kayıt

kemal kılıçdaroğlu

  1. 1
    tuncelili chp genel başkanıdır.
  2. 2
    hükümetin şangay beşlisine giremeyeceğini anlatırken "gidin suudi arabistan ve katar'la üçlü yapın" demiştir.
  3. 3
    iktidarın en büyük şansıdır bence.
  4. 4
    bulunduğu partiyi sol kavramından dışarıya iten solculuğu savunan birey. milliyetçi,ılımlı islamcı solcu olunmaz.
  5. 5
    ilk çıktığında medya tarafından çok dürüst bir insan olarak aktarılmış kişi.
  6. 6
    chp'nin başına geçmiş, gelmiş geçmiş en kötü kişi. başta kaldığı sürede chp hayatta iktidar olamaz.
  7. 7
    Twitter'da iktidara ergen sözleriyle laf koymaya çalışan siyasetcimiz.

    Www.twitter.com/...
  8. 8
    başbakan'ı mecliste gördüğüne bile sevinmesi gereken chp genel başkanı. başbakanı görüyorsun fotoğraf çektirmelisin. sonra da twitter'a atmalısın. herkese nasip olmaz.
    not: imzasını alma. sen onu kötüye kullanırsın.

    2.tanım: chp'nin başına gelmiş geçmiş en kötü başkan.

    3.tanım: başbakan'ın istifasını istediği ve sonra ibretlik laf soktuğu başkan.
    "kılıçdaroğlu'nun istafasını istiyorum. diyen olur istifa etmemesi bizi daha güçlü yapar ama güçlü demokrasilerde bu hep böyledir"

    dibe not: 3 tane tanım yaptım. hadi gene iyisin.
  9. 9
    siyaseten başarısızlığı bana göre elitist chp tavrını sürdürmekte inat etmesidir. chp bugünlere bu zihniyeti nedeniyle gelmiştir. ucuz popülizm yaparak oy toplansın demiyorum ancak yeni chp vadiyle chpye genel başkan olan sayın kılıçdaroğlu hem yetersiz bir lider hem de vizyonu ile eksik bir insandır. muharrem ince ondan daha başarılı bir hatiptir.
  10. 10
    (bkz: gandhi)
  11. 11
    Tam bir loser.

    Akp'nin en zor zamaninda yapilan yerel seçimde bozguna ugrayip yalova'yi alinca ''mor'un binbir tonu var'' diyen isim.

    *
  12. 12
    çalmadığı, küfür etmediği ve mezhebini, inancını siyasete alet etmediği için sevilmeyen liderdir.

    bunların tam tersini yapsaydı küfür etse, hakaret etse kendinden olmayanı hor görseydi şimdi iktidardı.
  13. 13
    çatı adayından sonra seçimleri kaybederse koltuğu kesinlikle kaybedecek olan zat. ya hep ya hiç kemo !
  14. 14
    hala istifa etmeyen yüzsüz.
  15. 15
    kendisinin istifasından ziyade parti içi muhalefeti biraz daha parti içinde tutabilmesi beklenmesi gereken parti lideridir. evet hala beklenen alternatif lider olamadı. ama son yerel seçimlerdeki aday seçimleri ile ilerleme kaydettiği söylenebilir. ama bu çatı aday seçimi ve desteklenmesi sürecinde yine geride kaldı. ama bu noktada partisinin alt ekiplerinin yetersizliğindende bahsetmek gerek.
  16. 16
    muhalefetin yüz karasıdır, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sıçıp sıvamıştır, oyları düşmesine rağmen, zafer kazandik, yine olsa seçimler yine ekmeleddin'i aday gösteririm diyebilmiş ilginç şahsiyet. cemaat tarafından başa getirildiği aşikârdır. dikkat ederseniz deniz baykal'a kaset komplosundan önce, yok dosyaydı, yok belgeydi tarzı şeyler ile chp'nin yeni başkan adayı olması için adeta zemin hazırlanmıştır. şimdi neden kendisine dosya gelmemektedir, diye bir sorulması gerekendir.

    ekmeleddin ihsanoğlu'nun bir cemaat adayı olarak kendisine lânse edildiği ortadadır. kendi seçmenine tıpış tıpış gideceksiniz demesi ise üstüne tüy dikmiştir* bu yüzden dolayı bizim gibi bazı kesim tarafından boykot edilmiş ve kendisine tıpış tıpış lafı geri gönderilmiş olup, tıpış tıpış o koltuğu bırak denmiştir. siyasal islamcı aday koyarsa önümüze kendisi, biz şuana kadar ne dedik, neyi savunduk, bu adayı seçersek kendi değerlerimize ihanet ederiz diyen seçmen kitlesi bir hayli fazladır. kel başa şimşir tarak hesabı yürümez bu muhalefet kemal ağa bırak o koltuğu.
  17. 17
    kitle edinmeye çalışan ama çok yanlış yöntemlere yapan siyasetçi. işin kötüsü hazır kitlesini de etkiliyor bunlar. chp nin yükselmesi gerçekten zor bilinmeyenli bir denklem. kılıçdaroğlu ilk geldiğinde bir heyecan yaratmıştı ama bunu kaybetmek gibi bir eğilime soktu herkesi bu da çok kötü bir dezavantaj oluyor.
  18. 18
    Acil olarak istifa etmelidir .
  19. 19
    medya, kahvedeki vatandaş vs yıllarca baykal gitmediği sürece chp'ye oy atmam demişlerdi. baykal gitti yine oy atmıyorlar. sorun kk'da değil bu yüzden. sorun 80 ihtilalinden sonra medya vs ile chp üzerinde yaratılmış olan negatif algıda. buna 80'den sonra bilinçli olarak yetiştirilen muhafazakar gençlik ve din-siyaset ilişkisini de eklerseniz olayı kavramak daha da kolay oluyor. şu saaten sonra chp'nin başına mustafa kemal'i dahi getirseler nafile alacağı oy üç aşağı beş yukarı aynı. chp kendini lağv edip yeni bir parti kurularak yola devam etmeli bu yüzden.
  20. 20
    parti içerisindeki kurultay çağrısına imza toplayıp gelsinler diyen poliktacı.

    rte'ye diktatör diyen bir insan parti içi muhalefetten rahatsız. muhalif seslere disiplin soruşturması açmakla gözdağı vermeye kalkışıyor. kurultay istemini reddediyor. tez vakitte kurultaya gitmeliler.
  21. 21
    2015 seçimlerinde önemli bir oranda oy kaybedersem başkanlıktan istifa ederim diyen isim.

    öyle nokta bilmem kaç değil, birkaç puandan bahsediyorumu da eklemiş sözlerine.

    yani iktidar hedefi olmayan bir şahsiyet.

    soldan yüz bulamayınca sağ partilere yamanan bir karakterden söz ediyoruz. üstüne üstlük aleviyim diye geçinip, alevileri katledenlerin yanında yer almaya çalışarak partiyi sürüklediği bataklıktan çıkartabilmesinin mümkün olmadığını anlamalı.

    iktidar hedefi - hayali olmayan, sosyal demokrasiyi öteleyen, laikliği hazmedememiş bir başkan kalmaya devam ederse, zorunlu olarak chp'ye oy verenlerin 2015'te oy vermeyebileceğini de düşünüyorum. selahattin demirtaş bence chp için bir uyarıydı, anlayana tabi.
  22. 22
    bence keyfi yerinde olan adam.

    öyle muhalefet yapa yapa mis gibi para indiriyor cebine. saygı duyulan statü sahibi geleceği garanti adam. arada sırada sözde sert çıkışlar yapsa da pek dişe dokunur zarar verecek işlere de girişmiyor. ne iktidar olacak da uğraşacak onun bunun derdiyle, deli mi bu? tatlı çocuk bence.
  23. 23
    evlilik masraflarımı karşılarsa oyumu atacağım adamdır.
  24. 24
    tekrardan chp'nin başına genel başkan seçilmiştir.
  25. 25
    740 oy alarak yeniden başa geçen isim.