kayıt

white noise

  1. 1
    2005 yapımı dramatik gerilim. yüksek sesle izlenmemeli.

    www.imdb.com/...

    pek fazla işe yarayan bir film değil. hele sesi kısık ya da normalize ederek izlerseniz hiç geremez yani. arada hoplatıyor ama o da birden yüksek ses ve görüntüyü basmaca şeklinde. hikayede açıklar çok ama yine de sonu berbat diye düşünmedim. öyle ortaya karışık saçma sapan bir gerilim filmi işte.

    -- spoiler --

    .esas adamımızın ikinci eşi (bu kısmı kaçırdım tam bilmiyorum) ölür ve elektriklere, radyolara bir haller olur. sanki hep olur gibi ama bu sefer algıda seçici olur. derken telefondan duymalar, mesaj bırakmalar. en son da karısının telefonundan aramaları görünce. peşindeki balina gıdılı elemana gitmek zorunda kalır.

    .ilk saçmalık burda, adam diyor 20 yıldır bununla uğraşıyor ama ölümler yeni başlıyor ya da hadi yeni başlamıyorlarsa bile 20 yıldır yeni balina gıdılı ölüyor. niye şimdi başlıyor bunu açıklamaları lazım idi.

    .neyse direkt çözüme geliyoruz. bunun karısını da diğer cinayetleri de bir adama işletmişler, ortalara görülen bıyıklı bir tip. ulan bunun karısının en başta olaylar ile ne ilgisi var idi? ne alaka, tüm ölümleri bu işlere bulaşanlara yönelik olduğunu söyleyip hikayeyi bu yöne getirmeleri çok saçma oldu.

    .her neyse üçlü dolaşan bir tip var zaten, milleti öldürmek istiyorlar. ruhlarla bir işleri var herhalde. en son kaçırılan kadını kurtarayım derken de esas adamın başını yiyorlar ve ölüyor. en iyi kısmı buydu herhalde. esas karakter öldü bari şükür.

    .bu karlı tv görüntüsü, mikrodalga arkaplan ışıması falan diye demiyorlar mı bu insanlara bilemedim. ha özel bir aygıt falan da takıyor ya ne fark eder, ne saçma bir iştir. aslı astarı, cidden uğraşan varsa yazık günah. şaşı bak şaşır gibi, zaten çok bakarsan kör olursun amk.

    .bu arada battlestar galactica 'dan çif'i gördük kısa bir süre. iki dakkalık görüntü, özletmiş kendini. selamet ile.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  2. 2
    insan beyninde bazı fonksiyonları harekete geçirdiği inanılan ses.
    www.youtube.com/...
  3. 3
    elektronik müzikte geçişler için kullanılan efekte verilen isimdir.

    youtu.be/...