kayıt

işsizlik

  1. 1
    işsiz olma hali.

    geçimini sağlayan kişilerin işe gitmek üzere uyandığı saatlerde 'hala' uyanık olmaktan utanma sebebidir.
  2. 2
    çalışmama durumu.

    lan çok zor amk ya. çalışsan bi dert, çalışmasan bi dert.
  3. 3
    literatürdeki tanımı çok ama çok saçmadır. bildiğim kadarıyla resmi rakamları veren kuruluşlar da bu tanımı referans alıyor. kendileri der ki en az 1 ay içerisinde, iş bulma kanallarından herhangi birine başvurmuş, çalışma isteğinde olan fakat çalışamayan kişi işsizdir. emek gücü bir üllkede yine tanımı gereği kurumsal olmayan sivil nüfus ile ifade ediliyor. bu da 16 yaş üstünde ve 65 yaş altında olan ve o sırada kışla, hapishane, hastane gibi kurumlarda bulunmayan kişileri tanımlıyor. bu türkiye'de sanırım 40 milyona yakın bir rakam ve hem işsizlik hem işgücü tanımına göre, ev hanımları, yeni mezunlar, 1 ay içerisinde iş aramayanlar işsiz tanımı içerisine girmiyorlar ki bu bana göre çok saçma bir tanım.
  4. 4
    bir boş bulunmuşluktur.
  5. 5
    hemen hemen her üniversite öğrencisinin mezun olduktan sonra yaşayacağı süreçtir. az kayıp ile atlatılması için her türlü sosyal aktivite tavsiye edilir.
  6. 6
    ııbf nin mezun olduktan sonraki medeni halidir.
  7. 7
    kapital düzende olması gerekendir. literatürde yedek işgücü ordusu olarak geçer. bu yedek işgücü ordusu nitelikli olsun, niteliksiz olsun, her zaman asıl işgücü ordusundan daha az fiyata çalışmayı kabul edebilecek bir topluluktur. bu yüzden kapital sermaye, kendi ülkesinde işsizliğin anlaşılmayacak oranlara düşmesini istemez. işsizliğin düşmesi demek emek fiyatının yükselmesi demektir. devlet de bundan dolayı genelde işsizliği yüzde 5-10 bandında tutar. hem halk için hem de sermaye için anlaşılabilir bir seviyedir bu.
  8. 8
    işsiz olma durumudur. kimi zaman işi olanlar size özenirken sizin kıymet bilmemekle suçlandığınız bir haldir işsizlik. onlar uykularının en güzel yerinde işe gitmek üzere uyanırken siz belki hala uyumamışsınızdır. onlar öğle arasına çıktıklarında belki siz hala 'biraz daha uyuyayım' diye düşünerek yastığınıza sarılır, yatağınıza gömülürsünüz. öte yandan sizin için de onlara(işi olanlara) özenmek için yeterli ve geçerli bir sebeptir işsizlik. onlar her yeni güne 'bugün ne giysem' diye düşünerek uyanırken siz pijamanızdaki diz izlerine bakarsınız her sabah.
  9. 9
    makro iktisada göre türleri:

    arızi-geçici
    mevsimlik-kışın tarım sektörü
    konjonktürel-ekonomik daralma, afet vb durumunda oluşan
    teknolojik-emek yoğun üretimden teknoloji yoğun üretime geçiş
    yapısal-genel ve uzun vadeil ekonomik durgunluk döneminde
    gizli-çalışıyor gibi maaş alan, aslında yatanların oluşturduğu, onlar olmasa da aynı iş olacaktır..
  10. 10
    yapacak her hangi bir aktivitesi olmayan, boş zaman kasan bireylere için yakıştırma yollu bir söz.
  11. 11
    (bkz: boş zamanlarında instagram ve foursquare'de beğeni kasan tip)
  12. 12
    is bulma sorunu olmayan insan icin hayatinin en guzel donemlerinden biridir.
  13. 13
    hayattan bir an önce defedilmesi gerekendir.

    bugün yine işsizliğim yüzüme vuruldu. evdeki her günüm bununla geçiyor. her yeni güne 'işsizliğimle' mücadele ederek başlıyorum. her yeni gün 'neden işsizim' yakarışlarıyla sona eriyor. oysa daha küçüğüm..


    bundan çok daha küçükken, sinirlendiğimde camları kırardım. çok sonra anladım kalp kırmanın daha çok acıttığını.. Keşke biri gelip evimin penceresine taş atsaydı. kırılsaydı cam, tuz buz olsaydı.. Kalp kırıklığının tedavisi yok. keşke bunun için de bir meslek dalı icra ediliyor olsaydı..

    -Kalbimin şu sol karıncığı, az yukarısı, hahh işte tam orası. hadi düzelt onu. teşekkürler. borcum ne kadar?
  14. 14
    tam da bu saatlerde doruk noktasına ulaştığını düşündüğüm eylem ya da eylemsizlik hali.
  15. 15
    böyle bir şeydir.

    i.imgur.com/...
  16. 16
    i.imgur.com/...
  17. 17
    scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...

    şu capse cevap aramaktır.

    Takarım ben böyle şeylere soruyu düşündüm sanırım bir cevap buldum.Eğer elimizde yeteri kadar su varsa (musluktan istediğimiz kadar dolduruyoruz diyelim).Önce 3 litrelik kabı doldururum.Sonra onu 5 litrelik kaba dökerim.5Litrelik kapta 3 litre su var şu an.Ardından 3litrelik kaptaki suyu bir daha doldururum.5litrelik kap dolana kadar dökerim.Şu an 5litrelik kap doldu ve 3 litrelik kapta 1 litre su var.5litrelik kaptaki suyun hepsini yere falan bir yere dökerim işte.Şu an 5litrelik kap boş ve 3 litrelik kapta bir litre su var.O bir litrelik suyu 5litrelik kaba dökerim.Şu an 5litrelik kapta 1 litre var.Son olarak da 3litrelik kabı doldurur 5litrelik kaba dökerim.Al sana 5 litrelik kapta 4litre su var.Evet işsizim.
  18. 18
    olmayandır efendim. işsizlik yoktur tembellik vardır. sayın fakir ama gururlu tembel halkımız iş yok diye ağlanır. çünkü ona masabaşı 3000 tl maaş + sigorta + yol + şirket otomobili + kalıcak yer + sakso çekicek sekreter lazımdır. sonra işsizlik var. hayır koduğum üniversiteliler de işsizlik var demiyor mu beni deli ediyorlar. önce bataktan başını kaldır allahsız.
  19. 19
    (bkz: içselleştirilmiş işsizlik)
  20. 20
    para kartının şifresini unutmaktır.
  21. 21
    yapacak başka şeyi olmayan, gereksiz konularla alakalı kişiye hitap türü.
  22. 22
    Sözlükte yazı yazmak.
  23. 23
    çalışma gücünde ve arzusunda olan ve cari ücretten çalışmaya razı olup da iş bulamayan kişilere verilen ad. iktisadi tanımı budur.
  24. 24
    Zordur.. Hele ki gurbet ellerde çalışmaya çalışıp da işsiz kaldıysanız.. Üzülüyorum sozluk.
  25. 25
    (bkz: işsizlik yoktur çalışmayan insan vardır).