kayıt

kıbrıs barış harekatı

  1. 39
    (bkz: atilla harekatı)

    Bugün bir yerde karşıma çıkınca sabahtan bu yana belli aralıklarla okuduğum barış harekatıdır.
  2. 38
    www.youtube.com/...
  3. 37
    6-7 yıl önce rauf denktaş'ı ergenekon'dan tutuklatmak isteyenlerin bugün popülizm kastığı anti emperyalist harekat.
  4. 36
    bugün yıldönümüdür. şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve teşekkürlerle.
  5. 35
    bugün 45. yıl dönümüdür. şehitlerimize rahmetle, gazilerimize ve merhum devlet adamlarımıza minnetle.

    yönetimden sol framede sabitlemesini talep ediyorum.
  6. 34
    “Biz milliyetçiliği; sokak duvarlarına değil,
    Kıbrıs’ın topraklarına,
    Ege’nin deniz yataklarına yazmışız.
    Biz milliyetçiliği Batı Anadolu’nun haşhaş tarlasına yazmışız.”

    Bülent Ecevit
  7. 33
    www.youtube.com/...

    ecevit'in milliyetçiliği kıbrıs dağlarına kazıdığı harekattır. türk silahlı kuvvetlerinin başarılı operasyonlarından birisidir.
  8. 32
    tsk'nın atilla operasyonu kod adı verdiği kutlu harekat.
  9. 31
    kıbısta ki barış harekatı.
  10. 30
    Korkmak yerine yaptırımları göze alarak gerekenin yapıldığı, önemli konuma sahip kıbrısı yakın tarihimize kazandıran harekattır. Yapılmasaydı akdenizde şu an konuşulan sorunları konuşmaya bile hakkımız olmazdı, abd başka kıtadan gelmeyi kendinde hak görse de biz akdeniz sahilinden kaderimize razı olmak zorundaydık. Bazen gerekeni yapmak için yaptırımları göze almak bu kadar önemli yere sahip olabiliyor.
  11. 29
    45. Yılına girdiğimiz hadise.

    Bir sürü adayı yunanlara bırakan bize ait türbeyi asker kaybederek yer degistirtenlerin nasıl yapıldığını asla anlayamayacağı bir çıkartma.
  12. 28
    (bkz: ayşe tatile çıktı )
  13. 27
    pbs.twimg.com/...
  14. 26
    Gönyeli-Hamitköy arasına atlayan 1081 komando

    lCM-314 ile Kıbrıs'a çıkarma yapan deniz piyadeleri

    UH-1 İle adaya uçar birlik harekatı yapan Bolu Komando Tugayına bağlı askerler

    Harekatın ilk şehidi HV.PLT.YZB Cengiz TOPEL.

    Beşparmak dağlarında komandolarımız

    Beşparmak dağlarını temizleyen Bolu Komando Tugayı'na bağlı askerler

    Mersin Anamur'dan yola çıkan Türk gemileri

  15. 25
    kürtlerin bir kez daha kendi siyasi ajandalarına kavramsal tutarlılık sağlamak için neler yapabileceğini gösteren askeri operasyondur.

    kürtler yine jedi mind trick yapabilecekleri sanısıyla türkiye'nin garantörü olduğu kıbrıs cumhuriyeti'nde etnik bir soykırıma karşı taarruz yapmasını, kendi durumlarıyla hiçbir alakası olmamasına rağmen olayı işgal ve rumlara karşı katliam olarak göstermektedir. laf jitem'e, yeşil grubuna, paramiliter aşiretlere, asit kuyularına geldiğinde mangalda kül bırakmayan bu siyasi topluluğun, tek kabahati azınlık olmak olan türklerin küvetlerde öldürülmesini "işgal" olarak değerlendirmesi ahlaksızlıktır, ayıptır.

    hiçbir siyasi iddia garip gurebanın canından önemli değildir. hiçbir hedef için bu kadar alçalınmaz. kıbrıs barış harekatı, dünyanın en haklı ve kahramanca yazılmış hikayelerinden biridir. kurşun atana da, kurşun yiyene de selam olsun !
  16. 24
    Bugün 44. Yıldönümü olan harekat. Şehitlerimize, gazilerimize sevgi ve saygılarla.
  17. 23
    Bu bir işgal olarak nitelendirir dunya tarafindan , ayrica dunya da sadece turkiye tanir kktc yi
    Bu ulke kadar megolaman devlet ne derse onu kopek. Gibi kabul eden biat kulturu olan koyunlar diyari vatan bu meseleye çobani ne derse yine onu kabul etmiştir , ve bu eşseklerle yaşamak zorunda olan ben yakinda bu eşşekleri gormemek için gideceğim :))
    • Kendini bunlarla avut sayin buyuk çomar , sikltirip giderim silkip attiklarim arkamdan konuşa dursun :)
    • Soru falan bir bok sordun ne derim sana , turkce harfler kullanmiyorum aliskanlik , ayrica anadolu koylusu bir çomar olan sen benle sanayideki kankilerin gibi konuşamazsin ,gidiyorum diyorum bana silktiripgit diyorsun ulan koylu ben sana ne diye bilirim anana bacina falan sovmemi istiyorsun senin gibi moronlar boyle konusur ama ben konusmuyorum seni bir bilgi verici yerde goremiyoruz nedense hep siyaset gibi ucuz konulara giriyorsun acaba bu senin ucuz bir insan oldugunudan kaynaklanmasin . Hadi simdi silktirip git sayin comar
    • Oglum benim nereye boyumun yeteceğini cok iyi bilirim senin gibi bir eşek bunu sorgulayamaz , ben analara falan sovmuyorum ama sen soversin o kafa yapın var

      Ne kadar yaziyorsun yaz zaten burasi bir sozluk degil 25 kişinin yazistigi bir grup , burada sen kankilerin ile makara yapiyorsun bu'da beni irgalamaz zaten çok fazla duramam burada kaldikca sinir bozuyor senin gibi çomarlar ile muhatap oluyoruz

      Çomar lafı senin hem fikrine zikrine hem karekterine uyuyor bu yuzden super

      He anladin mi brust brust hoşt hoşt geh geh du kist kist (:)
  18. 22
    44. yılı kutlu olsun. biraz fotoğraflarla o günleri gözümüzde canlandıralım istiyorum.

    Çıkarma için Pladini plajına yanaşan Türk çıkarma gemileri

    Çıkarma sonrasında Rumlar'dan ele geçirilen Girne Camiinde ezan okuyan Bahriyeli erimiz.

    TSK'ya ait M-47 Tankı Başkent Lefkoşa'da bulunan Sarayönü Meydanı'na giriyor.

    Çıkarma öncesinde Pladini plajını temizlemekle görevli SAT ve SAS komandoları
  19. 21
    Kutlu olsun.
  20. 20
    Harekat sonrası özellikle amerikan ambargosu nedeniyle milletimiz çok zor zamanlar geçirmiştir. Kıbrıs halkı bu günleri unutmasın!

    İnsanların ekmek için gaz için kuyrukta olduğu günleri unutmasın. Ecevit'in amerikayı aldırış etmeden yaptığı bu hamle ile çok fazla fedakarlık göstermiştir.

    Aynı şekilde kıbrıs türkleri başta rauf denktaş olmak üzere gerektiği zaman gerilla gerektiği zaman masada her türlü göstediği fedakarlığı unutmamak gerek.

    Bugünlerde kktc, türkiye cumhuriyeti devletini uluslararası alanda kendine engel olarak görmekte ve türk halkını kendinden aşağı görmektedir veya öyle bir algı operasyonu yapılmaktadır.

    Aziz vatanın her köşesi değerli buna kıbrıs'ta dahildir. Bizim içimizde bizi beğenmeyen olursa zaten gereği yapılır. Bu millet zamanında ya istiklal ya ölüm demiştir kalkıpta rum veya ingiltere mandateri olmak isteyen kıbrıs' a tarih ileride yine haddini bildirecektir.

    Aziz şehitlerin mekanı cennet, gazilerimizi de şükranla anıyorum. Yanlış yoldan dönülmesi dileğiyle.
  21. 19
    44. yıl dönümü kutlu olsundur.

    şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum...

    (bkz: bülent ecevit)
    (bkz: necmettin erbakan)
    (bkz: rauf denktaş)
  22. 18
    bugün 44. yıl dönümü olan harekat.

    "işgal" diyen andavalları gördükçe içimizden küfürler savursak da onlara lanet edip, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. gazilerimizi de unutmamalıyız.

    ben hep derim. yeryüzünde bizim vatandan çıkan kadar ezik, aşağılık kompleksli insan başka bir diyardan çıkmamıştır. utanmaz, arsız piç kuruları. can alı vermeyi oyun zannediyorlar.
    gece gece sinirlendim yine amk.
    • ayrı dünyaların insanıyız. lakin seni çok seviyorum. rabbim seni mutlu kılsın.
  23. 17
    Bugünkü 43. Yıl dönümü kutlu olsun efenim. Bu arada tatile çıkan Malûm Ayşe bu hanımefendi imiş
  24. 16
    günün anlam ve önemine binayen kısa özetlemek istediğim harekattır.

    öncelikle nedenini iyi anlamamız gerekiyor. 70'li yıllarda kıbrıslı rumların kurduğu eoka terör örgütü ada daki türklere karşı eylemlerini göz yumulmayacak bir seviyeye getirmişti. kayıtlara geçen 105 türk köyü yakılıp, yağmalanıp, işgal edilmiş ve 650 türk vatandaş katledilmişti. türkiye bu eylemler sırasında diplomatik girişimlerini sürdürmüş fakat birleşmiş milletler engelini aşamamıştı.

    (bkz: zürih antlaşması)
    (bkz: londra antlaşması)

    eoka 'nın türk vatandaşlara karşı baskısı aynı zamanda ada da gerçekleşen bir askeri darbeye destek vermelerinin ardından türk vatandaşlar tabiri caizse kuşatma altında kalmışlardı. askeri darbe gerçekleştikten sonra türkiye garantör devlet hakkını kullanmak istemiş ve diğer garantör devlet olan ingiltere 'yi diplomatik görüşmeler için masaya davet etmişti. fakat ingiltere'nin kıbrıslı rumlara karşı olan yakınlığı bilindiği için türk silahlı kuvvetleri olası beklenmedik bir sonuç için hazırlanmaya başlamış idi.

    ingiltere ile olan görüşme beklenen sonucu vermemesi ile birlikte, türkiye zürih antlaşması 'nın 3.maddesi uyarınca türk vatandaşları korumak maksadı ile bir çıkartma planı yaptı. fakat birleşmiş milletler ve abd 'nin olağanüstü baskısı neticesinde türkiye cumhuriyeti ateşkeş kararı alıp tekrar diplomatik yollardan türk vatandaşları savunmak için çalışmalara başladı. ateşkeş kararı'nın açıklanması ile birlikte jet jızında rum birlikleri türk köylerine baskına gitmesi üzerine çıkartma harekatında adaya indirilen türk silahlı kuvvetleri mensubu askerler direk cevap vermeye başladı. türk silahlı kuvvetleri lefkoşa havalimanı çevresinde ki yerleşkeleri kontrole almasından sonra ada da bir kriz süregeldi. bu krizin sonucunda ada daki cunta idaresi istifa etti.

    kıbrıs'da kurulan yeni hükümet ve türkiye cumhuriyeti ada ki gerginliği dindirmek maksadı ile cenevre'de bir görüşme planladılar. görüşmelerin istenilen şekilde gitmemesi üzerine ada daki türk vatandaşların güvenliği uyarınca ayşe tatile çıksın parolası kıbrıs barış harekatı 'nı başlattı.

    (bkz: bülent ecevit)
    (bkz: turan güneş)

    harekat başlamasıyla birlikte yaklaşık 3 gün içerisinde türk silahlı kuvvetleri adanın neredeyse yarısını kontrol altına aldı. bunun üzerine beyaz bayrak çeken rum birlikleri türk köylerinden çıkmış ve yunan mahkemesince yargılanmıştır. çoğu devletin işgal olarak tanımladığı bu hareket, yunan temyiz mahkemesince haklı görülmüştür.

    "Zürih ve Londra andlaşmalarına göre Kıbrıs'a yapılan Türk askeri müdahalesi yasaldır. Türkiye, yükümlülüklerini yerine getirme hakkı olan garantör devletlerden biridir. Esas suçlular darbeyi hazırlayan ve icra eden ve bu suretle de bu müdahalenin koşullarını hazırlayan Yunan subaylarıdır."

    (bkz: geldik yoktunuz)
    (bkz: türk'üm cesurum geldim ve aldım)

    i.hizliresim.com/...
    i.hizliresim.com/...
    i.hizliresim.com/...
    i.hizliresim.com/...
  25. 15
    Kutlu olsundur. Ayşe tatile çıktı