kayıt

nietzsche ağladığında

  1. 1
    * *

    irwin yalom tarafından yazılan ve freud, breuer gibi isimlerin yan karakter olduğu bir durum romanıdır...
  2. 2
    mutlaka izlenmesi gereken bir filmdir. nietzschenin hayatından bir kesiti ele almaktadır.
  3. 3
    ağlatan film ve kitap.
  4. 4
    nietzsche'nin ağladığı sahnede gözlerimi dolduran içimde coşku patlamaları yaşatan film. kitapta böyle bir etkiye kapılmamıştım. bazı filmler ağır gider, sonradan açılır ama tam açılır ya, öyle bir film. nietzsche'nin ''üstinsan'' kavramını şekillendirdiği yılları ele alıyor. filmin başında, güçlü insan olmanın yolu karşı tarafı nefretle aşağılamak ve çok sert bir zihin disiplinine hakim olmaktan geçerken, son sahnede olay tatlıya bağlanıyor ve ''kendi omuzlarına tırman, başka nasıl yükselebilirsin ki''ye dönüşüyor.
  5. 5
    Çok severek okuduğum bir kitap oldu.
    Akıcı dile sahip, sürükleyici anlamını var.
    Kitabı bitirdigimde bir süre kendime gelmeyi başaramadığımı da söylemeliyim. Ancak okumayı düşünüyorsanız, okunacak kitaplar listenizde bu kitaba yer varsa eğer öne çekmeniz gerektiğini söyleyebilirim.
  6. 6
    tanrı gülüyordu ehehe...
  7. 7
    ''belki de sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz; ama daha derinlere inin... sonunda, sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz. siz, bu sevginin içinizde yarattığı duyguları seviyorsunuz. siz arzuyu seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil...''
  8. 8
    Herkesçe övülen diğer birçok şeyin aksine özellikle ilgili olduğum alan konu edinildiğinden tadından yenemeyen bir kitap olmuştur benim için.

    Tek kusuru yüce freud'u biraz dünkü çocukmuş gibi anlatmıştır varoluşçu irvin yalom hocamız.

    Diğer kısımlar hoştur, benim açımdan sofie'nin dünyası'na benzer.
  9. 9
    2 sene önce okumaya başladığım sonra bazı durumlardan dolayı kitabı kütüphaneye bağışladığım için bitiremediğim kitap. nasıl olur bilmiyorum ama geçen ablam odasından kitaplarımı getirdi aralarıdna bu kitapta var ama bana ait değil eminim. okuduktan sonra bu benim değil diyeceğim. * inşallah bu sefer bitirebilirim.
  10. 10
    kitabı dört yıl önce almıştım. okuyamadım. az önce sözlükte gezer iken bir yazarın profil fotoğrafının niçe olduğunu gördüm. sonra bu kitap aklıma geldi (kitaplıkta kaybolan kitaplar).
    şu kitaptır
    • çok güzel bir kitap, oku bence.d
    • belki okurum.(okumadı) takıldığım yerde size sorabilir miyim ?(sormadı)
    • sorabilirsiniz xd
  11. 11
    Başarılı bir kitaptır. İlgili kişilerin tanışmadığı gerçeği biraz hüzün verse de çok güzeldir. Sürükleyici de bir kitaptır.
  12. 12
    irvin yalom'un bazi gercek kişilerden yola çıkarak yazdığı romanıdır. yalom'un her kitabını çok beğeniyorum ama burada her şeyin altını çizmek istedim neredeyse. etkileyici, şaşırtıcı ve insanı düşünmeye iten bir roman bence.
  13. 13
    "Ama ikimizin arasında çok önemli bir fark var. Ben filozofluğu sizin için yaptığımı iddia etmiyorum, oysa siz Doktor, sizi motive eden şeyin bana hizmet etmek, acımı dindirmek olduğunu söylüyorsunuz. Bunların insan motivasyonuyla uzaktan yakından ilgisi yok. Bunlar rahiplere özgü propagandalarla kurnazca yönetilen köle zihniyetinin bir parçası. Daha derinlere inip motivasyonlarınızın kaynağını bulun! Hiç kimsenin bir şeyi sırf başka birisi için yapmadığını göreceksiniz. İnsanın bütün eylemleri kendisine yöneliktir, bütün hizmetleri kendine hizmettir, bütün sevgisi kendini sevmesindendir."

    Nietzsche’nin sözleri hızla akıyordu, aynı tempoda konuşmaya devam etti.

    "Bu yorum sizi şaşırttı mı? Belki de sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz. Ama daha derinlere inin, sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz: Siz bu sevginin içinizde yarattığı duyguları seviyorsunuz! Siz arzuyu seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil. o halde, bana neden hizmet etmek istediğinizi tekrar sorabilir miyim? sorumu tekrarlıyorum, doktor breuer."
  14. 14
    Sindire sindire okunması gereken bir Irvin yalom kitabı. Bazı duyguların ve düşüncelerin aslında ne kadar yüzeysel olduğu konusunda oldukça iyi bir yol gösterici.