kayıt

u2

  1. 1
    Bono, The Edge, Adam Clayton ve Larry Mullen Jr. tarafından 1976 yılında kurulan irlanda kökenli rock grubu. toplamda 140 milyondan fazla albüm satışı gerçekleştirmiş ve 22 tane grammy ödülü kazanmıştır.
  2. 2
    yutu şeklinde okunan irlanda kökenli grup... hayır türk mantığıyla yuiki diyeni de var da...
  3. 3
    (bkz: amına koduğumunun sözlüğünde u2 başlığı yok)
  4. 4
    2010'da 26 ülkeden akın edilen istanbul konserinde, solisti (bkz: bono) ile (bkz: zülfü livaneli)'nin düet yaptığı efsane grup.

    (bkz: o gün bir kat daha sevildin bono)

  5. 5
    siyah kırmızı

    varmış kardeş niye insanları kandırıyorsun!
  6. 6
    Efsane gruptur.
    (bkz: the joshua tree )
    (bkz: rattle and hum)
    (bkz: achtung baby)
  7. 7
    1976'dan bari aktif olan grup. aralarında muhteşem arkadaşlık bağları olmalı. bence grup olarak ortaklaşa "how to maintain healthy friendships" isimli bir kitap yazmalılar. (bono benim kafadan, afrika'ya falan yardım ediyor. bence kitabın e-kitap halini ücretsiz dağıtır. maksat iyilik olsun.)
  8. 8
    Mesleki deformasyon sağolsun.

    Bir ajan uçağı. Çok yüksek irtifaya çıkabildiği için Radar seviyesinin de üstüne çıkmış oluyor. O yüzden hayalet uçak da deniyordu.

    Çok yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde de askeri istihbaratın en önemli aracı oldu ABD için. Ekim 62 Küba füze bunalımı'nın hemen öncesinde Küba'da füze bulunduğunu tespit eden uçaklar bunlardı.

    Ayrıca Türkiye u2 krizi de var, Adana İncirlik'ten kalkan, gary powers yönetimindeki u2 Pakistan üzerinde tespit edilmiş ve sscb tarafından düşürülmüş. ABD düşürülmeden 1 hafta kadar sonra bir meteoroloji uçağının kaybolduğunu ilan ediyor. Ama sorun şurda, gary ciğimiz ölmemiş ve intihar bile edememiştir. Yani sscb'nin eli çok güçlüydü. Tam bu sıralara da yumuşama dönemi (deténte) denk geliyor ve bu düzeyde liderler ABD'de, birleşmiş milletler bünyesinde buluşacak. Ama Sovyet lider guruşov (krusçev veya krusçef diye yazılır, böyle okunur) bu geziyi iptal ediyor. (Sonrasını bakıp hatırlamam lazım. Şimdilik bu kadar)
  9. 9
    one'ı ve red'i destekleyen grup. biraz önce bir konserlerini izledim, konserin sonunda one'ın ve red'in reklamını yaptılar. live aid'in düzenlenmesinde de etkili oldular diye hatırlıyorum. bence bu kadar iyilikle cennete kesin giderler.

    wikipedia'da haklarında şöyle yazılmış:

    The band could not play covers very well, so they started writing their own songs.
  10. 10
    Yourchoice ile ingilizce sanatı...

    Me too: bende

    U2: sende