kayıt

peyami safa

  1. 1
    mahşer, dokuzuncu hariciye koğuşu gibi romanları bulunan yazar.
  2. 2
    çok ünlü roman yazarı. üstün bir edebi dil kullanan, psikolojik romanlarıyla ünlü devasa bir yazar.
  3. 3
    en sevdiğim yazarlardan, şu sıralar yalnızız'ı okuyorum.
  4. 4
    bana dehliz kelimesini öğreten yazardır kendisi.
  5. 5
    edebi diline hayran kaldığım, dokuzuncu hariciye koğuşu ile kendi hayatına bir pencere açan yazar.
    gazetede çalışmaya başlamış, uzun süre geçim kaygısıyla yazmıştır. annesinin ismi olan server bedi ismini mahlas olarak kullanmıştır.
  6. 6
    kişilik tahlilleriyle bezeli romanların yazarıdır. belli karışık,dengesiz halleri olmuş bir kişidir. bir dönem nazım hikmet'e kitap atıf ederken dokuzuncu hariciye koğuşu sonrasında ona hakaretler etmiştir. edebi hayatında başarılı olan yazar avrupa da katıldığı seks ve kokain partileriyle de ünlüdür. bir rivayete göre kokaine beyza ismini vermiştir.
  7. 7
    "hayat birbirinin peşi sıra geçen "şimdi"lerin yekûnudur. Her şimdinin içinde bir fırsat gizlidir. boşuna geçen "şimdi"ler, kaçırılmış fırsatlardır."
  8. 8
    ''aşk bir mücadele değil, âhenktir.''
  9. 9
    ölü gibi yazmış bir yazar. zannedersin hiç durmadan yazmış...

    romanlarında sürekli aynı psikolojik çatıyı gördüğümden dolayı birileri bunun üstüne çalışmış mı diye merak ediyordum. geçenlerde peyami safa romanlarının psikolojik yönünü araştıran biri var mı diye ararken bunu buldum, ilginizi çekebilir:

    www.academia.edu/...
  10. 10
    Kendisi edebiyatı edebiyat için değil, para kazanabilmek için kullandığından dolayı çok sık bir biçimde eser kaleme almıştır.
    Hatta bu sebeple, yalnızca geçim derdi ile yazdığı kitaplarında server bedi mahlasını kullandığı düşünülür. Has bir üslupla, özenerek yazdığı eserlerine ismini, para için yazdığı kitaplarına mahlasını bırakmıştır.

    -ciddi
  11. 11
    türk edebiyatının önemli yazarlarından biridir. insan psikolojisini iyi gözlemler ve betimler