kayıt

eşek kadar adam olup iğneden korkmak

  1. 1
    tripanofobinin etkilerinden olan eylem.

    ne yaparsan yap olmuyor bazen...

    (bkz: ilkokul yıllarında başlayan tripanofobi)
  2. 2
    çaresinin iğneye bakmamak olduğunu düşündüğüm, güç durum.
  3. 3
    (bkz: iğnenin her yaşta aynı acıyı vermesi)
  4. 4
    derin nefes alarak "şimdi bitti şimdi bitti" diye düşünerek geçebilecek durum.

    lakin buna sabretmek o kadar kolay değildir. ancak bu iğneyi olmazsan ömür boyu hasta kalacaksın, yataklarda sürüneceksin, öleceksin şeklinde kişi kendini telkin edebilirse katlanma işlemi o kadar kolay olur.
  5. 5
    zamanında kötü bir anı yaşadığı için korkudan ziyade çekingenlik duygusunun esiri olmaktır.

    küçükken yüksek ateşten acile gitmiştim orada şişko, korkunç bir hemşire götümün sağ lobuna iğneyi nasıl soktuysa, ben de acıdan götümü nasıl kastıysam, şırıngayı çekince iğne götümde kalmıştı. uuu bak acısını hala hissediyorum.
  6. 6
    (bkz: ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin için grip aşısı olmuşum)
  7. 7
    çok enteresan bir olay. dalyan gibi herif lambur lumbur gelip koltuğa oturuyor. iğneyi görünce çocuk gibi ağlamadığı kalıyor çok ilginç.

    adamın yumuşamasından cesaret alıp hemen iki tokat atıp basıyorum iğneyi.
  8. 8
    (bkz: eşekler de korkar )
  9. 9
    belki de sadece götten vurulan iğnelerden korkuyordur.
  10. 10
    Eşek kadar insanlar eti cicibebe yerken sorun değil de bu mu sorun ya?
    Iğne vurulacak diye ağrıyan dişime müdehale ettirmeden doktorun kapısının önünden kaçmışım bile var.

    Onun dışında neyse ki annem iğne vurmayı beceriyor da hastanelerde rezillik yaşamıyorum. Sadece evde annem şahit oluyor o kadar.
  11. 11
    İğne fobisi dediğimiz olaydır. Fobinin doğası gereği boyutunuzun bir önemi yoktur. Perdeleri kaldırdığımızda hepimiz kedi gibi insanız.

    Neyse bunu demeyecektim. Normal fobilerin tedavisinde sakinleştirip nabız düşürülmeye çalışılırken bunun yapılmadığı tek fobi * budur. Çünkü zaten tansiyon düşmesinden kaçılmaya çalışılıyor.

    Kendimde uyguladığım yöntemi anlatayım. Sevdiğiniz hareketli bir parça açıp dans etmeye başlıyorsunuz. Daha önceden bulduğunuz ama izlemediğiniz kan alma iğne vurma minvalinde videoyu açıp dans ederek, gülerek * ve enerjiyi kaybetmeyerek izliyorsunuz. Tabii korku videoyu gördüğünüz an bayılma kadar fazla bir korkuysa yapmayın, ya da bunun kötü etkileyeceğini düşünüyorsanız. Onun yerine kan alma ya da iğne vurma sahnesini kafanızda canlandırarak dans edebilirsiniz. Sonra hazır hissettiğinizde videoya geçebilirsiniz.

    Epey işe yaratmıştı bende. Ancak devam etmediğim için uzun bir aradan sonra kan verdiğimde yine tansiyonum düştü. Devamlılık önemliymiş.

    Edit: yazarken sol kolumdaki hafif uyuşmayı hissettim. Hoş değil.
  12. 12
    iğneyi batıran tarafında içten içe kahkahalara sebep olan olay. bahsettiğim iğne de 25mmlik akupuntur iğnesi. koskoca boksör adam geliyor ön koluna iki üç tane batırcam pazarlık etmeye kalkıyor :D abi acıtacak bir şey olsa boksör adamın sağında durup koluna iğne batırmaya cesaret edebilir miyim ben