kayıt

baklava

  1. 48
    Herkesin cevizlisine laf attığı tatlı. Ben onu da severim.
    (bkz: hepsi benim bebeklerim)
    Antepli bir arkadaşıma bayram öncesi baklava yapıyor musunuz bayram icin diye sormuştum. Her dk baklavayla iç içe oldukları için bayramda asla yapmiyorlarmis. Bu bilgi beni çok rahatsız etmişti.
    • Bir de şu var Gaziantep halkında ev baklavası yapma kültürü yok çünkü ev baklavası denen form fıstıklı, sade yağlı baklava için uygun değil kare dilimi de kat kat incecik açmak çok zor. Hayatımda ilk defa Sakarya da ev baklavası görüp şaşırmıştım. *
    • Sade yağlı baklava diye bir çeşit mi varmış?
    • Çeşit değil, antep fıstıklı baklavaya tereyağının üstte kalan köpük formu mu tam bilmiyorum o yağ kullanılır. Ondan bahsediyorum.
  2. 49
    Gurbetteki bir gaziantepliye yapılabilecek en büyük kötülük baklavva bahsini açmaktır.
    Ayrıca Antep değil Gaziantep.
  3. 50
    maksadım geri zekalı ve vıcık vıcık bir duygu sömürüsü üzerinden pahalılık eleştirisi yapmak değildir. yaşadığım bir olayı ve tavrımı anlat mak istiyorum.

    geçen sene bom bok geçen bir hastane nöbetimden sabah 7'de servisten patiseri önünde indim. sıcak simittir ekmektir falan derken canım sabahın fecrinde baklava da çekti. can bu çeker aq. 2 dilim de baklava istedim. geçen sene 2 dilim baklavaya 4 lira para ödedim. şimdi allah bilir kaç para olmuştur. o gün bugün yurdumda her canı çeken insan makul fiyatta baklava yiyemiyor diye ben de yemiyorum, yemeyeceğim. köpek gibi çalışıp çalışıp 2 dilim baklavanın vicdan azabını çektiren bir dehşet devlet burası. mesuliyeti olan herkesin allah belasını versin.
    • kaç lira olmuş 2 dilim baklava?
    • bilmiyorum hocam, siz alırsanız bize de söyleyin :)
    • Vallahi en son antep'te sormuştum kilosu 100 tl demişlerdi. O da 18 dilim baklavaya tekabül ediyordu. Korkunç.
    • o zaman aeksbv onların :D hayır o taraflarda o fiyatsa bu taraflarda biz napalım :D kuş boku yiyoz kuş :/
    • Baklavanın arasında bezelyeye razı olacağımız günler de gelecekmiş demek ki.. :d