kayıt

devlete sırtını dayamak

  1. 1
    *

    klasik çomar eylemi.

    memur olcaksın, sırtını devlete dayicaksın...

    ee sonra? robot olucaksın, mezarın için para biriktiriceksin.

    biriktir biriktir öl ondan sonra petrol ol belki torununun torunu faydalanır.

    fosil, örümcek kafalı kerkenezler.
    • Beğenenedin mi yavuşak kpss hazırlanan insanlar var burda.
    • Bunu devlete kene gibi yapışanlara söyledim, siz ayrısınız.
  2. 2
    sırf izin sıkıntısı yok diye yapılan en mantıklı hareketlerdendir.
  3. 3
    genelde bürokratların sıkça yaptığı eylemdir. özellikle de ekonomik açıdan. örtülü ödeneğin amacı budur.
  4. 4
    zor durumda kalınca yapılan.

    (bkz: devlete dayamak)

    böyle daha güzel oldu sanki *
  5. 5
    Sırtını devlete dayamak
    Devlete dayamak
    Dayamak
    (bkz: dayamak)
  6. 6
    Atı alan üsküdarı filan geçmiş.
    Dayanamıyoruz.
  7. 7
    hayat öyle filmlerdeki gibi sırt çantanı alıp dünya turuna çıkabileceğin kadar basit değil. bu hayatı bir şekilde sürdüreceksek eğer kendimize iyi bir iş bulmalıyız ve türkiye gibi bir ülkede memurluk oldukça iyi bir seçenek.
  8. 8
    artık eskisi kadar kolay değil. devlete dayayacak olanlar zaten belli, yani sırtını. kpss çalışmak ve yüksek puan almak da artık yetmiyor.

    hayat çok zor...
  9. 9
    gayet mantıklı bir eylemdir. her gün patron götü yalamaktansa memur olayım, daha az maaş alayım, kendini bilmezler de çomar desinler. zaten ona buna çomar diye diye sıçtınız her şeyin içine. devlet memurluğunu çomarlık olarak görelim de gerçekten çomarlara kalsın devlet kademeleri. ha onlar zaten bunun için çabalıyor, ama biz bir umut uğraşacağız, aramızdan bazıları zoru başarıp devlet memuru olacak ki gelecek adına bir ümidimiz olsun. tatil, izin olaylarına hiç girmiyorum. bu konuda devlet memurluğu ile özel sektör arasındaki farkı herkes biliyor. bunun dışında memurlukta "patron" olmaması bence çok önemli bir tercih sebebi. müdür vardır ama müdür sizi işten atamaz. en fazla soruşturma açabilir adınıza. siz direkt bakanlığa bağlısınızdır. tıpkı müdür gibi. oysa özel sektörde yarın sabah kovulduğunuzu öğrenme gibi bir riskiniz vardır her zaman.

    kısacası memurluk bana gayet mantıklı geliyor. mantıklı gelmeyenler özel sektördeki işine devam etsin. zaten bir türlü anlamıyorum şu milletin tercihlerine, işlerine sallama olayını amk. en çok da memurlar maruz kalıyor buna. memurlar içinde de öğretmenler hatta. işini iyi yapmayanları eleştirin eyvallah ama tüm meslek grubuna kin beslemek neyin nesidir? kıskançlık gibi geliyor bana bunun sebebi daha çok.
  10. 10
    Bundan daha habis bir zihniyet varsa o da devletin malı deniz yemeyen keriz zihniyetidir.