kayıt

reenkarnasyon

  1. 1
    * *

    croce'un ağlamasına neden olan hindu felsefesinden çıkma bir düşünce.

    (bkz: tenasüh)
    (bkz: samsara)
    (bkz: moksa)
    (bkz: ka ba ve ankh)**
  2. 2
    insanda olmaz sanal bebekte olur. o ölür sen kağıdı sokar çıkartırsın dirilir.
  3. 3
    arada "lan acaba?" diye düşündüğüm şey. hatta bugün de düşündüm bir ara. nedir yani, hayata bir kere gelmemiz saçma yani. doğ, büyü, çalış, yaşlan, öl. bunun için mi her şey? hele bunu bile tamamlayamadan ölenler var. doğduktan sonra yaşayamayıp ölen bebekler var. ne bileyim. arada mantıklı geliyor işte. ama genelde mantıksız tabi.
  4. 4
    konusunda uzmanlaşmış ilahiyat profesörlerinin söylemine göre kimine göre kuran'da var olan kimine göre ise yok olan şey. kuran'da bir surenin bu düşüncenin var olduğuna kanaat getirmektedir der çoğunluk: ''...biz sizi yeniden dirilttik.....'' suresiyle. çoğunluğun görüşüne katılıyorum. mesela sen fakir biri olarak doğdun ya da sakat biri olarak doğdun. bi daha hayatın olmazsa eğer eşitlik olur mu bu doğada? reenkarnasyonla eşitlik sağlanmış olur işte. bi zamanlar bi körün bedenindeysen belki de başka bir zaman çok güzel birinin bedeninde olabilirsin ve adalet yerini bulur, sana da aynı hak tanınmış olur. ve herkes farklı bedenlerde ve farklı koşullarda bir kez daha sınanır allah tarafından. reenkarnasyonun var oluşu dejavu yu da getirir, bunlar birbirinden ayrılamaz kavramlardır. bir de yapılan bir araştırmaya göre beden öldükten sonra ile ölmeden önceki ağırlığı arasında miligramlar oynatan bi azalış vardır. bu da ruhun bedenden çıkıp gittiğine işarettir. ve doğadaki hiçbir enerji yok olamaz, yoktan da var edilemez. ruhu da bir enerji olarak alırsak eğer, ruh kaybolmaz sadece ama sadece vücut değiştirir hepsi bu. kısacası, reenkarnasyon vardır ve var oluşu eşitliktir.
  5. 5
    bir zamanlar kölelerin sırtından rahat yaşayan soyluların "oğlum sonraki hayatta kralsın lan!" diye verdiği gazdır.

    önceki hayatındaki günahların yüzünden şimdi böylesin, iyi bir köle olur itaat edersen sonraki hayatta kral olabilirsin.

    "bir zamanlar" demişim pardon. binlerce yıl sonra hala inananların var olması ilginç mi? değil.

    iki-üç milyon yıllık insanlığı düşününce bir kaç bin yıl çok uzun gelmiyor.
  6. 6
    new age'cilerin bazılarına göre islamla çelişmeyen açıklama.

    umarım gerçek değildir bu boktan Dünya'ya tekrar gelmek istemiyorum.
  7. 7
    başka bir dünya'da olacak ise istediğim.
  8. 8
    hayatın simülasyon olduğunu düşünenlerin inanabileceği ve inanmasının normal olduğu olay.

    aynı olayın ruh ile değil de daha farklı bir prensiple gerçekleşebileceğini düşünenler vardır, eminim. biri benim zira.

    simülasyon argümanıyla çok rahat iliştiriyorum bunu.
  9. 9
    Neyzen ile benzer düşünceye sahibim.
  10. 10
    youtu.be/...

    -- spoiler için tıkla --


    ''neyse reenkarnasyon var senin için yeni çıktı. bir şans daha, ama maymun olarak''


    -- spoiler --

  11. 11
    hatay'da yaşayıp ailesinden, tanıdıklarından ya da tanıdıklarının arkadaşlarından bir tanesi reenkarnasyona inanmayan yoktur sanırım. işte bunlar hep nusayrilik.
  12. 12
    Hindistanda bir inanç ölünce tekrar dünyaya bir hayvan yada insan olarak geleceğimuze inanan bir inanç öyle birşey varsa bendeki şansla eşşek olurum ben yada bağırsak kurdu.
  13. 13
    kim ne derse desin inandığımdır.
    mantık dahilinde olmak zorunda değil ortak yaşarlık da var bana göre... bu bedenler geçici azizim.
  14. 14
    Her saniye tüm kainat yeniden yok olup yeniden var olur. Cansız bitki hayvan ve insan adlı 4 seviyeden geçirilir tüm varlık alemi. Yani demem o ki son seviyeye kadar çıktıysa, laflarımı anla ve bariyeri aş.
  15. 15
    yok bu dünya çileden ibaretmişmiş de kendini bu dünyadan soyutlarsan bu azaptan kurtulurmuşsun ooo başka derdin.21 yy da olmamıza rağmen hâlâ üye olan tipler var tabi.