu iki canlı kanlı örnekten sonra çoğu kız için efendi erkek aranandır. (bunun gibi de çok örnek var anadolunun ücra köşelerinde)

    ancak kızlar efendi erkek ararken efendi erkek gidip sevdiği kızın yanına seni seviyorum demezse kız ne yapsın? efendi erkek diye tabir edilen şu cinsin eğer biraz cesareti ve özgüveni olursa türkiye sınırları içerisinde çoğu kızı etkileyebilir.

    tabi böyle kendisi piç olmayı isteyip olamayan kızların tercihidir piç erkek ama gel gör ki öyle kızlarda çoğu erkeğin tercihi değildir.

    yani durum bu olan ortada kalanlara oluyor. ne tam onların anlattıkları gibi efendi olanlarda ne de şu piç diye tabir edilenlerden olanlara.
  5. 5
    beni tercih etmelerine yol açan, doğru durum. yakışıklı adamım vesselam.

    bir tek sevdiğim tercih etmiyor beni. :(
  6. 6
    (bkz: buz dağının görünen kısmı)
  7. 7
    tezatlıkların birbirini çekmesine verilecek örneklerden biridir. cinsiyet ayrımı ortadan kalktığı durumda çoğunluğu doğru çıkabilecek önermedir.
  8. 8
    öncelikle hayatının hangi döneminde diye sorulması gereken değerlendirmedir. 16-22 yaş gurubu ile 27-35 yaş gurubunun yönelimleri aynı motivasyona bağlı olmayabilir. not: aralıklar izafi olduğu kadar random seçilmiştir.
  9. 9
    Efendi erkeğin çekingen piç erkeğin daha atılgan olmasından kaynaklanan bir durumdur. Efendi uzaktan bakar bakar piç gider kızı etkiler. Kızla piç sevgili olur efendi efendiliği yüzünden kaybetti sanır.
  10. 10
    kızların efendi görünen erkek yerine piç erkek tercihi olarak değiştirilmesi gereken tespittir. zira efendi erkek yoktur, kendini kamufle eden erkek vardır öyle bir kamuflaj ki 1.5 yıl anlayamayıp, sonra da konduramayabiliyorsunuz. e yok artık di mi? bu tür, "benim" diyen piç'ten daha piçtir!
  11. 11
    belki de kavramları tanımlamaya başlayarak bu tercihin anlamını daha net ortaya koyabiliriz. duygularıyla veya mantığıyla hareket eden insanlar vardır. yani kimi önce düşünür sonra hareket eder kimi de sadece içinden geldiği gibi davranır. içinden geldiği gibi davranmaktan kastım samimi ve açık yürekli olmak değil hatun da kütür kütürmüş be düzeyidir. atatürkün de dediği gibi uygulayan tasarlayandan üstündür yada akıllı köprü ararken deli suyu geçer. işte bu cesaret yada vurdumduymazlık günü yaşama çekici gelir insanlara ancak esas sorun beklentiler uyuşmamaya başladığında ortaya çıkar zira heyecanlı adam hep heyecanlıdır ve çabuk sıkılma eğilimindedir. aradığı istikrar değil farklı deneyimleri yaşama heyecanıdır.
  12. 12
    genç yaşlarda görülen özellikleridir. evlenme yaşına gelince temiz yüzlü bir memur bulup kapaklamaya çalışırlar kendilerini.
  13. 13
    kilo almak istememek ama yine de tatlıdan uzak duramamak ile aynı durumdur.
    hayatta, çekici gelen şeyleri yapmanın mutlaka bir bedeli vardır.
  14. 14
    (bkz: erkeklerin efendi kız yerine orospu tercihi)
  15. 15
    efendi adan tercih edilmez tercihi kendisi yapar?
  16. 16
    Bu bir şehir efsanesidir ve kesinlikle yalandır. ayrıca (bkz: hurafe )
  17. 17
    (bkz: efendi erkek ayağı )
  18. 18
    bazen hayatın öyle manyak bir dönemi gelir çatar ve biri tarafından tercih edilirsiniz.

    o zaman düşünceye dalma evresi volta atar içinde. ben efendi olduğuma göre, genelde diğer tercihlerden giden kişi ne olarak tanımlıyor. yani arayan bazen yanlış olabilir, sözüm çiplere karmaşa yaratıyorsunuz.

    hepsini geçtim tercih yapmadan birbirine mahkum olan denkleşen tipler var. çip bile tercih aslında. en azından kalbin yok gibi denkleşmekten iyidir.
  19. 19
    kızların, şeker kız candy çizgifilminden ötürü kafalarına kazınmış bir kodlanmışlıktır.

    anthony öldükten sonra dağıtmıştır kendileri.
  20. 20
    Saçmadır. İnsan geleceği olmayan biriyle niye olur ki...
  21. 21
    çok klasik bir tabirdir. bu tercih çok sorgulanır ama evlilikte hep tercih edilen efendi adamlardır.
  22. 22
    erkeklerin kaşar tercihiyle aynıdır.
  23. 23
    efendi adamların hayatının ilk yarısını yalnız, ikinci yarısını ise "kociş de kociş" diye ilgi dilenen bi tiple geçirmesine sebep olur bu tercihler.
  24. 24
    aslında kendine özgüveni olan adamı tercih etmeleri söz konusu olan durumdur.
    kadın daha çılgın, kendinden emin, karşısındakine konuşmalarında tutarlılık sergileyen erkeği tercih edecektir.
    çünkü kadın elinde oynatacağı, her sözünü onaylatacağı bir erkek yerine bir şeyler yaparken fikir alacağı bir erkeği tercih eder.
    aldığı kararlarda erkeğin kadının arkasında olması kadına güven verir.
    kadın: hayatım acaba şunu nasıl yapsak, dediğinde
    erkek: valla bilmem ki ben de kararsız kaldım, demek yerine bak canım şöyle yaparsak karlı çıkarız ama eksileri de yok değil ama bak bunun da şu artısı var gibi öngörülerde bulunursa bu kadının açısından çok daha olumlu bir davranış olur.
    erkek sorun yaratan değil, çözüm üreten olmalıdır.
    sürekli kısıtlayan, denetçi bir erkek kadının gözünde zamanla değersizleşir.
    zaman geçtikçe istese de artık ilişkiye ağırlığını koyamaz ve basiretsizleşir.
    bu yüzden kızlar sünepe adam yerine, egosu yüksek ve özgüveni tam olan erkekleri tercih ederler.
    (bkz: sünepelerin kabullenemediği durum)
  25. 25
    (bkz: İnsanların efendi köpek yerine piç kedi tercihi)