kayıt

kendi kendine konuşmak

  1. 27
    Her gün her dakika yaptığımdır. Sürekli yapmama rağmen evdekiler her seferinde kiminle konuşuyorsun diye soruyor. Kendimle diyince de manyak mısın sen diyorlar. Kendimle konuşmayı başkalarıyla konuşmaktan daha çok seviyorum belki krdsm ne var?

    Bence çok eğlenceli. Kendimi güldürüyom hep.
  2. 26
    Özellikle iş konusunda fazlaca strese girmiş isem yaptığım şizofrenik durumdur. Kendime anlık kavga edecek bir kişi seçim onunla tek taraflı tartışıyorum.
  3. 25
    her insanın hayatinda sıkça yaptığı eylemlerden biridir. İç sesimle bazen hararetli bir kavgaya tutuşuruz, bazen de kendi kendime kavgaya tutuşur küfürler ederim olay kapanır.
  4. 24
    Üniversite 1 2de yurt-oda arkadaşımın yaptığıdır.

    Ben esniyorum diye bana bağırıyordu. Ama kendisi aynalı banyomuzda kapıyı kapatıp kendine bakarak konuşuyor, gülüyor; acayip hareketler sergiliyordu.
    Üstelik uykusunda da konuşuyordu.
    (bkz: Sözlük şikayet platformu)
    Çocuk gibi şikayet ettim galiba. Ürtmenim nerdesiniz ? *

    O bana esneme diye bağıra bağıra reflekslerimi ve sinir sistemimin işleyişini bozdu. Bağırdığında daha çok esneyesim geliyordu, esnememeye çalıştığımda ise yanaklarım kasılıyordu. Şimdiyse hiç esneyemiyorum. Mutlu musun mk ?
  5. 23
    az önce kendi nickimle konuştum ve tamam dedim
  6. 22
    Yazmak, belki gidenin sessizliğini dinlemek.
  7. 21
    Favori aktivitem.

    Sesli bir şekilde kendinle konuşurum, hak veririm, kavga ederim, şaka yapar gülerim hatta bazen hareketlerimi ve düşüncelerimi kitap cümlesiymiş gibi sesli sesli anlattığım da oluyor.

    Tüm bunları yaptıktan sonra gülüp "heeeh yine sıyırdım balataları" diyorum.
  8. 20
    Kavgaya dönerse sıkıntı büyük. Sakinleşmek çok zor oluyor.
  9. 19
    kafanda konuşunca deli diyorlar. günlük tutunca her şey normal ama. yazmaya üşeniyor musun diyen yok.

    konuşuyorum valla, espri yapıp gülüyorum bile hatta. kendi kendimi ağlatabiliyorum da. kendimi sevip kendime kızabiliyorum da. bunu neden böyle yaptın salak diyorum, aferim kız ne güzel cevap verdin diyorum. orada o yapılır mıydı tam malsın diyorum. hadi kalk sinemaya gidelim diyorum. hatta bazen karşı tarafta ben oluyorum. öyle bir muhabbet yani.

    düşünmene engel olamağına göre konuşuyorsun işte kendinle. herkes konuşuyor kendisiyle.
  10. 18
    (bkz: monolog)
  11. 17
    çok datlıdır.
  12. 16
    Bu aralar biraz abarttım. kendimle konuşup kendime hak verdiğim veya itiraz ettiğim anlar falan oluyor. çoklu kişilik bozukluğu bu mu oluyor acaba bilemedim.

    psikolojik bir rahatsızlık mı bilemiyorum ama beni zaman zaman inanılmaz rahatlattığı kesin.
  13. 15
    "Hepinizden nefret ediyorum ama tek başıma da canım sıkılıyor"daki son noktadır.
  14. 14
    (bkz: kafa dengi insan yok)
  15. 13
    önce kabullenmemek; yakalanıp kendi kendine mi konuşuyorsun lan sen diyenlere, yok be olm şarkı söylüyordum; şarkıyı yemeyenlere kaynağı götüm merkezli şiir okuyordum, hoşlaşırsan sana da okuyayım filan demek.

    e sonra gene kendinle kalıp, hiç istemediğin halde üzerinde düşünüp kabullenmek tabii.
    ve niye kendi kendime konuşuyorum lan ben diyerek kendi kendine konuşmaya başlamak, mantıklı sebepler etrafında muhabbet, komiklikler şakalar, yer yer küfürler... sonra konunun dağılması, lafın lafı açması... sonra da nereden geldim ben buraya diyerek ne kadar vakittir bu deliliğin içinde olduğunu fark edip başka bir şeyle ilgilenmeye koyulmak...

    evet, yalnızlıktır, boktur bostandır... sebebi ne olursa olsun, delilik.
    derecesi nedir, ne kadar ilerlemiştir; minnak, masum başlangıcından itibaren ilerleyen giriftik safhalarda durum nedir... ayrı konu. ama kime ne zararı var, hem deliliğin kötü bir şey olduğunu da kim demiş?

    bilakis faydaları bile var. sanırım mesele deliliğini kabullenip, o vakitleri eğlenceli, keyifli.. belki daha çok faydalı, verimli geçirmeye bakmak... içinden çıkamadığın, çözüm bulamadığın hayati bir konuyu böyle zamanlarda etraflıca masaya yatırmak gibi mesela.

    böyle aman faydalı olsun, vay gidi verimli geçireyim... bunun için çaba harcamak da anlamsız, sadece bilincinde olmak yeterli kanımca.
  16. 12
    kendimi iyi anlayabildiğimi düşünüyorum.
    ağzımı oynatmadan kendimi anlayıp, kendime yardımcı olabiliyorum.
    ben olmasam ben bir hiçim.
  17. 11
    Kendi kendine konuşurken tartışma çıkması ve senin alttan alman.
  18. 10
    Delilik değil mutsuzluk göstergesidir.
  19. 9
    Bazen istemeden de olsa yapılan eylem.
  20. 8
    yaa öyle oldu işte
  21. 7
    O ne ki biz 4 kişi konuşuyoruz. Fena fenaaa. Bir muhabbet dönüyor aman yarabbisi.
  22. 6
    Muhabbetim sardığı için sık sık yaptığımdır.

    (bkz: kafa dengi adam yok)
  23. 5
    Delilerin yaptığı bir eylem değil aksine beynin kendini koruma şeklidir. Kişi o kadar yalnızdır ki beyin konuşma ihtiyacını gideremez ve kendi kendine konuşmaya başlar. Eğer kişi kendi kendine konuştuğunun farkındaysa hiçbir sorun teşkil etmez ama kişi inkar ediyorsa doktora görünse iyi olur.
    • Doktora gitse iyi olur
  24. 4
    Sesli bicimde degil ama iç ses olarak susmak bilmiyorum.
  25. 3
    ben bana gelen mesajlarda kendimle konuşuyorum daha çok.. ya da kitap okurken soru okurken felan konuşuyorum ve temel ihtiyaçlarımızdan birinin olduğunu düşünüyorum. insan kendisiyle konuşmazsa sıkılır sıkılırsan da bulunduğun yeri terk etmek istersin e kendini bir insan nasıl terk eder? bu sorunun cevabı kuyu. o yüzden kendinle konuşmaya devam et. seviliyosun rasyonel. eyv sende öbtüm