kayıt

tek hayali emekliliğinde rahat etmek olan insan

  1. 12
    (bkz: ya ne olacaktı)

    gayet normal geliyor bana, bunu istememek tuhaf zaten. yaşlandıkça hayattan alınan beklentiler de zaten huzur isteme seviyesine inmeye başlıyor.
  2. 11
    içi geçmiş karpuz gibidir. ne hayattan tat almasını bilir ne de yaşama heyecanı vardır. gençlik yılları ve hatta çocukluğu bir kenarda sünepe sünepe gezerek ya da hiç bir şey yapmayarak harcanmıştır. böyle insan mı olur lan. insansın sen insan beynini kullan dünyanı keşfet.
  3. 10
    huzur arıyordur.
  4. 9
    rahatlıktan rahatlığa farkın olduğunu düşünürsek hayallerin de farklılıklarının olduğu hayaldir.
  5. 8
    hayalleri buralardan ayvalık sahillerine yol olmuş insandır. yine de ezmemek lazım herkesin hayatı kendine emeklilik planı kurabilmek bile bu ülkede bir marifet.
  6. 7
    arzuları, hayalleri öyle çok büyük olmayan sade bir insandır. huzur her şeyden önce gelir onun için.
    aradığı iş sorulduğunda da eşimi, çocuğumu mağdur etmeyecek kadar kazanayım yeter der.
  7. 6
    hayalleri sadece huzurdan ibaret olan insandır. azıcık aşım belasız başım der.
  8. 5
    keşke memur olsadır. lokantadaki fedai abimdir. adamın emekliliğine 10 yıl varmış. emekli olduktan sonra napıcan diye sordum. çalışıcam dedi. ölene kadar çalışacakmış. sabah 11 akşam 11.

    yaa gençler. ne hayatlar var.

  9. 4
    Memurdur.
  10. 3
    hayata dair tek tesellisi gelecekte bir gün rahata kavuşma ihtimali olan insandır. oysa emekli olunca ne kadar yanıldığını görecek ve bir kere daha yıkılacaktır. belki kendisi de bilmektedir bu gerçeği ancak bir umuda ihtiyaç duymaktadır.
  11. 2
    ülkemizdeki şartlar altında, emekli olup da ilk maaşını aldığı andan itibaren hayali suya düşen ve yeniden iş aramaya başlayan insandır.
  12. 1
    beklentilerini en aza indirgemiş, dünyadan elini eteğini çekmeye hazırlanan insandır.