kayıt

hayal kurmaktan vazgeçmek

  1. 1
    *

    hayal kırıklarının artık benliğin üzerine taştığı, pes edildiğinde yapılan eylem.
  2. 2
    fazlası zarar, ortası karar, yokluğu öldüren eylem.

    istemesen de kurarsın sadece vazgeçtiğini sanırsın.
  3. 3
    umut bittiğinde gerçekleşen durum.
  4. 4
    bazıları için en zor vazgeçiştir. zaten hayaller son sığınaktır.
  5. 5
    Ben de vazgeçmiştim ama türk telekom bir reklam yapmış ya ronaldo var hayal et yeter mi ne öyle bir şey işte. Gidip kapılarına dayanacağım hattımı taşırsam ronaldo'yu verecek misiniz en büyük o hayalim o diye bakalım isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü...
    • bukleli bir dur allasen. sözlüktekiler yetmiyor mu?
    • Ya ahxhahah adım resmen sırtlana çıktı tüm sırtlanlık entry ve yorumlarımı silip temiz bir sayfa açacağım uslu kız olmanın vakti gelmiş giggle
    • clap
  6. 6
    Şans oyunu oynamayı bırakmak gibidir. Yapamıyorum işte. Ya tutarsa ?
  7. 7
    Hayaller gerçekleştirilebilecek olanlar ve olamayanlar olarak ikiye ayrılır; ikincisinden ki çoğunlukla fantastik olanlardan bir süre sonra vazgeçilir. Birincisinden vazgeçmek ise bizi ve dolayısıyla karakterimizi betimler.

    Gerçek olabilecek hayaller umuda olan inancı gösterir. Her ne kadar goethe "Bu dünya hassas kalpler için bir cehennemdir" demiş olsa bile...

    Hayal kurmak bizi her zaman hayalperest bir insan yapmadığı gibi, kurmamak ta umutsuz ve depresip bir birey yapmaz. Hayat bazen öyle akar ki bunları hissedebilecek durumda bile olamayız; İkisi olmadan da yaşayabilir ve devam eden bu süreç içinde aldığımız yolda en çok etkilenen ve en derinden hisseden yine biz oluruz.

    Hayal her ne kadar soyut bir kavram olsa da içinde gerçeklik barındıran kişiye özel farklı yüksekliklerde yaşanan bir duygudur.

    En güzeli umudu kaybetmemektir; içinde varoluşa dair her duyguyu taşır. Büyüdükçe hayaller küçülür ama büyüdükçe umuda olan bağlılık güç kazanır.

  8. 8
    Fazlasıyla dertliyim bu konuda.
    Ne zaman bir şeyin hayalini kursam; tam gerçeğe dönüyormuş gibi oluyor, sonra gerçekleşmiyor.
    Onca heves, onca mutluluk boşuna gidiyor. Bir nevi gösterip elletmemek gibi :/

    Hikmetinden sual olmayan yüce Rabbim başkalarına yürü ya kulum derken bana bakıp "ashdjdkkdlsl salak yaaa" diyormuş gibi hissediyorum.

    O yüzden bir daha da hayal kurmamaya karar verdim.
    Al üzdün :'(
  9. 9
    Kafa rahatlatan durum ama yapabilirseniz tabi. Ben düzenli olarak hayal kurmaktan vazgeçerim ancak bir süre sonra hayallerin içinde bulurum kendimi. En güzeli olmasını istediğim şeyi istemiyormuş gibi davranmak o zaman gerçek oluyor çünkü. Murphy kanunlarını tersine kullanıyorum çünkü beyin bedava.^^
  10. 10
    vazgeçmeyin ya.. gerçekten bakın onlarla gerçeküstü bir dünya yaratın demiyorum ama genelde hayaller bağlar bizi çoğu şeye zaten...
  11. 11
    hayalden ekmek yiyemeyen gerçekçi insanların eylemi.
  12. 12
    Bitmenin oteki adi.
  13. 13
    Asla Yapmayacağım eylem, lakin şöyle bir durum var;

    (bkz: Hayalim var ama beklentim hiç yok)
  14. 14
    kurdugum hayallerin hep tersi cIktIgIndan bir suredir yaptIgIm. bir tane hayalim kaldI o da gerceklesmese de olur,sadece beni mutlu ettiginden onu bIrakmIyorum
  15. 15
    Masal kitabımı len burası? Hayallerinize asla ulaşamayacaksınız.
  16. 16
    Gerçeklerin altında ezildiğinizde yaptığımız hata. Asla vazgeçmemek gerek oysa. Ne demişti walt disney? hayal etmek, başarmanın yarısıdır.
  17. 17
    Umudunu kaybetmiş insandır. Yaşamayı sevmez amacı yoktur. Bu dünyada umuttan hayalden güzel şey yok maalesef.
  18. 18
    Belli bir düş kırıklığı birikimi gerekir.
    Çünkü kendi edindiğimiz en güzel huydur hayal kurabilmek.
    Kimse ögretmez.
    Gözlerinizi kapar istediğinizi düşünür tasarlar yaşarsınız. Güzel şeydir hayal kurabilmek. Ama bir süreden sonra onların gerçekleşmeyecek olduklarını bildiğiniz gerçeği ağır gelir. Bazıları gerçekleştirmek için çaba sarfeder. Ama siz; sadece bir kısmı başarılacak dahi olsa da, bu beyhude çabaya güler geçersiniz. Vazgeçilen çoğu şey gibi bu da bir süre üzer, garip hissettirir ama geçer.

    Realist bir insanım ben bu saçmalıklarla uğraşamam diye dolanır durursunuz.
    Önceki düş kırıklıklarınıza basa basa yol alırsınız.
    Hayat herkesi bir yöne sürüklüyor. Bazılarını değistiriyor. Ama en çok da hayallerimizi alıyor elimizden.
    Ben Realist bir insan olarak kurmam. Vazgeçmek denir mi buna bilmiyorum. Ama ben hayal kurmam.. böyle işte. Çoğu şeyi de bilmem zaten.
  19. 19
    Olması gerekendir.
    (bkz: hayallerde yaşıyor bazı ibneler)
  20. 20
    Benim kiye süper güçlerim yok? Benimde olsun gibi fantastik hayaller kurmaktan vazgeçtiğim doğrudur. İnsan bu tarz hayal kurmayı belli bir yaşa geldiğinde doğal olarak bırakır. Fakat insan yiyeceği yemeğin veya tatlının dahi hayalini kurar. Kimsenin hayal kurmaktan vazgeçeceğini sanmam. Vazgeçen varsa da sözde vazgeçmiştir. Mutsuz, umutsuz bir hisse kapılıp, yanındaki kişilerden destek arıyordur.
  21. 21
    belki de artık kurulacak hayallerin gerçekleşmeyeceğini çaresizlik içinde öğrenen insanın vazgeçişidir.
  22. 22
    En son ne zaman hayal kurdum, hatırlamıyorum. Ne zaman hayal kurmaktan vazgeçtim, onu da bilmiyorum. Artık istesem de hayal kurmayı beceremiyorum. Buna çabalamak da eziyetten beter oluyor. İlk başlarda normal bir şeymiş gibi gelse de artık acıtıyor bu. En çok da gelecek konusunda. Olmak istediğim bir meslek yok. Hayata dair bir hedefim, gayem yok. Geleceğe dair hayalim yok. Durum böyle olunca sürekli kendi kendimi sorgularken buluyorum. Neden yaşadığıma anlam veremiyorum. Mantıklı cevap bulamıyorum.

    Ne olursa olsun hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Hayalleriniz yıkılsa da yerine yenilerini ekleyin. Ama vazgeçmeyin. Hayal kurmak öğrenilen bir şey değil. Ve hayal kurmaktan vazgeçmenin bedeli çok ağır.
  23. 23
    www.exkutupsozluk.com/...
  24. 24
    (bkz: Kabullenilmiş çaresizlik)
  25. 25
    artık realist köy çocuğuyum.