kayıt

kadınların efendi erkek yerine piç tercihi

  1. 169
    Bu, karmaşık ve çok fazla faktörün içinde bulunduğu bir durum. Örneğin özgüveni eksik olan insanların kendilerine efendi demeleri gibi. Evet, herkesle kolayca iletişime geçmek için yanıp tutuşan, ancak bunu bazı sebeplerden dolayı yapamayan, sürekli ilgisinin kendi eksikliklerinde olmasından dolayı, başkalarının sözlerini çok ciddiye alan, başkalarını kendisinden önce koyan birini hayal edin. Görünüşte, sessiz, kimseye zararı olmayan, bir şey istediğinizde, hayır diyemeyen ve elinden geldiğince onu gerçekleştirmeye uğraşan birisi. Bu kesinlikle aşılması gereken kötü bir evredir, ancak bunu iyilik abidesi ve efendilik olarak gören kişi, çok efendi olmasına rağmen kadınlar tarafından ilgi çekmediğini, kadınlara kötü davranan erkeklerin ise el üstünde tutulduğundan dem vurarak sinirli bir şekilde bu durumu eleştirebilir.

    -"kadınlara kötü davranmak"- Örneğin ben prensip sahibi, yeterli özgüvene sahip bir bireyim ve prensiplerimden birisi de kişisel eşyalarımı başkalarıyla paylaşmayı reddetmem. Kulaklığım da bana göre gayet kişisel bir eşya. Az önceki efendi olarak nitelenen özgüveni düşük birinden, görece hoşlanılabilecek bir kadının, o kişiden kulaklığını istediğini ve bizimkinin de hemen verdiğini düşünelim. Bu kadının, efendi erkekten bunu istemeden önce benden istediğini ve hayır cevabını aldığını varsayalım. Şimdi bu efendi olanın gözünde ben bir kadına kötü davranmış oluyorum. Oysa o istenilen her şeyi elinden geldiğince anında yapıyor. Tüm bunlara rağmen o kadının kendisine o kadar da fazla değer vermediğini hissediyor. Çünkü ben her zaman her şeye evet, yaparım, tabi, olur diye atlamıyorum. Bu sebeple de benim "evet" lerim daha değerli bir konumda olmuş oluyor. Aynı olaya ikimiz de evet desek, benim dediğim evet, söz konusu kadının gözünde daha değerli bir yer ediyor. Bu sadece kadınlar için de geçerli değil kendi hemcinsleri arasında da böyle olacaktır.
    Uzun lafın kısası efendi olmak ya da piç olmak terimleri, içleri çok farklı şekillerde doldurulabilecek kavramlar. Mesela bu arkadaşa göre, prensip sahibi, özgüveni olan kişi piç, kendisi ise efendidir. Gerçekte böyle midir? hayır.

    Burada sadece keskin pençeleri olmadığı için kendisini iyi zanneden zavallılara değindim. Evet bu bir Nietzsche sözü. Mazlum olmak, insanlar tarafından kolayca itilip kakılabiliyor olmak, sizi otomatikman iyi (efendi) bir insan yapmaz.

    Peki bana göre piç bir erkek kimdir? Manipülasyonu becerebilen erkektir. Bunun pek çok çeşidi vardır. Örneğin bir tanesi, iletişimde olduğunuz kadının, şakayla karışık, kendisinin de beğenmediği bir fiziksel özelliği üzerinden dalga geçmek, onun özgüvenini alttan alta zedelemek. Dünya'nın en güzel kadını da olsa, bir insan, mutlaka ama mutlaka kendisinin beğenmediği bir yeri vardır, olacaktır, olmuştur. Siz kolayca fark edemediyseniz, o zaten sohbet esnasında , doğru yönlendirmeyle, size söyler. Boyu kısa olan birine, "senin yerinde olmak isterdim ya, ne güzel yürürken kafanı bir yerlere çarpma gibi bir derdin yok valla :D" denilebilir. Bu sohbet esnasında kadını güldürür ama bir yandan da "benim karşımda öyle çok gerilme, eksik yönlerinin farkındayım" alt mesajı da verir. Bu bence korkunç bir şey. Bazıları bunu planlı ve düşünerek yapıyorken, bazıları doğuştan yeteneklidir. Sadece bu değil, pek çok manipülasyon yöntemi var. Çoğu da, piç erkek ve kadına kötü davrandığı halde nasıl oluyor da hala ilgiyi üstünde tutabiliyor sorularının cevaplarını barındırır. Böyle bir erkeği tespit etmek için yöntemler de mevcut, kendimce bulduğum ancak onu yeri bura değil.

    Son olarak da, gerçekten hödük erkek sevdalısı kadınlar mevcuttur. Bunlar için erkek, kodumu oturtan, höt höt konuşan, kadınını istediği zaman, istediğini emredercesine söyleyen yapıdadır. Bu neden böyledir başka bir tartışma konusu ama böyle kadınlar mevcut, bana göre azınlıklar ama sonuçta varlar. Bir de daha geniş bir yelpazede olan türleri var ki bunlar için erkek, yönlendirici olmalı, öne çıkmalı, kararları kadın için de verebilmelidir. Evet, örneğin bir buluşma gerçekleşecekse, bu erkek nerede buluşulacağını kadına sormamalı. Erkek olmanın gereğini yerine getirip, kendi karar vermelidir. Fark ederseniz, böyle bir tutum, empatiden yoksun, toksik erkeklik durumunu yücelten bir yapıda. Kolayca piç erkeğe mal edilebilen bir davranış çünkü efendi olan, kadına da sorar, belki beğenmediği bir yeri seçecektir yanlışlıkla öyle değil mi?

    Birey olamamayı, efendi olmak sanıyorsanız, derhal kendinizi düzeltmeniz gerekiyor. Öyle biri değilseniz ,sorun yok, zaten size değer vermeyen, diğer "piç" olarak tabir ettiğiniz insanlara yönelen kadınlar, zaten sizin tipiniz hiç olmamıştır, bunun üzerine kafa yormanıza gerek yok.
    • Piç erkek iyi biri mi kötü biri mi toplumda
    • Toplum, güçlü olanı iyi olarak nitelendirmekte zorlanır. Güçsüz ve acınası olana ise, direkt iyi olmaklığı yaftalar. Başlık altında piç erkek tanımlarına bakarsan, hepsinin genel özelliği, acınacak bir taraflarının olmaması, istediklerini almak için harekete geçmekten korkmamaları ve yırtık olmalarıdır. Efendi erkek tanımlarında ise, bir acıma duygusu hakimdir. İnsanlar nedense, bir şeye acıdığında, onun iyi olduğunu da varsayar. Yolda topallayarak yürüyen, gözleri yerde, saçları dağınık ve maddi durumu görünürde pek de iyi olmayan bir insanın size doğru geldiğini hayal edin. Hafif şekilde acıma duyar ve onun hakkında iyi olduğuna dair bir inanç geliştiririz. Uzun lafın kısası piç erkek, acınacak bir tarafı olmadığı için iyi olarak görülmez, bu sebeple de kötü şekilde algılanmaları daha olasıdır. Zaten kötü olarak görmeseler, baştan bu kadar açık bir şekilde çoğu kişi tarafından "piç" diye tanımlanmazlardı.
  2. 168
    Az önce geçen konuşma üzerine kafamda sanırım bir şeyler belirdi bununla ilgili...

    Neye göre piç erkek kime göre piç erkek anlayışım hala devam ediyor öncelikle belirteyim.
    Ben bütün kadınların kibar, nazik, saygılı erkeklerden hoşlandığını düşünürdüm eskiden açıkçası ama görüyorum ki durum bu kadar masum değil.

    Kimi kadınların tehlikeli ve kıskanç tipleri sevmelerini yetiştirilme tarzına bağlayabildim az önce düşünürken.
    Belki normal bir baba figürü olmamıştır karşıkarında, belki küçüklükte korunmaya ve kollanmaya ihtiyaç duymuşlardır.
    Büyünce de eksik olan ne varsa onu tamamlama yoluna gidiyor olabilirler. Sahiplenme hissi verdiği için bu tarz serseri tiplere meyil ediyolar belki...

    Dışarıdan bir göz ile içinde bulunma hali de aynı olmuyor maalesef.
    Böyle de bir fikirdir...

    (bkz: Bence diyorum sonra linçlemeyin amk)
    • sizce efendi erkek sahiplenmeyen erkek mi peki?

      bunu cımbızladım aradan.
    • Sahiplenme kısmını yanlış ifade etmiş olabilirim.
      Kimi kadınlar aşırı kıskanç erkeklerden hoşlanır mesela. İster ki sürekli takip etsin hesap sorsun, Birisi bakacak olsa kavga çıkarsın falan.
      Yoksa tabi ki sevgili, kardeş, anne fark etmeksizin hayatındaki kadını sahiplenir insan.
    • valla sayın yazar, bugün 12 kiloluk minimal bünyesi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle bir yeğen tren gibi geçti üstümden aksmsms.

      lafı uzatırdım ama halim kalmadı ansnsn.

    • Geçmiş olsun. Bir yeğen kolay yetişmiyor dbdbdn.
    • sormayınız aksnsksksks. ama çok eğlendik.
  3. 167
    piç diye anlatılan adamın genelde yakışıklı, ağzı laf yapan bir tip ve/veya cebinde para olması ile alakalı olabilir...


    (bkz: kimse de demiyor ki aga madem o kadar kolay sen niye yapmıyorsun)
  4. 166
    Nisvan nakıs insan olduğu için böyle vakalar vaki olabiliyor. 5000 otopsi üzerinde çalışma yapılmış, kadınların beyninin erkeklerin beynine nazaran 200 gram küçük olduğu ortaya çıkmış. Normal, aklı salim insanlar olsalardı kendilerinden emin olabilecekleri erkeklerle takılırlardı. Birazcık gerzekçe düşünüp hareket ettikleri için kendilerini öldürecek, kurbanlık koyun gibi kesecek, ruhen ve bedenen istismar edebilecek gerzeklerle uğraşıyorlar.
  5. 165
    aslında bir rekabet duygusudur.

    'efendi erkek' kavramı kendi halinde olan, sağa sola savrulmayan, ideali doğrultusunda hareket eden erkek olarak addediliyor. kişiden kişiye ufak farklılıklar olsa da genel manada karşılığı bu şekildedir. bu da akılda "sadık, elde tutması kolay, eforsuz" olarak karşılık bulmakta.

    'piç erkek' tabiri ise tam tersi bir kadının elde tutmakta zorlanacağı erkek modeli diyebiliriz kısaca. bu durumda ise ortaya bir rekabet duygusu giriyor. kadın "ben diğerlerinden farklı olup onu yola getireceğim" güdüsüyle bu tip erkekleri daha çekici bulur. aslında diğer kadınlarla ortak koştuğu bir maratondur, ipi kendi göğüsleyecek zirvede tek kendisi olacaktır.

    bir diğer konu da 'sağlayacılık'tır. sağlayacılık dediğimiz şey güç sahibi, hayat kavgasında kendisine iyi bir şekilde eşlik edecek erkek modelidir. çocuklarına iyi bir baba, kaliteli bir yaşam gibi unsurları sağlayacağını düşünmelerine neden olan da yine bu "piç erkek" modelidir. zira korkusuz, herkese dik durabilecek, kavgasında geri durmayacak izlenimini veren yine bu modeldir. zira güçlü ve cesur erkek, dişinin her mücadelesinde onun sığınacağı bir liman, güveneceği bir hayat arkadaşı olmalıdır.

    doğada bile dişiyi elde eden, sürüden galip çıkandır. bu şekilde ele alırsak "kavgacı, geride durmaz, gözü pek, belalı" tiplerin neden çekici geldiği daha anlaşılır olacaktır.

    ancak bu tip ilkel bir davranışını sosyolojik olarak ele alırsak daha çok alt kültür olarak tanımladığımız; düşük eğitim seviyesi, düşük gelir grubunu kapsayan sosyokültürel çevrede gözlemleriz. eğitim seviyesi artıkça kesin olarak sıfıra inmese de bu tarz seçimlerin azaldığını görürüz. 'piç erkek' anlayışı eğitim ve kültür seviyesi artıkça yerini 'güçlü erkek' modeli almakta ilkel güdüler yerini mantıklı seçimlere bırakmaktadır.

    yani sözün özü bu tip insanlarla takılan kadınların da çok kaliteli, entelektüel olmasını beklemeyin. varoşlar işte amına koyim.
  6. 164
    sözlüklerde assssssla kimsenin sıkılmadığı ve altına sürekli aynı şeylerin yazıldığı bazı başlıklar vardır. bu başlık o başlıklardan biri.. (bkz: evet maalesef)
  7. 163
    Ben aslında gayet efendi bir erkek seçiminde bulunduğumu düşünürken öyle olmadığını acı yoldan öğrenmek zorunda kalmıştım. Bu tarz piç erkeklerin bir kısmı kesinlikle bukalemun gibi. Ortamına göre renk değiştiriyor. Şimdi birileri çıkıp kabul etmek istemiyorunuz diyebilir ama sadece ben değil ailem olsun, yakın arkadaş çevrem olsun efendi biri olduğu kanaatindeydi. Demem o ki bile bile lades demiyoruz hepimiz. Şu kafadan bir çıkın.
  8. 162
    bu durum erkekler tarafından kabul ediliyor ama niyeyse kadınlar tarafından kötü bir şeymişcesine kabul edilmiyor. yahu etmesen nolacak bunun doğru olduğunu. 3 tane kolum var dediğinde gerçek/doğru mi oluyor bu?

    evrimsel geçmişten getirilen gerçekliklere popülist ve makyavelist addedilebilecek kaygılarla revizyon getirmeye çalışan bağyanlar yannış yapıyor.

    ondan sonra üğğ niye düzgün erkek yok. yok tabi.
    • Çünkü düzgün olmak için evrilmedik hocam :d
    • aynen de öyle +1 kanka.
    • efendim 3 kolum var derken neyi kast ettiniz, kadın bireylere bir imada mı bulunuyorsunuz, bilinçaltı bi message mı yolluyorsunuz. kafam çok karışık, iyi değilim.
    • kanka yani hepimizin 2 kolu var, manyağın teki cıksa ''Ben 3 kolluyum'' dese bile, biliriz ki 2 kolludur. hatta 2 kollu fotoğrafları vardır falan. nasıl ki o kişi 2 kolu olduğu gerçeğini kabul etmese de o kişi gene 2 kolluysa, bir x kadını tekelinde de durum böyle. kabul etmemeleri doğruluğunu değiştirmiyor.
  9. 161
    iki erkek tarafında da bulunmuş bir birey olarak ifade ediyorum. piç erkek hayranlık uyandırır, efendi erkek aldatılır. bu insanın doğasıdır. ilk önce, cebine koyduğu parayı harcar insan. cebe girme. ama efendiliğinden de vazgeçme. kadınlar ve insanlar ( özellikle ayırıyorum ), vazgeçilmez ve kaydadeğer değildir. kaldı ki herkes aynı değildir. yaşamak istediğin gibi yaşaman lazım. her şeyden önce seviyorsan birini kendin için sevmen lazım. amına kodumun volkan konağı konusuyor gene içimde.
    • çekilmez bir adam oldum gene :D
    • naleeeet, aksiiii.
    • Ayruluğun defterunu ferduler elumuze
  10. 160
    Sürpriz sevmeyen kadın olabilir. Zira piç herif genelde piç çıkıyor, efendi herif de piç çıkıyor
  11. 159
    Belli bir donemden sonra tam tersine evrilen tercih.
  12. 158
    Asli sebebi kadın ve erkeğin efendi erkek tanımının farklı olmasıdır. Mesela erkek milleti efendi erkekten işinde gücünde, alkolü, uyuşturucusu, sigarası olmayan(nispeten), ne yaptığı ettiği belli, kendi eğlence ve hayat şartlarına sahip birinden bahseder. Kadın milleti ise sessiz sakin, ezik, vur ensesine al lokmasını bir erkek tipi olarak algılıyor.

    Güce tapan ve asıl hoşlandığı şey bu olan kadınların da nispeten belalı, nerede akşam orda sabah, hatta it kopuk, eğlenceli (!) tipleri tercih etmesi bu açıdan doğal. Günümüzün en büyük gücünün para olması da zengin erkeklerin kendilerinden çok genç ve görece güzel kadınlarla birliktelik kurmasının bir açıklaması.

    (bkz: Bence diyorum sonra linçlemeyin amk)
  13. 157
    Neye göre efendi, neye göre piç?

    Efendi dediğimiz erkek:

    - saf, ezik, kendisini geliştirmeyen, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, kız görünce eli ayağı birbirine dolaşan vs.. Gibi özelliklere sahip ise ben de kız olsam ben de böyle efendi erkekle olmam.

    piç dediğimiz erkek :

    - kurnaz, hain, ilişkinin en başında çok güzel davranıp kızı kendine bağlayan, kendisini geliştirip çeşitli kur teknikleri öğrenmiş biriyse zaten kızları kapar bu adam. Ama sonrası özellikle kız için pişmanlıktır. Adam döver ses çıkarmaz neredeyse o derece... Hem adamı çok sever, ayrılması çok zordur ama aynı zamanda nefret eder. Eninde sonunda zaten ya o piç terk eder kadını ya da kadın...

    Ama bir de piçimsi efendi erkek var.

    - yine kurnaz ama iyi huyludur, ilişkinin başında ne ise ilişki boyunca da neredeyse aynı kişidir, kızı kendisine bağlar ama aynı zamanda kendisi de kıza bağlanır, * kendisini kariyer, kişisel, aşk vs. Konularında geliştirir, kızlarla konuşmasını bilir.( Hadi bilmese bile en azından rahat olur ve yine de bir konu düşünür ve açar.)

    Çok uzun olacak, uzatmak istemiyorum elim yandı sıcaktan ama özetle kadınların tercihleri böyle. Red pill diye bir film mi ne vardı orada da bu konulara değinilir genelde. Alfa erkek vs.. Durumları.

    Ha bir de, piçimsi efendi erkek olun. Dürüst olun, rahat olun ve en önemlisi kendinizi geliştirin... Boş durmayın abi.
  14. 156
    efendi erkekleri sıkıcı bulurlar. düz mantık, "bu uyuz şey daha konuşamıyor, beni evire çevire sikemez" diye düşünürler. piç erkek iyi konuşur, eğlencelidir.

    kızlar piç erkeği düşünüp amına oklava sokar.

    bu devran böyledir iyiler kaybeder.
  15. 155
    Varos kesimlerde daha fazla gorulen hipergamik durum ne yazik ki erkegim diye gecinen barzolarin her turlu siddetiyle devam ediyor. Bu durumdaki kadinlar ise haklarini aramak yerine bu barzolari savunuyor "dover de sever de" diyerek, her turlu siddete karsin "onu seviyorum" diyerek cogu zaman korkutlarindan olaylari kapatmaya calisiyorlar. Barzo kisisi ne kadar siddette uygulasa ertesi gun kadin kisinin barzonun pesinden kosmasiyla devam ediyor.

    Mesela gecenlerde yuzune kezzap atilan berfin sikayetini geri cekip sevgilsiyle evlenmek istedigi duyurmustu. Arkasinda duran o kadar kadini kurumu agzi acik birakmisti.

    Erkeklerin bu denli siddet egilimli yetistirilmeleri de ayri bir aci gercek.
  16. 154
    Fakir Erkeklerin gotunden uydurdukları bir şeydir bu. Erkekler pic değil aslında zengin. Zengin erkeği de vurabilecekleri hiçbir şey olmadigindan adamlara pic diyorlar. Halbuse yok öyle bir şey.
  17. 153
    toyluktan gelir. büyüdükçe, kazık yedikçe, değer görmediğini anladıkça bu eğilimi de azalır.
    kimi kadın zaten kendisi değersizdir onlar hakkında konuşmaya değmez bile.
  18. 152
    ergen işidir. bunun yanında bu durumdan en çok da piç erkeklerin şikayetçi olması gariptir. kendilerini efendi sanmaları ise daha da garip...
  19. 151
    Sikinizi okşamak dışında bir yeteneğinizin bulunmuyor olmasının dahi fazlasıyla yeterli olacağını gösteren durum.
  20. 150
    çoğunlukla sekmeyen tespittir.

    çünkü piç erkek ortam kaşarıdır, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi bilir. bizim ortam meraklısı kızlarımız da tabii ki bu durum karşısında erir biter. sonra da berkecan'lardan tekmeyi yeyiverince bizim saf erkeğin değerini anlarlar.

    biraz klişe olacak ama, genç yaşlarında hovardalık edebileceği, gezebileceği, eğlenebileceği, ortam kurabileceği bir erkek ister kadınlar. sonrasında ise işini gücünü oturtmuş, aile babası imajı çizen, varlıklı ve gözü dışarıda olmayan bir erkek.

    çok yazık, yanlış bir düşünce. bizzat da başıma geldiğinden biliyorum bunun şaşmadığını. ah kızlar ah!
  21. 149
    geçen gün bir erkek arkadaşıma bir kız arkadaşı için nabız yoklasana dedim. yokladı. kız ''ya iyi hoş ama çocukta kendine bağlayıp sonra umursamayacak bir tip var.'' demiş. bu ne demek kızlar? bunun bir başka versiyonu mu :d
  22. 148
    Yalnız olmamın sebebidir.. Tanrı bile olsan efendilik fayda edmiyor.
  23. 147
    encrypted-tbn3.gstatic.com/...

    insanlik tarihinde hep olan birsey.
  24. 146
    efendi erkeği niye seçsin hala şu tartışma bitmedi aq ya. efendi erkeği seçen kadın maskülendir(noğta)
  25. 145
    (bkz: alfa erkeklerin piç olması)