kayıt

narsisistik kişilik bozukluğu

  1. 1
    kişinin kendini mükemmel görmesi ve davranışlarının başkalarını nasıl etkilediğini umursamayacak kadar kendini düşünmesi ile anlayabileceğimiz kişilik bozukluğudur.
  2. 2
    psikolojik bir hastalık.
  3. 3
    duvar fotoğraflarında, telefon kapaklarında, kapak fotoğraflarında, evlerine odalarına duvarlarına boy boy kendilerinin fotoğraflarını koyarlar da en birinci benim diye dolaşırlar..

    psikolojik destek şart olan bir bozukluktur.. tabi önce kişinin kendisinden acaba narsist olabilir miyim diye şüphelenmesi lazım..

    şahsen ben kendim bizzat tüm güzelliğimle gittim sordum.. doktor bey dedim acaba narsist olabilir miyim ben.. dedi yok idare edersin.. çok şükür dedim çıktım : )
  4. 4
    "hiçbir neden yokken aldatmak" ile ilgili bağıntısını okuyup şaşırdığım rahatsızlık.

    bu elemanlarda empati yeteneği olmadığı için, aldatma eyleminin, karşı zihinde yarattığı çökümü ve bu anıların zor silineceğini düşünmezlermiş.

    daha önceleri de düşündüğüm, "aşık etme egosu" gibi bişey de varmış bunlarda.
    herkes bana aşık olsun, herkesin vazgeçilmezi ben olayım, içlerinden birini seçeyim gibisinden. hani sadece sevişeyim ve bitsin gibi basit bir çapkınlık içgüdüsü değil. skor değil kalbi avlama peşinde bu adamlar. çok tehlikeliler. okudukça yüzlerine tükürdüm.

    9-10 karı oluyor bu tür adamların elinin altında. hepsi ile ilgileneyim, hepsini kırmayayım derken beyinleri eriyor. kaçıyorlar sonra. kaçıp gidiyorlar. izleri bulunmuyor. hat değiştirmekten bıkmışlar.

    bizim türk sitelerinde bir halt yok pek ama yabancı kaynaklardaki hikayeler çarpıcı.

    aldatan bir nkb hastası gelip hiçbir şey yapmamış gibi ilişkiye devam edip, sevgilisinin sorduğu seri sorulardan bile bunalabilirmiş. rahatlığa bak, yok artık.

    aslında olayın temeli nkb değil, bipolar kişilik bozukluğuna uzanmış. neden bilmiyorum ama çok sık bipolar lafı geçiyor dış kaynaklarda. incelemek lazım.

    sonuçta bunlar bahane hep. fasa fiso. seven adam sadık olur diyerek deli kadir modunda bağlamak lazım.
    lazım da, var bu amına kodumun hastalıkları işte.

    aslında bu adamlarda sevgi eksikliği varmış. korkuyorlarmış yalnızlıktan. bunlarla yaşamak zormuş. yaşamayan siktirip gitsin çok da fifi demiş bir bilim adamı. bilim insanlarına küfrü yakıştıramadım.
  5. 5
    Egoizm ile doğru orantılı olduğunu düşündüğüm kişilik bozukluğu. For ekzampılın da pamuk prenses' in kötü kalpli üvey annesi olduğunu düşünüyorum.*
  6. 6
    damarlarımda ki o asil kanın beynime her götürdüğü oksijende hissettiğim hastalık.

    bu bende de var maalesef. her zaman bir çekirdek görevi üstlenmişim edasıyla takılıyor. kimseyi kırmayayım derken, al sana beş kalp al sana da beş kalp derken ortalığı toza dumana katıyorum. sonrada ben değil onlar suçu diye sinirleniyor ardından beni öldürmeyen şey güçlendirir felsefesi ile akınlarıma devam edyorum.

    teşekkürler rixper 2 mg
  7. 7
    Aşağılık insanların aşağılık olmasının sebebidir.

    Aynı durumdan muzdarip bir hatunla çıkmışlığım vardı. Kendisi de hemen hemen aynı davranışlarda bulunurdu falan. Yapılması gereken böyle bir pisliği hayatınızdan ışık hızıyla defetmektir. Edince bi noluyorum ben oluyorlar, bi daha geliyorlar siz de bi daha aynı hızla gönderince artık tamamen kurtulmuş oluyorsunuz.

    Denedim çalışıyor.
  8. 8
    bazı tanımlamaları açısından hastalık boyutunda gösterilmesini mantıksız bulduğum olay...

    örnek bi tanımlama ile olaya girersek;

    olayı tanımlayan durumlardan biri özetle kendi yaptıklarının başkasına etkisini düşünmemesi. yani şimdi bunun neyi hastalık boyutunda? insan kendi hayatından sorumludur bana göre, benim yaptığım bir olayın karşımdakini nasıl etkileyeceğini düşünmek benim için külfettir mesela... herkes hayata karşı kendi gardını almalı... falan filan...

    sen kendini başkalarından daha çok sevip, önemsiyorsan hastasın diyorlar kısaca... değişik... kendinden başka herkesi umursayınca da malsın diyorlar örneğin...

    neyse efendim bence tatlı bir özelliktir, bu arada ne kadar mükemmel olduğumu söylemiş miydim?*
  9. 9
    bir zamanlar tüm yaşamın etrafımda şekillenen 'bir tür senaryo' olduğuna inanırdım..

    uykudayken hayatın durduğu, uyandığımda da bir takım 'dış çevrenin' varlığına inanmamı sağlayacak türden gelişmeler, etkileşimler, doğa olayları, ölüm vs.

    birazdan şu türden konuşacak tipler çıkacak diye ödüm kopuyor..

    ıyyy.

    hastalıklı ibneler sizi..

    gaçççç bunlardan gaçççç..
  10. 10
    tıbbi karşılığı ile baktığınız takdirde sebeplerden önce sonuçlara bağlı olarak tabuları çatırdatan rahatsızlık. bakın dikkatinizi çekerse hastalık demiyorum zira çok az miktarda psikolojik rahatsızlık hastalık olarak değerlendirilebilir.

    kişisel gelişim kitapları gibi yüzeysel yaklaşıldığı takdirde, empati kavramının ötesine gitmeyecek bir rehabilitasyon ufkuna sahip olan bu rahatsızlık kişinin kendinini belirli unsurlara oturtamamasından kaynaklanır.

    yani bu iş sadece ikili ilişkilerle de kısıtlı değildir ki bu rahatsızlığın farklı adlar altında milattan önce 4. ve 5. yüzyıllara kadar dayandığı bilinmektedir.

    kısacası modernleşme unsurlarından çok insan psikolojisi ile gelişen ve sonunda bir kavrama oturtulan bu rahatsızlık karakteristik bir özellik olarak da yerleşmiş olabilir. bu konu hakkında yabancı bir makale mevcut bulunca ekleyeceğim.
  11. 11
    Sadece mükemmellik hissiyatiyla doğrudan alakalı değildir. Öyle olsa düpedüz sigirlik olurdu. Ki örnekleri var bunun da.

    Narsist usta bir yalancidir. Elde edemedikleri ile ilgili akıl almaz yalanlar sallayabilir. 10 haftada 10 kız goturnek gibi.

    Narsist ilgisiz ve baskıcı ebeveynden oturu aşağılık kompleksindedir. Bu kompleks havalandirarak satmaya çalıştıklarını yüzüne sert vurursanız ancak kendini açıkça belli eder.

    Narsist güzellik ve para kaygısı taşır. Bu minvalde de yalan konuşmaktan çekinmez. Hafta içi biriktirdiğim 100 tl ile reinaya gittim, orada da bilmem hangi ünlüyü gördüm gibi. Valeye domalirsin amk cocu. neyse mevzu o değil. Sınırsız bir guc isteği vardir. Gücü ise genelde para ve veya yakışıklılık güzellik boyutunda gorur.

    Kısaca narsist kendini mukemmel zannddenf utursuz bir sigirdir. Gördüğünüz yerde sikin.
  12. 12
    Bende var bu bozukluk.ama kendimi mükemmel görmüyorum sadece bu dünya için fazla iyi,dürüst,cesur,anlayışlı,ve yakışıklı görüyorum yani şuç insanlıkta.
  13. 13
    Narsistlik dış dünya tarafından gözlemlenebilen bir kişilik bozukluğudur. Ben narsistim galiba diye düşünüyorsanız muhtemelen ergensinizdir. Korkmanıza gerek yok, geçer.
  14. 14
    Genç erişkinlik dönemimde başlayan ve değişik koşullar altında ortaya çıkan, üstünlük
    duygusu, beğenilme ihtiyacı ve kendini başkasının yerine koyamayıp, insanlara uygun
    yaklaşımlarda bulunamama ile seyreden bir rahatsızlıktır. Kendilerine yapılan en ufak yapıcı
    eleştiri ya da düzeltme, ekleme ve öneri bu kişileri ağır bir şekilde yaralayabilir. Bu durumda
    küçük düşmüş, mahvolmuş, ortada bırakılmış hissedebilirler. Bu durumda aniden
    hiddetlenip, kırıcı olabilirler. Bunlardan ötürü sosyal ilişkileri bozuk olup başarıları devamlı
    olamaz. Benlik saygıları kolay zedelenebilir. Yaygınlığı %2-6 olarak bilinmektedir. Bu
    tanıyı alanların %50-75’i erkektir.
  15. 15
    (bkz: oruspu çocukluğu )
  16. 16
    Carl Gustav Jung'a göre kişilik bozuklukları kompleksten oluşur.
  17. 17
    Harika bir şey.

    Bu müthiş canlılar mesela terapiye gelmiyorlar, tedavi olmuyorlar. Ulan adamlar terapisti beğenmiyorlar.

    Şahsıma kırıntılarını bulduğum en sevdiğim örneği ise canım rte olan kişilik bozukluğudur.
  18. 18
    (bkz: düşman götüne)
  19. 19
    Teşhisi her yere kendi fotoğrafını koymaksa böyle bozukluğun ta aq. Ne var ulan telefon ekranına kendi fotoğrafımızı koymuşsak..