kayıt

günde 4-5 saat uyumanın yeterli olması

  1. 1
    yalan dolan bir tespittir. insan gibi 8 saati verin anlaşalım.
  2. 2
    bir dönem günde 5 saat uyuyordum ilk başta zor oluyordu sonradan bünye alışınca herhangi bir sorun çıkmıyor. tabii gönül ister ki günde 10 saat uyuyayım.*
  3. 3
    Katılmıyorum ben buna. Geçen Mustafa hoca şey dedi, az uyuduğunuzda uykuya borcunuz artar.

    Ben hafta içleri 3-4 saat uyuyup okula gidiyorum. Sabahları eyvallah da öğleden sonra 2 kez kahve içmeme rağmen uykum geliyor.

    Hafta sonu 9 saat uyuyorum, mis gibi.

    Eskiden uykunun zamanımızı çaldığını düşünürdüm ama uyuyarak rüyalar aleminde geçirdiğimiz o zamanlar öyle değerli ki.

    Vücudun dinlenmesi, onarılması bir yana kişi gün içinde edindiği bilgilerin ram uykusunda uzun süreli belleğe kodlanmasını da sağlamış oluyor.

    Bundan sonra uyuyacağım aq, sanki uyanık kalmaya değer müthiş bir hayatım varmış gibi.
  4. 4
    (bkz: Beni buna inandıramazsınız)
  5. 5
    (bkz: hadi ordan hadi ordan)
  6. 6
    Alışkanlığa dönünce uykusuz kalınan normal zamanlarda olduğu gibi etkiler yaratmıyor bünyede evet ama birkaç gün sonra vücut ağam ben iptal deyip temizinden 10-15 saatlik bir uykuya ihtiyaç duyuyor.
  7. 7
    5 saat denedim, 10 denedim,8 denedim en idali 8 dir bana göre. 8 saat uykuyla günüme hiç yorulmadan devam ediyorum.
  8. 8
    Bu konuyla alakalı araştırmalar, yayınlar var. Evrim ağacı bir çalışmayı Türkçeye çevirmiş.

    “ Laboratuvar ortamındaki bir uyku araştırmasında iki hafta boyunca sadece altı saat uyumalarına izin verilen denekler, iki gün boyunca hiç uyumayan denekler kadar kötü performans sergilediler. İşin şaşırtıcı tarafı ise şu: 6 saat uyuyan uyuyan denekler, performanslarının gayet iyi olduğunu sanıyorlardı.“

    evrimagaci.org/...
  9. 9
    sonuna kadar katıldığım önerme. senelerdir maksimum 5 saat uyurum o da bana yeter. bazı günler uykusuz kaldığımda diğer gün 12 saat uyuyabiliyorum ama orası ayrı..
  10. 10
    adamIna gore farklIlIk gosteren seyler bunlar bence. zekayla da baglantIlI oldugunu soyluyorlar, guya zekiler az uyurmus.
  11. 11
    bugün sadece dört saat uyuyup uyandım. asla yetmediği için ikinci derse girmeden uyuyakalmışım. üstüne üç saat daha uyumama rağmen hala salak gibiyim. bana yetmiyormuş yeniden anladım. zeki de değilmişim..
  12. 12
    zekiler 4 5 saat uykuyla yetinebiliyorsa, ben mal oğlu malım 8 saat bile bağzen yetmiyor.
  13. 13
    İnsandan insana değişen durum. Bazı şeyler alışkanlıktan öte oluyor, uyku da öyle bir şey bence. 2 sene boyunca 5 saat uyku uyuyup bu düzene asla ayak uyduramamış bir arkadaşım vardı. Bu az uyuma meselesi yüzünden depresyona girdi. Her insanın bünyesi ve ihtiyaçları aynı değil bence. 4-5 saat herkese yeter diyemeyiz, yeten insanlar var diyebiliriz.
  14. 14
    gece 3, sabah 9 gayet yetiyor insana neyini anlamıyorlarsa...
  15. 15
    bana minimum yeten saat 4+5 amk yani 9... kime yetiyor 4-5 kimeee??!
  16. 16
    herkes için geçerli olmayandır. kişinin gün içindeki fiziksel ve stres bazlı yoğunluğuna, biyolojik ve psikolojik durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. hatta havanın kalitesi, gürültü, ışık vb birçok faktör var uyku saatinizi etkileyen. yani çok uyuyan aptal az uykuyla yetinen zeki gibi bir çıkarım yapılması pek doğru değil.
  17. 17
    (bkz: abi hadi ya)

    imkanı olduğu halde 8 saatten az uyuyan insan aklen nakıstır.
  18. 18
    Yeterliden kastın ne olduğuna göre değişir. Bilimsel olarak vücudun sağlıklı çalışabilmesi için yani hormonlarınızın düzenli salgılanabilmesi, bağışıklık sisteminizin düzenli çalışabilmesi ve vücudun ciddi anlamda dinlenmesi için gerekli uyku 8 ile 10 saat arası uykudur. 3 - 4 - 6 saatlik uyku, kişilerin uyku döngüsüyle alakalıdır. 8 saatlik uyku içinde normalde döngüyü tamamlarsanız 4 saate ya da kendinize göre 3 saatte bir farkında olmadan uyanırsınız. bu saatlerde uyanık kalırsanız da dinç hissedersiniz, ama bu uzun dönem için bakıldığında zararlı bir alışkanlıktır.
  19. 19
    normalde dinlenebilecek yeterli bir zaman ama düzenli olmak şartıyla yoksa yapılması çok zor.
  20. 20
    askerdeyken zke zke yapmanız gereken olaydır zira yetmiyorsa sıkıntınız var demektir,

    6 saat ideal dediğimdir.
  21. 21
    11-12 yıldır günde 6 saatten fazla uyuduğumu hatırlamıyorum. Sadece hastanedeyken bir gece böyle bir tatsızlık yaşanmıştı. Yok uyuttukları için değil. Annem her gördüğü hemşire-hasta bakıcı kızla beni tanıştırmaya çalışıyor diye uyumuştum. Gerçi ben uyurken de "aaa oğlum çok güzel uyur bak istersen" diyerek bir müze gibi odada hemşire gezdirmiş olabilir.

    10-15 günde bir baş ağrısı hariç olumsuz bir etkisini görmedim. Onu da beynimin küfürleri olarak algılıyorum. Edebilir. Bu hakkı ona veriyorum.
  22. 22
    Vücut neye alışırsa ona göre çalışıyor. Ben staj yaptığım zamanlar günde sadece 2 saat uyuyabilme imkânım olurdu ve çoğu günlerimi uykusuz geçirdikten sonra gerçeklik algılarım bozulmaya başlamıştı. Ama 4-5 saat kaliteli bir uykunun yeterli olduğunu düşünüyorum. En azından bana yetiyor.
  23. 23
    Şahsım için ne yazık ki doğru olamayan iddia. Bir gün 4 saat uyku sıkıntı oluşturmaz ya da hiç uyumamak ama eve geldiğimde mutlaka uyku borcumu kapamam gerekir.

    Uykusuzluk baş ağrısı yapıyor, bunla uğraşmaktansa uyurum.
  24. 24
    Bir dönem deneme imkanı bulmuşluğum oldu. Eğer bu durumdan şikayetçi değilseniz psikolojik olarak çok fazla uykusuz hissetmiyorsunuz.
    Fakat kendi tecrübemden yola çıkacak olursam bir noktadan sonra beyin sapıtmaya başlıyor. Oha şizofren mi oluyorum diyorsunuz ama aslında vücut uyusana oç demeye çalışıyor sadece O kadar.
  25. 25
    uykuya şiir yazmışlığı olan bir yazar olarak, benim için imkansız olan olaydır.