kayıt

hakaret etmeden fikir beyan edemeyen insan

  1. 1
    *

    Geçenlerde Beylikdüzü yaşam vadisinin 2. etabında kimi ışıklar kapalıydı ve park hakikaten karanlıktı. Bir iki hanımefendi karanlık kısımda oturuyor ben de arkadaşımla onların biraz ilerisinde yürüyüş yolunda bankta sohbet ediyordum. Hanımefendi seslenerek "zabıtayı aradım şikayet ettim biz yolu göremiyoruz elektrikler yok gelirlerse bana haber verir misiniz?" diye bize bir görev yükledi. Yani zabıtanın pek de halledemeyeceği bir şey olduğunu dün bu saatlerce buranın epey aydınlık olduğunu ve bu emarelerle sanırım bir arıza olduğunu dile getirdim. Hanımefendi ise ne arızası canım bu pislikler başa gelince böyle olur zaten diye gürledi. Hakaret ederek İmamoğlu'na nefretini kustu. İmamoğlu fanı olmasam da cevaben parkı İmamoğlu'nun yaptığını hatırlatarak arıza olabileceğini tekraren söyledim. Kendisi ise kes sesini diyerek hiddetlendi ve oradan gitti. Şunu dese anlarım evet arıza vardır ya da evet belediye kötü çalışıyor. Sen kimsin bana hakaret ediyorsun terbiye yoksunu diyerek ben de oradan ayrıldım. Kötü bir şey yani.
  2. 2
    (bkz: öfke kontrol bozukluğu)

    Asabi, her şeye kızgın kişilerin işi oluyor çoğunlukla bu. Hakaret etmek de yine fiziksel şiddete oranla hafif kalıyor, bir sonraki aşama kavga etme olabilir.

    Uzak durulması evla olan insandır.
  3. 3
    Bilgisi kâfi gelmeyen, kültür altyapısı yeterli olmayan insanın tartışma esnasında fikrini yeterince savunamadığı için başvurduğu yöntemdir. Tamamen acizlik belirtisidir.