kayıt

virginia woolf

  1. 20
    dışa yolculuk adlı roman'ında, evlilik ve işini bir arada götürmeye çalışan kadının yaşadığı gerilimi incelemektedir.
  2. 19
    ne aradıysam zıddını buldum, doğruyu aradım yanlışı buldum, dostumu aradım düşmanımı buldum, aramayı bıraktığımda ise doğruların ve yanlışların ötesinde, renklerin zıtlığında resmin bütününü gördüm. ne doğru vardı ne yanlış, ne kötü vardı ne iyi, her şey olması gerektiği gibi. her şey olduğu gibi...
  3. 18
    Balon.
  4. 17
    "Bir hayali öldürmek bir gerçeği öldürmekten daha zordur."
  5. 16
    artık yeteneksiz olduğunu düşünerek içindeki buhranı ouse nehrine, ceplerine taşlar doldurarak atlayarak intihar etmek ile geçireceğini düşünüp intihar etmiştir. belkide cinsel tercihi, dönemin sıkıntıları ve aile geleneklerine bağlı olmaması bunalımı desteklemiştir.
  6. 15
    Sempati beslediğim yazardır.

    "Senin hayatını da ziyan ettiğimi biliyorum" aşamasına getirilmiştir.

    Ya böyle şeyler beni çok üzüyor ya kimseye bu kadar bağlanmamak lazım falan diyeceksiniz kesin siz.
  7. 14
    son mektubu şuymuş:

    "Sevgilim,

    Yeniden delirmekte olduğumdan şüphem yok: Böyle korkunç bir dönemi bir kez daha kaldıramayacağımızı hissediyorum. Aynı zamanda, bu kez toparlanmayı başaramayacağımı da seziyorum. Yeniden sesler işitmeye başladım ve dikkatimi toplayamıyorum.

    Bu durumda bana en doğru görünen şeyi yapıyorum. Bana olabilecek en büyük mutluluğu yaşattın. Benim için başka kimsenin olamayacağı insan oldun. İki varlığın bu korkunç hastalık gelene kadar olduğumuzdan daha mutlu olabileceğini sanmıyorum. Daha fazla mücadele edemeyeceğim. Senin hayatını da ziyan ettiğimi biliyorum. Ben olmasam çalışabilirdin. Çalışacaksın da, biliyorum.

    Görüyorsun, doğru dürüst yazmayı bile başaramıyorum. Okuyamıyorum. Söylemek istediğim, hayattaki tüm mutluluğumu sana borçlu olduğum. Bana karşı her zaman tam bir sabır timsali oldun ve inanılmaz iyiydin. Sana bunları söylememe gerek yok — herkes biliyor zaten.

    Beni kurtarabilecek biri olsaydı, o sen olurdun. Hiçbir şeyden senin iyiliğinden olduğu kadar emin olmadım. Hayatını ziyan etmeye daha fazla devam edemem. Kimselerin bizden daha mutlu olabileceğini sanmıyorum."
  8. 13
    hayatını ailesinin yanında, kalemiyle kazanarak geçirmiştir. kalemini en yakınları bile kabul etmemiş ve tün eserlerini yemek yaparken, çocuk bakarken mutfak masasında yazmıştır. 1929 yılında 'kendine ait bir oda' yı yine aynı masada yazdığında aslında ilk feminist eleştiriyi kaleme almıştır ve belki de kadınlara bu yüzden der ki; senelik 500 sterlininiz ve kapısını kitleyebileceğiniz bir odanız olsun.

  9. 12
    kocasına yazdığı intihar mektubu incelendiğinde yaşamının Son günlerinde ağır bir depresyonda olduğu anlaşılan feminizm akımının öncüsü olan yazar.
    Kocasına yazma yeteneğini gün geçtikçe kaybettiğini ve bunu daha fazla kaldıramayacağını yazmış ve evlerinin yakınında bulunan bir nehre ceplerine taş doldurarak girip intihar etmiştir.
  10. 11
    'bayan degil cunku baydan turuyoo tamam mIaaaa' diyen sozde feministlere inat feministligin hakkInI veren guzel insan dogum gunun kutlu olsun
  11. 10
    Hakiki feminist yazar doğum günün kutlu olsun
  12. 9
    "Bir kadın olarak ülkesizim. Bir kadın olarak bir ülke istemiyorum. Bir kadın olarak ülkem tüm dünya."

    Demiş ingiliz yazar.
  13. 8
    modern kurmacanın anası doğum günün kutlu olsun sevgili virginia.
  14. 7
    bugün 136. yaş günü olan feminist yazar.
  15. 6
    Pazartesi ya da salı kitabını okuduğum feminist yazar.
    Bir kez okuyunca onun tarzını anlayıp bir daha nerede görülürse görülsün onun yazdığı anlaşılır oluyor.
  16. 5
    20. yüzyıl edebiyatına çok büyük katkılarda bulunmuş feminist yazar.
  17. 4
    intihar kokar cümleleri.. baş yapıt niteliğinde bir neşriyat olan, asrının önde gelen kitaplarından ''kendine ait bir oda'' yı kaleme almıştır..
  18. 3
    ne hoş bir güzelliği vardır,
    hafif adımlarla, dünyadan gülümseyerek geçenlerin.
  19. 2
    kitaplarının çoğunu ayakta yazdığı söylenen kadın yazardır.

    bir de amuda kalkarak yazsaydı,beyne az daha kan gitseydi o zaman ne güzel eserler çıkardı tahmin edemiyorum.
  20. 1
    feminizmle ilgili görüşlerini yaşadığı dönemin kadın hareketindeki en baskın konu olan "sufrajet" hareketine karşı olan tavrı ile birlikte incelemeye çalıştığımızda, karşımıza sowon s. park'ın "the mass behind the single voice" makalesinde de kullandığı deyimiyle "tutarsız" bir "feminist" olduğu ortaya çıkan, ingiliz yazar.