kayıt

fallout new vegas

  1. 1
    *

    fallout 3'den sonra aynı oyun motoruyla yapılmış fallout serisinin son oyunu. hikaye, kurgu, item çeşitliği iliğinize kadar wasteland havasını yaşatmakta. fallout 3'le söndürdüğüm gençliğime yeni bir boyut kazandırdı.

  2. 2
    yeni nesil fallout oyunları arasında fallout oyunu olmayı en çok hak eden şey.

    3 de epey keyifliydi, çok eksiği ve hatası vardı bana göre ama yeni sistem oturuyor sonuçta normal karşılayabiliyorum. tabi fallout'u üç boyutlu görmek de büyük keyif vermişti.

    4'ü bitiremedim sıkıntıdan, başlığına yazdıydım. marcus'u 4'te görsem küfrederim mesela, saygısızlık etmişler diye. bunda görünce sevindim, onay aldı benden kerata.

    yine eleştirilecek çok yönü vardır ama hem rpg açısından, hem atmosfer olarak, hem de tam fallout'un garip-karanlık kafasına uygun hikayeler barındırdığı için klasikler arasına koymak lazım. misal şöyle bir hikaye var oyunda:

    -- spoiler --

    vault 11, sakinleri her sene aralarından birini vault'taki robotlara feda edecek şekilde planlanmış. bunu bilerek içeriye giren tek kişi yönetici, ilk sene de onu feda etmişler zaten direkt. sonra bu işi seçimle yapmaya karar vermişler, yönetici seçimleri gerçekleşiyor ve seçilen kişi feda ediliyor döneminin sonunda. yoksa robotlar herkesi öldürecek.

    zaten vault'ların nükleer savaşa yol açan bozuklukları incelemek için yapılan sosyal deneyler olduğunu bilince iyice keyifli oluyor hikaye.

    bloklar yönetici adayı gösteriyor başkan adayı gösterir gibi, öldürmek istediklerini gösteriyorlar tabii. adaylar da "ben ne anlarım yönetmekten, osman çok yetkili bir abimizdir onu seçin. zaten altı çocuğum var bak osman şerefsizin teki" gibi, tersten kampanya yapıyor.

    neyse başka hikayeler de var içinde de beş kişi kalana kadar birbirini feda ediyor bunlar, sonunda bu beşi diyor ki "yok arkadaş size kurban murban, ne yaparsanız yapın".

    meğer işin çözümü buymuş, eğer kimseyi feda etmeme cesaretini gösterirlerse robotlar yakalarını bırakacakmış. bu beşli sonra nereye gidiyor belli değil, fıymışlardır herhalde.

    -- spoiler --

    bir de çok güzel modlar var oyun için, fallout new vegas nexus diye aratırsanız sitesi de var. özellikle project nevada ile en az bir kere oynanmalı.

    ve tabii hardcore mode olmadan oynamanın da anlamı yok. bu mod oyunun kendisinde var başta soruyor ister misin diye, isteyin. açlık, susuzluk, uykusuzluk gibi şeyleri de ekliyor. sakat uzuvlar doktor çantası ya da doktor olmadan iyileşmiyor. cephane filan da ağırlık yapıyor. etkiliyor epey oyundan alınan keyfi.
  3. 3
    Hayatımda oynadığım en iyi dlc'lere sahip oyun (bkz: Sierra Madre)
  4. 4
    Yillardir sikilmadan oynadigim fallout oyunu.

    Nellis'teki hatchten thump-thump'ı alip incendiary kapsuluyle oyunda deathclaw'lar haric her seyi eze eze gidebiliyorsunuz. Guns skillini yukseltip, lockpick'i 100'leyip gobi campaign scout rifle'i, novac'taki that gun'i alirsaniz da oyun tamamen bitmis oluyor zaten.

    Ayrica vault 34'ten pulse gun'i ve wild wasteland perkiyle alien blaster'i almayi da unutmayin. Bazi yerlerde oldukca ise yariyor. Pulse gun ile robotlari cok kolay katledebiliyorsunuz.
    • 4'ü oynadım hiç zevk vermedi, sanki oyunda bir özgürlük yok, her şey tek düze gibi. eski oyunlar öyle mi ah,ah !
    • Fallout nv'taki ozgurluk ortamini cok az oyunda gordum ben. 4'u toplasan 4-5 saat anca oynamisimdir.
  5. 5
    bu oyundan sonra fallout öldü.
  6. 6
    Dlc'leri ile daha da tatlı hale gelir, çogzel oyundur. Tabii bethesda, seriyi sağılacak inek olarak görüp son oyun ve ardından gelen 76' fiyaskosuyla bu yapımın da içine etmiştir.
  7. 7
    en sevdiğim oyundur kendileri. fallout 4 ve 76 faciasını gördükçe iyi ki var dediğim oyun.
  8. 8
    fallout'taki nirvanadır.