kayıt

yolculuk

  1. 1
    dram türünde bir tv filmi. yönetmen bahadır ince, senaryo yazarı çağan ırmak'tır. oyuncular ise fikret kuşkan, bahar kerimoğlu, ani ipekkaya, ali taygun, meltem savcı, burak altay, suzan aksoy, güzin usta, ipek değer, avni yılmaz, emrah kolukısa, mustafa üstündağ, öner erkan, avni yalçın ve arda öziri.

    konusu ise şöyle: efran hastalığı dolayısı ile hastanede tedavi görmekte, sevda ise tedavisi sonucu ameliyat için hastanede beklemektedir. ailesi ve doktorunun tüm baskılarına rağmen ameliyat olmak istemeyen sevda hastaneden kaçar. kaçmak üzere hazırlandığı sırada kendini görmeye gelen efran'ı da çağırır. nereye gideceğini bilmeyen gençler hiçbir şey düşünmeden yola çıkarlar. iki genç kaçışları sırasında birbirlerine aşık olurlar. ameliyat için ikna olmayan sevda, aşkı ve korkuları arasında kalır.

    filmden alıntılar:

    *birini sevmek nasıl anlatsam sana, sevda dediğin yağmursuz güneşli bir günde gökyüzüne baktığında gördüğün rengarenk gökkuşağıdır. işte böyledir sevda. bütün renkleri aynı anda görebilmektir baktığında. hep saklı duran bir gökkuşağını ortaya çıkarmaktır sevda..

    *ben bir gün bir masal veya bir yol olup sana geri dönmek isterdim.. bir masal bir yol olur dönerim demiştim ya, ben yüzünde bir gülümseme olacağım. bir pazar günü öylesine çıkıverdiğin sessiz başı boş bir sokakta yürürken yüzüne yerleşen bir gülümse. sevdiğin ağaçlar kadar büyük, sevdiğin ağaçlar kadar yeşil umut olacağım. bir pazar günü çıkıverdiğin yolculuk senin en güzel yolculuğun olacak?

    *sen keşkem olmayasın istedim.

    ayrıca filmde yer alan şu şarkı tüylerinizi diken diken edebilir: www.youtube.com/...

    etmeyebilir de.
  2. 2
    değişimin ta kendisidir. değişmeyen tek şey kendisidir, sürekli yolculuktasın, yorulmak yok.

    telaşın ta kendisidir. hızlı olmak gerekir, tembellik yok.

    açlığın ta kendisidir. hiç doyuramazsın, oruç yok.

    heyecanın ta kendisidir. hayatın tadıdır, sıradanlık yok.

    geleceğin ta kendisidir. nasıl olacak bilmezsin, idrak yok.

    düşünmenin ta kendisidir, kendini alamazsın, sınırı yok.

    en sevdiğin filmin ta kendisidir, hayran kalırsın, göz kırpmak yok.

    mutluluğun ta kendisidir. gittiğin yerlerde sevinç bulursun, acı yok.

    sınavın ta kendisidir, çalışmadığın yerden çıkar, bakakalırsın, rahat yok.

    gizemin ta kendisidir. yeni şeyler keşfedersin, bilmek yok.

    aşkın ta kendisidir. aşkta sürekli maceralara yelken açarsın, yelkenler fora, mola yok.

    hayatın ta kendisidir. hayatta sürekli yol alırsın, durmak yok.

    arkadaşlığın ta kendisidir. yardımlaşırsın, dostun çok...
  3. 3
    böylesi güzeldir.

    www.izlesene.com/...
  4. 4
    yorar..
  5. 5
    Kafa siker.
  6. 6
    Artık iyice bıktım bu yolculuklardan. Yarın yine yoldayım. Yolculuk öncesi gelen değişik hislerdeyim yine, karnımda bi boşluk hissi var.
  7. 7
    Sabah saatlerinde ankaraya doğru yapacağımdır.
  8. 8
    uzun ve kulaklıklı olanı güzeldir.
  9. 9
    şehirlerarası yolculukta rekorum tek seferde, 24 saattir. soruları alabilirim...
    • kıçın dümdüz oldu mu?
  10. 10
    Bu başlığa en çok ben yazıyorum sanırım.
    Ahh mideme kramp girecek şu yolculuk öncesi hisler nedeniyle. Bıktımmm.
  11. 11
    murat turizmleyle ben ankara aştiden elazığa gelirken 13 saat yolculuk yapardım fakat yaşlılara çok uzun yolculuk yapmamalarını tavsiye ederim yaşlıların tansiyonları ve bedenleri kaldırmaz uzun yolculuğu.
    • Haklısın abla.
  12. 12
    kısmetse beş gün sonra gerçekleştireceğim eylem. dersim beni bekler. size düzgün baba'dan selam yollayacağım, munzur'dan bir tas su da sizin için içeceğim arqaaşlar.
  13. 13
    yoruyor. dakikalarca bir koltukla aynı pozisyonda durmak yoruyor. bir mide bulantısı ki asla engellenemiyor, hiçbir şey yaptırmıyor. dışarıyı izlesen, yerinde duran bir şey yok, her şey uzuyor. yatıyorsun, yol, bitişiyle tehdit ediyor seni. radyoyu açıyorsun,geveze birkaç adam, bağırdıkça neşeli olduklarına ikna edeceklerini düşünerek reklam metinlerini okuyorlar kendinden geçerek, şarkılar, değiştirilmesi unutulmuş aynı plaktan çalmakta. her şey uzuyor. geçmiş kıpırdamıyor. herkes dört elle sarılı ona. yolculuğa dönelim. herhangi bir mecburiyetten birisi olması da sinir bozuyor. tamam, orada olacaksın, ama buna dayan, e?, sadece dayan, çöl gibi seçeneksizlik... durmak istiyorum, hayır, ayağımı gazdan çekemem, trafik, biliyorsun, hayır, hiç gazdan çekmemek de olmaz, öldürür bu. bu ihtimal olmasa kim yolculuk eder ki zaten. benetmem.