kayıt

doğu ekspresi

  1. 35
    hype'ı bir anda çıkıp, bir anda patlamış bir şeydir.

    tabii, bunda devletin bunu gelir kapısı olarak görüp fiyatları 10 katına çıkarması da sebep olabilir.
  2. 34
    Tek yönü 480 TLye çıkmış olandır. Şu şartlarda yurtdışına çıkamıyoruz bi salın da yurt içinde takılalım bari ya. Neye niye bu kadar düşmansınız ki. Alt tarafı tren ya. Ne masrafı olabilir. 50 liraydı bu ya 90 oldu sonra ama 480 ne? Zaten hizmet olarak da önceki yıllarla kıyas bile edilemez hale getirdiniz. Şaka gibi bir yerdeyiz ya.
  3. 33
    popüler kültüre meze olmuş araçlardan bir tanesi de doğu ekspresi.
    renkli çorabı dizine kadar çeken kadroyla aynı bunlar.
  4. 32
    Doğuya doğru giden tren trenle yolculuk ayrı zevktir bence hayatınızda hiç yoksa bir kere binmenizi öneririm müptelası olursunuz vesselam.
  5. 31
    Bu akşam bineceğim tren. Ankara - ırmak arası ulaşım yht çalışması dolayısıyla otobüs ile yapılacakmış.
  6. 30
    Gereksiz romantikleştirilen bir olay. Bir de binerken yanına Led ışıklar şekilli yastıklar battaniyeler alanlar falan var. Hayretler içinde izliyorum
  7. 29
    insanların kendilerini yollara vurma ihtiyacını son zamanlarda en güvenli ve başarılı şekilde karşılayan tren hattı. bu kadar tutması da "kaçma arzusunun" sonucudur.
  8. 28
    anlam veremediğim şekilde baya tutulan bir tren hattı. abi nedir yani küçük tüpte sucuklu yumurta yaptıktan sonra mum ışığında şarap içmenin fotoğrafını çekmek için bu kadar neil armstrong fantastikliğine ulaşmak şart mı?
  9. 27
    genelde romantik islamcı tayfanın tercih ettiği ankara kars arası 27 saat süren tren yolculuğu.

    çift kişilik bilet 500 tl olmuş o yolu çekecek insan yavrusuna şimdiden hayırlı olsun.

    t24.com.tr/...
    • bir de o fiyattan turizm şirketleri satın alıp misliyle satıyor.
  10. 26
    Şu anda 6.vagon 9 numaralı yatakta yolculuk yapmaktayım. Soruları alayım.

    Yataklı kompartımanlarında alem yapılan tren. Müzikten uyutmuyor vicdansızlar. İnsanlık ölmüş biri de çağırmıyor gel katıl bize diye.
    • Abi canım çok sıkılıyor yaa neden gelmedin? Yanıma bimden birsürü çikolata kek falanda aldıydım oysa. Bidahakine haber vercem bak kesin gel!
    • Ben 2 hafta öncesinden bulabildim bazıları rezervasyon edip daha sonra çekiliyor onları takip et kesin bulursun..
  11. 25
    instagram sayfamda her 3 fotoğraftan 2'sine konu olan eksprestir. agatha christie ile yolculuk ediyorlar sanki ibineler.
  12. 24
    ankara'da başlayıp kars'ta bitmesiyle benim adıma şaka gibi eksprestir
    • çin'de mi bitseydi?
    • yoo, kars bana çok uygun
    • yine ne dediğinin farkında değilsin, ne Zaman düzeleceksin? sence de abartmıyor musun artık?
    • bence biraz baş başa kalmaya ihtiyacımız var, bunu özel olarak konuşalım mı?
    • çaba göstereceğine inanmak istiyorum önce.
  13. 23
    30-40 kez bindiğim trendir.

    Şaka gibi ama 1 aydır takip ediyorum 1 hafta içerisine bilet bulunabiliyor. Popülerliği mi geçti yoksa yeni vagonlar mı ekliyorlar bilmiyorum ama karsta da havalar şu günlerde fazla soğuk değilken yapılabilir.
  14. 22
    Gönlümü kaptırdım galiba.. aşırı güzel geliyor bana tren yolculuğu. Ortamı, samimiyeti bile ayrı cezbediyor beni.
    Evhamlı bir insanım ama son dönemde olan kazalar da malum..
  15. 21
    her canlının bir gün kesinlikle yapması gereken yolculuk.

    "Anlatmaya gerek yok, mökemmel" demeyeceğim ama tam olarak "mü-kem-mel" diyebilirim.

    Ankara'dan Kars 24 saat diyorlar ama aldanmayın. Benim Kayseri'den Kars'a olan yolculuğum 20 saate yakın sürdü. aNKARA İle kayseri arası da trenle bir 7 saat civarı. Zaten Ankara'dan trene binmek sıkıntılı oluyor. Neden diye sorarsanız gardan Irmak'a kadar otobüsle gidip öyle trene biniyorsunuz. Neyse efenim koltukta yolculuk yapmak kesinlikle size işkence olacaktır. Bu nedenle ya örtülü kuşetli ya da yataklı vagondan bilet almalısınız. Örtülü Kuşetli 4 yataklı iken yataklı 2 kişilik oluyor. Örtülü kuşetli vagonda pike verirlerken yataklı vagon da battaniye veriyorlar ve içerisinde küçük bir lavabo (tuvalet değil) bulunuyor ayrıca kapıları içerden de dışardan kitlenip tamamiyle tahtadan. Örtülü kuşetlilerde ise kapılar sadece içeriden kitleniyor ve kapılarda cam bulunmakta. trenin içerisi olsun kompartımanlar olsun sıcak ama sizi uyarmalıyım ki sakın ha sakın kaloriferin sıcaklık ayarlarıyla oynamayın, kapattıktan sonra açılmayabiliyor. bu da yolculuğunuzun berbat olmasına neden olabilir. kompartımanlarda priz bulunuyor ama sakın kettleda yumurta haşlamak gibi bir şeye kalkışmayın. bizim dönüş yolculuğumuzda yan kompartımandaki teyzeler kettleda yumurta haşladıkları için hem kendilerinin hem de bizim kompartımanımızın sigortası patladı, kars'tan sivas'a kadar elektriksiz kaldık.
    trende rahat olun, zaten herkes pijamasıyla geziyor. yanınıza terlik olabilirsiniz çünkü ayakkabı giy çıkar giy çıkar eziyet olabiliyor bazen. tüm bunlar harici yemekli vagonda tüm yeme-içme ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz, çok da pahalı değil misal ızgara köfte ve ayran 17 lira... cigara konusuna gelinirse de herkes rahat rahat tüttürüyor.

    • 20
      25 ocak 2 şubat tarihleri arasında kullandığım bir ekspres hat.

      Türkiye'deki illerin yarıdan fazlasına ayak basıp yarıya yakının gezdim; bu kadar çok eğlenmedim.Unutulmaz bir tatildi. Öyle güzel günlerdi ki... Üstelik pullman'da gittik.

      En önemli şey; Kafa dengi arkadaşlarla gitmek ve iyi planlamak.

      Soru sormak isteyen arkadaşlar yeşillendirsin.
    • 19
      2014-2016 yılları arasında, kurtalan ekspres ile dönüşümlü olarak dönem dönem kullandığım güzide demiryolu hattı. ben daha çok ankara-kırıkkale arası mesafeyi ucuza (2 ile 3 tl arası eheh) kapatmak için biniyodum bu trene. eh öğrenciyiz 7-8 liradan kaçmak için 45 dakikalık bilemedin 1 saatlik yolu bu demir taşıtlarla tıngır tıngır 2 saatte alıyordum. o zamanlar tabii bu kadar popi değil. kolonya içen amcalar, tekinsiz gençler, ansızın şarkı söyleyerek vagonda ayağa kalkıp dolaşan tipler falan. inanır mısınız o kısacık mesafede bile tadına doyum olmayan bi yolculuk sunuyodu bana bu tren. daha kısa sürede gidilebilecek yolu bu retro taşıtla iki katı sürede katetmek bi nevi zamanın akışını yavaşlatmak gibi. ya da hard işsizlik.

      misal kırıkkale'den ankara'ya dönüşte bir cumartesi sabahı binmiştim bu trene. elmadağ-kayaş arasındaki o yolculuğun verdiği huzur, sapsarı tarlaları izleyip vagonun efil efil esen aralığından dışarıyı izlemenin verdiği keyif bile kendisiyle olan yolculuğu uzatmak için bir sebep. dedim ya o zamanlar bu kadar popüler değildi, orhan pamuk okumuşuz. kars'ı o betimlemelerin ışığında nasıl merak ediyoruz. geçen bi girip bilet bakayım dedim. yok arkadaş. yer yok. popülerleşen şeylere bok atma gibi bi huyum yoktur ama bu popülerlik güçlük doğuruyosa bok atarım. böyle de delikanlıyım. sayın tcdd lütfen vagon ekle bi şey yap. kesin okuyosunuzdur burayı zaten kesin.
    • 18
      Kış aylarında asla yapılmaması gereken bir tren yolculuğu. Genelde batı şehirlerimizde yaşayan insanlar heveslenip, sonra da yolculuğa çıkıyor.

      Ulaşım klasik bir tren yolculuğu. Tren, yol boyunca sizi rahatsız edecek düzeyde sarsıntı halinde. Ufsk bir odada saatlerce geçiriyorsunuz. Alan oldukça az. Olası bir kaza anında o odadan kazasız belasız çıkmanızın mümkünatı yok.

      Doğu anadolu'da hava çok erken kararıyor ve bölgede zaten en az altı ay düzenli kar yağışı var. Bu hava koşulları da öyle ankara soğuğuna benzemiyor. Baya sibirya soğukları hakim.

      Bu soğuklardan dolayı trenin durduğu şehirlerde hiçbir yeri gezme, görme şansınız yok. Ha bölgedeki otellerde sürünmek size kalmış.

      Hevesinizi kursağınızda bıraktım değil mi? Bir iki sene içersinde bende tek gidiş bu tren yolculuğunu yapmayı planlıyorum. O zaman buraya tekrar yazarım.

    • 17
      son zamanlarda da bu moda oldu. Abi ne gereği var kışın ortasından götün dona dona iğrenç romantizm yaşamaya.

      İzmirli adam doğu ekspresiyle erzurum'a gidiyo, yahu delirdin mi be adam orda senin donunu üç ayda çözemezler. Kırın dizinizi oturun aşşağı.
    • 16
      Gereksiz bir heyecan... yılların treni şimdi değerkenince insanın bineceği varsa da gidiyor.

      Neyse tabii insanları yadırgıyamam bir deli kuyıya taş atıyor geri kalanlarda atlıyor falan...
    • 15
      fazla hayallere kapılıp çıkmayın bu yolculuğa. ben iş dolayısıyla birkaç kez gidip geldim çok şey değil yani.
    • 14
      Yar adaylarını tanımak içün birlikte çıkabileceğim yolculuk, uzun yolculuklar bir insanı tanımanın en iyi yollarındandır derdi gazanfer abim. (Şaka şaka öyle birini tanımıyorum)
    • 13
      yapmayı pek istediğim yolculuk. güya bu sene gidecektik ama arkadaş işe başladı, bi senedir iş arıyo tam plan yapıldı kız iş buldu vallahi helal
    • 12
      bu ocak da yapamadığım yolculuk..

      şöyle bembeyaz örtüye bürünmüş doğaya karşı trende iki duble içmek güzel olurdu..
    • 11
      kalkıyor diyorlar doğru mu