kayıt

kıskançlık

  1. 58
    Dozunda gereklidir. Aşırısı boğar azı da gavatlığa gider afedersin.
  2. 59
    yaratılışıma bir yaratıcıyı arama içgüdüsü yerine kıskançlık konulmuş herhalde.

    ulan deliler gibi kıskanıyorum. aslında kedi yavrusu gibi de bir şeyim aslında (ahahah yersen) annemi kardeşimden kıskanıyorum falan böyle. ha ilişkilerimde de paranoyak bireyim sapına kadar. düşündükçe dolduruşa falan getiririm kendimi. mesela yarın kız arkadaşım arkadaşlarıyla buluşacak giren çıkan bana.

    ne kadar da sahiplenen erkeğim öyle.
  3. 60
    azı karar, çoğu zarardır. belli bir seviyeye kadar ilişkiyi diri tutar, çiftin birbirine verdiği değerin bir göstergesidir. yine de bunu abartarak kişinin hayatını kendisine zindan etmemek lazım. çok aşırı kıskançlık güvensizlik anlamına da gelebilir. bu yüzden kendi kendime hatırlatıyorum arada. paranoya yapacak gibi miyim, sevdiğim/hoşlandığım kişinin bir davranışı şüphelendirdi mi? gidip sorarım. cevap verirse çok sevinirim çünkü bu bana güvendiğini gösterir. cevap vermezse de bir süre beklerim. bir endişesi, çekincesi vardır diye. ha bu davranışı kronikleştiyse, sürekli yapıyorsa, ancak bu noktadan sonra güvenmeme konusunda haklı olduğumu düşünürüm.
  4. 61
    temelinde aidiyet ve mülkiyet kavramlarının bir getirisi.
  5. 62
    teoman'ın bir şarkısı.

    www.youtube.com/...
  6. 63
    Kendimi yer bitiririm ama ay ben hiç kıskanç değilim canım yaa diye boş boş konuşurum. Bak şimdi kıskanıyorum ama bir şey yapamıyorum.
  7. 64
    Ben hep önemsediğim insanları kıskanırım ama baktım ben kıskansam da kıskanmasam da bir şey değişmiyor. Dedim en iyisi kimseyi takma sen. En azından kafam rahat valla oh mis.
  8. 65
    kendi hayatını zorlaştırmaktır. hele ki birine hakettiğinden fazla değer vermek gibi bir düşünceyle harmanlanmışsa kendine verilebilecek en büyük zararı vermeye çalışmaktır. zorla hayal kırıklığı yaşama çabasıdır. iç savaştır bir nevi. hiç gerek olmayandır, ama durdurulamayandır.
  9. 66
    her duygu gibi kontrol edilemeyen bir duygudur.
    bu basit gerçek, doğamızda kıskançlığın olduğunu ve bunu yok saymak yerine yönetmeyi öğrenmemiz gerektiğini gösterir.
  10. 67
    Sevdiğim insanlar konusunda iflah olmaz bir kıskancım.

    Kimseyle iletişim kurmasınlar istiyorum. Bu çok acizce bir arzu bence ama ne yapayım.