kayıt

gelinlik kız üzerinde oynanan bizans oyunları

  1. 1
    *

    yaşamının en savunmasız evresinde olan dişi insanın yaşadığı oyunlardır. kayınvalide gerçeği ile ilk yüzleştiği andır. bohça denen satanik törende niyetler ufak ufak ortaya çıkmaya başlar.

    kız ve erkek tarafının babaları kale burçları gibi sabit yalnızca karşı tarafa korku salmaya tarayan enstrümanlardır. orduları yöneten kadınlar, analar, analarımızdır.

    gelinlik kızın üzerinde öncelikle kendi annesinin oyunları başlar. "bak gördün mü" ile başlayıp devam eden cephane yığınakları, kız kardeşler tarafında gelinlik kızın zihninde iyice depolanır.

    gelinlik kızın tek yüklenicisi kan bağı dişileri değildir. arka planla "dostum" diyerek bekleyen kız arkadaşlar. kimisi kendi düğünüyle kıyaslayacak, kimisi gelinlik kızın içerisinde bulunduğu durumdan faydalanarak "aynen aynen" diyerek takıdan yırtmaya çalışacak.

    gelinlik kız "bir çük uğruna ya rab, ne güneşler batıyor" diyecek ve balayı denen altın vuruş ölüm dozunda hayatını kaybedecektir.
  2. 2
    bir takım oyunlardır. onlar da oynattırmasın kardeşim. şu kadın milleti kadar kendini herkesle ve her şeyle kıyaslayan, hayattaki tek gayesi gösteriş olan bir tür daha yok. kayınvalideden şikayet edip de kendisi kayınvalide olduğunda aynı şeyleri yapmaktan geri durmamak hiçbir şey ile açıklanamaz. bazı şeyler gerçekten müstahak.