kayıt

din siyaset futbol

  1. 5
    futbolu bilemem ama insanoğlu var olduğu sürece din ve siyaset hep varolacaktır. bazı yazarlar milli gururdan vurmuş. şunu unutmamak gerekirdi. milletimizden, atalarımızdan en çok gurur duyan mustafa kemal atatürk'tür.o zaman schopenhauer'e göre atatürk bireysel özelliklerinden yoksun mu? bilakis schopenhauer düşünceleri kendi toplumunun dinamiklerinin meydana getirdiği bir düşüncedir. bizim toplumumuzun kendi has dinamikleri var. bir adamın sözüyle de meşru bir zemin oluşturulamaz.öyle değerlendirmek gerekir. bazı arkadaşlar karl marx ın sözünü kullanıyor. karl max o sözü bizim toplumumuza değil kiliselere söylemiştir. ayrıca karl max'ın din politikasına nasıl baktığının farkında olmadığınızı veya bilinçli olarak tepki için böyle kullandığınızı düşünüyorum. avrupada din kurumsal bir statüye sahip idi ama bizim toplumumuzda din kurumsal bir kimliğe sahip olmadı. siyaseti erdoğan ve kılıçdaroğlu'ndan ibaret sananlar için siyaset çok bile. "kimliği olmayanın tarihi olmaz , tarihi olmayanın benliği olmaz " bu sözde bana ait.
  2. 4
    insan ömrü binlerce yıl sürseydi, bu üçlüden bahsetmenin gereksizliğinden bahsedebilirdik ancak durum itibariyle yakın gelecekte galaksiler arası seyahati keşfedemeyecek insanoğlu, rahat olmak lazım... keyif alınan şeylere yönelmekte fayda var tabii...
    • fanatizm olly.. ruhsal beslenmeye negatif yönden katkı sağlaması işten bile olmayan hammadde. haricen bu üçlünün gereksizliği ile galaksiler arası seyehat arasında ters orantı kurmak için de bu 3'ünden birinde eser miktarda fanatik olmak gerekiyor glb. fanatizm kötü, fanatizm düşman :D
  3. 3
    kitlelerin afyonu 3'lü uyuşturucu. hibçir fayda sağlamaz, dünyanın zamanını alır.
  4. 2
    futbol yerine x sporu da konulabilir. bu 3'lünün yanına bir dizi, bir insan, bir x de koyulabilir.

    abartıyı ve abartanı sevmiyorum. kişi bir şeyin birincil öznesi, bizzat aktif rol oynayanı değil de, izleyeni, takip edeni ise, bu durum benim için bir insan ayracı görevi görüyor hatta.

    her ne kadar anasının goethe ile olan münasebetleri ve eserleri arasında direkt bir bağlantı kurmuş olsa da, schopenhauer'in şu sözü eser miktarda doğruluk taşıyor ve milli gurur, ülke gibi kelimelerin yerine başka şeyler koyunca sırıtmaması da işin kaymağı:

    ''en değersiz gurur milli gururdur, bu, onunla gurur duyandaki bireysel özelliklerin yoksunluğunu ele verir. ama dünyada gurur duyabileceği hiçbir şeyi olmayan her zavallı aptal, gurur duyabilmek için son çare olarak ait olduğu ülkesi ile gurur duyar.
  5. 1
    *

    Fanatikliğinin hastalık olduğu üç şey.