kayıt

gençleri içkiye özendirmek için yapılanlar

  1. 9
    bahsedilmiş gerçi; alkolün egzantrik bir hadiseymiş şeklindeki algısı gereğidir.

    ön not: su ve çay dışındaki sıvılarla münasebeti hiç bir zaman kuvvetli olmayan biri olarak cümle kurduğumu belirtmeyi uygun görüyorum.

    akşam gezmelerini pek sevmem. ya da bu alışkanlıktan sıkıldım, başka alanlara merak saldım diyelim. evimde oturup playstation'la tepişmek daha cici gelir misâl?

    dışarılarda fingirdediğim ender günlerden bir tanesinde, geçtiğimiz gün beşiktaş maçındaydım. maçın evvelinde ise, maça kadar olan zamanı değerlendirmek maksatlı her zaman yaptığımız gibi karaköy'deki cafeler, barlar diyarında...

    - "iki-üç bardak çay içeriz," diye gezindiğimiz esnada tam da bu gençlik ve alkol münasebetini düşünüyordum. düşünüyordum dediğim; düşünmek, malûm oldu o esnada bana! zira karaköy'ün hemen hemen tamamı şık giyimli gençlerle doluydu ve bu gençlerin mesken edindiği masalardaki tema, alkol konuluydu.

    neden bu şekilde olduğunu düşündüm. yani içecek başka bir şey mi bulamıyorlardı, yoksa yapacak başka bir şey mi bulamıyorlardı? boş vakitlerini hoşça değerlendirebilmek adına alkolden daha iyi bir çözüm üretemiyorlar mıydı?

    kendi kendime malak malak düşünürken, sanırım biraz da gayriihtiyâri, beraberimdeki arkadaşıma yönelttim soruyu:

    - "zamane gençliğinin alkolden başka ilgilenecek ne de uğraşısı yok, değil mi?" şeklinde...

    sofra kültürünün başrol oyuncusu olarak alkol kavramı... tavuklu pilavı ketçapla yiyenlerin jenerasyonundan, birayla götürenlerin zamanına akılalmaz dönüşüm...

    bilemiyorum. netflix'in yaygınlaşması nedeniyle galiba? önceden dizilerin sonraki bölümünü izlemek için bir hafta beklemek zorunda kalırdık?
  2. 8
    reklamlar. bir genç olarak şampiyonlar liginde yapılan carlsberg reklamlarını görünce bu biraya özeniyorum. "probably the best beer in the world." sloganı bana çok içten geliyor.
    alkol alan biri değilim ama bir gün içmeye karar verirsem carlsberg bira ile başlayacağım. probably...
  3. 7
    Merak ediyorlar havalı buluyorlar son zamanlarda genç kesimin dinlediği müziklerde de bolca yer var
  4. 6
    içki içmeyi havalı ve müthiş bir şeymiş gibi gösteren kişiler. Evet yaşadığım şehirde bunlardan çok var ve adına laiklik diyorlar.
  5. 5
    Şişelerin üzerine çok güzel amblemler koymak
  6. 4
    "yaa kardesim tamam icmiyorsan icme ama bir tadina bak seveceksin bak bana guven"
  7. 3
    zamlar.
    bu kadar çok zam yapılınca gençler de "ulan bu çok önemli bir şey galiba" diye düşünüyor. fazla dikkat çekiyor.
  8. 2
    ne içkisi ne özendirmesi şaka mısınız.
  9. 1
    *

    Mesela Yasaklamak.