kayıt

minimalizm

  1. 1
    sadeliği ön plana çıkaran akım.
    biçimciliğe tepki olarak çıkmıştır. müzik konusunda verilebilecek en iyi örneklerden biri Yann Tiersen'dir.
  2. 2
    modern sanat ve müzikte, kökeni 1960'lara giden, sadelik ve nesnelliği göz önüne seren bi akım.

    (bkz: abc sanatı)
  3. 3
    bülent erkmen, grafik tasarım alanında ülkemizde öncülerinden biri olarak gösterilebilir.
  4. 4
    Günümüzde müzikten tutun da giyim kuşamımıza kadar her yerde karşımıza çıkmakta olan akım.

    "dışarıya kapanmak esasen içeri açılmaktır. huzur mu istiyorsun? az eşya, az insan."
    -kafka
  5. 5
    "bir şeyin yetebileceği en alt sınır" anlamında kullanılan sözcük. 1960'lı yıllarda New York kentinde kendini gösterdi. Her ne kadar batıda yayılmaya başlamış olsa da özü zen felsefesine dayanan bir akım.
    Minimalizm sadece eşya odaklı bir akım değil. Evini bembeyaz şekilde döşeyip ortaya bir yatak ve masa koyarak minimalist olunmuyor.
    Sana sunulan her yemeği yemek zorunda değilsin, sosyal medyada bu kadar insanı takip etmek, tanışık olmadığın insanları hayatının bir parçası haline getirmek de zorunda değilsin. Sürekli reklamlar ile tüketerek varolmanın empoze edildiği toplumda modaya karşı durmamızı, fazla eşyalardan kurtulmamızı söylüyor.
    Sizi yoran, tüketen ilişkileri devam ettirmek zorunda değilsiniz diyor.
    Sadeleşmiş bir hayat işlerinizi kolaylaştırır, gereksiz vakit ve enerji kaybından bizi uzak tutar. En güzeli zihin sakinliği verir.
    Kapitalizm yıllardır mutluluğu alışverişte arayan bulamadıkça tekrar tüketime yönelen sonrasında ise tatminsizlik yaşayan bir kısır döngüye hapsediyor bizi. Bu kısır döngüden kurtulmak için minimalizm fazlasıyla güzel bir yol.
  6. 6
    (bkz: azıcık aşım kaygısız başım)

    her yerin reklam tabelası, motorlu taşıt, gökdelen ve plastik eşyalarla dolduğu bir dünyada insanların bilinçli olarak yönelmeye başladığı akım. eski çağlarda insanlar zorunluluktan minimalist yaşarlarmış. şimdi ise tam tersi, minimalist olabilmek için efor sarfetmek, bir şeylerden vazgeçmek zorundalar.
  7. 7
    bi ara ben de heves etmiştim. ama okb'li bi birey olduğum için beceremedim. zamanla okb'yi minimum seviyeye çekmeyi başardım. bu da bi çeşit minimalizmdir deyip kendimi kandırıyorum işte.
  8. 8
    sanat yapıtını biçim ve renge indirgemeyi amaçlayan akım'dır.