kayıt

eroin

  1. 1
    diamorfin de denilen afyon türevi. uyuşturucu karşıtı hareket denilince, daha lafın yarısı btimeden akla gelen kelime.

    patır kütür öldürüyor diyorlar.
  2. 2
    bir kitap.
    almanya'da yaşayan ve alman olan christiane f.'in anılarından derlenmiştir.
  3. 3
    eroinin asıl ismi heroindir. ama ülkemize trakya dolaylarından girdiği için bizde eroin olarak bilinir.*
  4. 4
    1 gramı 131 dolar olan mal.
  5. 5
    2. dozdan sonra sonu ölüm olan uyuşturucudur.
  6. 6
    direkt sinir sistemine etki eden, bağımlılık yapıcı morfinin yarı sentetik türevi olan madde. genellikle nefes yoluyla, soda veya limon suyunda çözerek ve enjeksiyon yoluyla alınır.
    maddi durumu zayıf kişiler enjeksiyon yolunu tercih eder.
  7. 7
    hakkında bir reddit kullanıcısının yazmış olduğu metnin seslendirilmiş hali mevcuttur.
  8. 8
    Türkiye'de eroin için sıkça kullanılan sokak isimleri peynir, beyaz, kaşardır.

    ABD'de kullanılanlar gear, diesel, smack, B, (en çok)skag, Bobby, black tar, horse, junk,jack, jenny, brown, brown sugar, dark, dope, dragon, bitch, gak, boy, ve H'dir.

  9. 9
    ilk üretiliş amacı çoğu uyuşturucu gibi bir derde deva olması yönündedir.
    paşa babası morfindir.
    .. ve ilk morfin, öksürük ilacı olarak kullanılmak amacıyla, alman kimyagerler tarafından, 1805 yılında olgunlaşmamış haşhaş tohumlarından elde edilmiştir. bir morfin türevi olan eroinin ilk üretimi ise yine aynı amaçla 1898 yılındadır. hatta efenim 1905'te, dönemin mecmualarına bakıldığında, 'glikoheroin'' adında bir öksürük ilacının, reklamlarını dahi görmek mümkündür. zamanla hastaların "e amk bu ilaç bağımlılık yapıyor" şeklindeki gibi giderek artan şikayetleri, göz önünde bulundurularak, ilaçların muhtevasındaki morfin ve eroin yok denecek kadar aza indirgenmiş, bunların yerine, morfinin bir başka türevi olan ve morfinin metilleştirilmesiyle (kimyasal olarak etkisinin azaltılması) elde edilen kodein kullanılmaya başlanmıştır. bu beyne narkotik yollarla etki ederek güçlü bir ağrı kesici özelliği gösteren kodein, hala günümüz ilaç sanayisinde ciddi miktarlarda kullanılmaktadır.
  10. 10
    Hakkında bir çok uydurma söylenen uyuşturucudur.

    1-Neymiş gramı 131 dolarmış. (bkz: Küsüratlı sallıyım da inansınlar)

    2-Neymiş, iki dozdan sonra öldürürmüş.

    1-Eroin bugün antalya’da 15 liradan 0.5 gramlık halde satılan bir uyuşturucudur. İzmir, istanbul yerlerde kaliteye göre yarım gram başı 50 liraya kadar çıkabilir. 131 dolar gibi uçuk rakamlar, ancak loserdoper tarzı tiplerin ödeyeceği paralardır.

    Eroinin ucuz olmasının sebebi, pis bir uyuşturucu olmasıdır. Mesela kokain, temiz bir uyuşturucu olmasından mütevellit pahalıdır. Bugün amsterdam,california gibi yerlerde kokaini orta kalie 50-60 dolar arasında bulabilirsiniz.

    2-Eroin kullanımı öldürmez, süründürür. Dozaj ölümleri uzun süreli bırakan ve madde almayan kişilerin bir anda eski dozajda almasıyla meydana gelir.

    Yani eroine başlarken yarım tedavi(0.2) junk yaparsın. Sonra kullanım hızına göre miktar artar. kan alıştığı zaman yüksek dozajları kaldırır.

    Uzun zamanlı kullanmamak ve ardından eski dozajı kullanmak, vücut bir anda alışamadığı için o dozaja ölüme sebebiyet verir.
  11. 11
    sanılanın aksine öldürücü değil süründürücü bir maddedir.

    birinci dünya savaşından sonra morfin bağımlılarını tedavi etmek için afyon'dan türetilmiş bir ilaçtır. tedavi amacından şaştığı dönemlerde 1920'lerin başında sokağa düşmüş ve gençler arasında yaygınlaşmıştır.

    yüksek dozda bağımlılık yapan, alınmadığı takdirde yoksunluk hastalığına düşüren bir maddedir. yoksunluğu; titreme, ölüm korkusu, paranoya, grip benzeri soğuk algınlığı olarak kendini gösterir. uzun süreli kullananlarda alınmadığı takdirde kemiklerde ağrı, damarların çekilmesi de yoksunluk hastalığının içine eklenebilir.

    ölüm nedenleri arasında eroin; aslında eroin sanılanın aksine düzenli kullanımda öldüren bir madde değildir. düzenli kullanım yapan insanlarda ilk başta verilen 0,3 miligramlık ufak dozajlar yetmez. gittikçe 0,7 ya da 0,9 gibi dozajlara çıkar. ama bu yavaş yavaş yapıldığı sürece vücut taşır.

    ardından belli bir dönem alınmayınca vücut direncini kaybeder, yoksunluk hastalığını geçirmemek için alışmamış vücuda 0,7 miligram madde yüklersen aşırı dozdan kişiye taşikardi yaşatır.

    taşikardi, ölümle sonuçlanır.
  12. 12
    Trakya bölgesinden ülkemize girdiği için bizim eroin olarak öğrendiğimiz ama asıl adı heroin olan bir madde...