kayıt

grip aşısı

  1. 1
    *
    gribin şimdiye kadar bilinen varyasyonlarından birkaçıyla oluşturulmuş aşı. bilmem kaç senedir de olmadım. tıpçı arkadaşlar daha detaylı açıklamayı yaparlar.
  2. 2
    hiç bir boka yaramayan aşı, çünkü yıllardır önceki senenin influenza virüsü için yapılan aşıdır. yani bu virüs her sene durmadan mutasyona uğruyor ve bünyeden bünyeye atlarken davranış biçiminde değişiklikler meydana geliyor. boşuna yaptırmayın mal gibi.
  3. 3
    felç ettiğine, kısır bıraktığına, ayakları ters çevirip, kafayla poponun yer değiştirmesine sebep olduğu ileri sürülen aşılardan biri. ben en son domuz gribi aşısı oldum. domuz gibiyim maşallah. samimi söylüyorum yıllardır grip namına bişey yaşamadım. popomda yerinde duruyor.

    kısır kaldım mı henüz onu bilmyom onun dışında bi sorunumuz yok mutluyuz. uzun sözün kısası gidin yaptırın. grip insanın en az 3 gününü yiyen bir şey. gerek yok vakit kaybına.
  4. 4
    (bkz: tarhana çorbası)
  5. 5
    her yıl değişiklik gösterdiğinden dolayı sonbahar aylarında yinelenmesi gereken ,çocuklarda ilk altı aydan sonra yapılabilen aşıdır. öncelikle gribe yakalandığında hastalığın daha ağır geçmesi beklenen farklı rahatsızlıklarında eşlik ettiği insanlara yapılır, o yıl en çok görülen virüs çeşitlerine göre üretilir, koruyuculuğu % 60 kadar yüksektir. yumurta alerjisi olan insanlara yapılmaz.
    şahsen hiç yaptırmadım , hobilerim arasında aşı olmak yok sanırım.
    (bkz: limon nane)
  6. 6
    kim bu aşı, grip olmayı engelliyor ya da gribin hafif geçmesine sebep oluyor diyorsa dünyanın en büyük yalancılarından biridir. grip olmayayım diye vücuda virüs sokuyorsun, o virüs sonra gidiyor her tarafı darmadağın ediyor. ben ömrümde grip yüzünden yarım saat bile yatmak zorunda kalmamış adamım, aşıyı vurduğumdan beri grip beni perişan ediyor. bunlar dolandırıcılıktan başka bir şey değil.
  7. 7
    hayatımda olmadığım olmayı düşünmediğim bir şey. manası yok.
  8. 8
    15 yıldır falan oluyordum ben( ara ara unutup olmadığım da oldu ama) şeker hastası olduğum için raporuma da hep yazıyorlardı bu sene tam aşı zamanı grip olduğum için olamadım o sıralarda zamanı geçmediyse yine olurum bir eczacıma danışayım. Normalde ateşli olarak geçirirdim ben gribi aşı sayesinde ateşim çıkmıyor. bu tip enfeksiyonlar şekeri de çok oynatıyor yani ne kadar insülin yapsam da şekerim normal değerlere düşmüyor mesela aşının bunu da olumlu etkilediği söyleniyor. Yani benim için çok da faydasız bir şey değil.
  9. 9
    72 lira 64 kuruştan satılacak olan aşı. Sanırım doktor onayı olmadan yapılamayacak bu sene.
  10. 10
    risk grubunda olmadığım için bana çıkmayan aşı. e-nabız'da öyle yazıyor yani.
  11. 11
    yaptIrmayI hic dusunmuyorum. zaten yasim genc, kronik hastalIk yok ve kendimi mumkun oldugunca koruyorum. asilara guvenmiyorum da aslInda.
    • dünya düz müdür peki bimdaş
  12. 12
    - "gençler yeniden toz şekerini karneyle almak istiyorsanız, gidin oyunuzu cehapeye verin!"

    kemalcim sen de grup toplantısında, "sevgili vatandaşlarım, grip aşısını puantajla olmak istiyorsanız, gidin oyunuzu akp'ye verin," demezsen şayet o koltukta da oturmayıver bi'zahmet artık...
  13. 13
    türk vatandaşların ücretini vermeye razı oldukları halde olamacağı aşı.