kayıt

paranoid

  1. 1
    * *

    bir black sabbath şarkısı.

    www.youtube.com/...
  2. 2
    Black Sabbath kimliğinii en iyi yansıtan şarkılardan biri olan 'Paranoid' , grubun 1970 tarihli ilk albümünün en son yazılan şarkısıdır.Kısa bir şarkıya ihtiyaçları vardı ve stüdyo çalışmalarına ara verdikleri bir anda barda otururken 'Paranoid'in rifi Tony Iommi, sözleri ise basçı Geezer Butler tarafından yazımış, Daha önce 'War Pigs' olması düşünülen albüm ismi de 'Paranoid' olarak değişmiştir.


    edit: en sevdiğim şarkılardan biri olduğu için, entry kaştığım şarkıdır :)
  3. 3
    aslında tony şarkıya şeklini veren riff i kullanmak bile istememektedir.
    sevmediği bir rifftir.

    albüm kayıtları sırasında teknisyen kişi plakta hala bir miktar boş sürenin olduğunu söyler. bunun üzerine tony elinde bu şarkıya ait olan riff i çalar ve önerir. çare yoktur kabul edilir. hemen ozzy oracıkta beş on dakika gibi bir sürede şarkının sözlerini yazar ve kayıdedilir.

    sene 1970: www.youtube.com/...

    sene 2014 bill ward yok: www.youtube.com/...
  4. 4
    iron man,war pigs, electric funeral ve albüme adını veren paranoid gibi enfes eserlere sahip 1970 yapımı black sabbath albümüdür.
  5. 5
    Kara mizahın olduğu cinayet dizisi. Dizideki bazı sahnelerde derin anlamlar yüklü. Özellikle sona yaklaşıldığında...

    www.imdb.com/...
  6. 6
    Sene 1970. Zaten danslardan da anlayabileceğiniz gibi dünya henüz metal müziğe hazır değil :) ama Black Sabbath 2.albümü yapmayı kafaya koymuş bir kere. Şarkıların çoğu zaten hazır, koca albüm 2-3 günde kaydediliyor ancak plakta yaklaşık 3 dakikalık bir boşluk kalıyor. Prodüktör o arayı da dondurmalarını rica ediyor gruptan. Tony Iommi abimiz "Şuralarda bir riff olacaktı" diyerek Paranoid'in giriş kısmını çalıyor ve olaylar gelişiyor :) Grup süre doldurmak için şarkı yapmak isterken tüm zamanların en meşhur şarkılarından birini yaratmış oluyor. Sözler konusunda ise tüm grup Geezer Butler'a muhtaç zira Ozzy'nin deyişiyle "Grubun zekisi" o. Geezer abimiz de sözleri yazınca şarkı kaydediliyor ve o kadar cok seviliyor ki, 2.albümün adının Paranoid olmasına karar veriliyor :)
    www.youtube.com/...
  7. 7
    black sabbath'ın nothing else matters'ı.