kayıt

devetabanı

  1. 1
    *

    (bkz: Öksürük otu)

    Nemli arazilerde yetişen ottur.

    tazeyken yemeği, turşusu yapılıp yenir. Çok lezzetlidir. Tam da şu sıralarda *,toplanılabilir.

    nisan gibi çiçeği toplanır, haziran sonu, temmuz başı gibi de yaprakları toplanır kurutulur.

    İdrar söktürücüdür, yapraklar ezilirse merhem niyetine şiş ve çıbanlara sürülür.soğuk algınlığina, öksürüğe iyi gelir.

  2. 2
    sanırım şu hayatta en çok istediğim saksı bitkisi. ayrıca bi sarmaşık bi de normal olmak üzere bildiğim iki türü vardır. benim istediğim normal olanı tabii. sarmaşıklıların yaprakları küçük oluyor, bazı yaprakları delikli, yarıklı olmuyor.

    tam olarak istediğim cinsten komşumda, üstelik kapısının önüne atmasına rağmen asla vermiyor. her gün gidip bakıyorum. orada ışıksızlıktan ölecek diye aklım çıkıyor ama yine de vermiyor. çoğaltmaya da yanaşmıyor. bir kaç hafta önce bir yaprağını kesip verdi bundan çoğalır diye fakat çoğu sitede yapraktan çoğalmadığı yazıyor. ölmedi de köklenmedi de garibim. karşılıklı bakışıyoruz işte... nasıl bir şeyse hiçbir yerde de yok. eskiden tüm evlerde salonlarda olan bitkiler yerin dibine girmiş, bi bizim nemrut komşuda var. o da gözden çıkarmış ama ille benim kapımda ölsün diye düşünüyor herhalde.

    allahım bir devetabanı istedim çok mu?

    işte bu
    • yaprağın dalı olduğunu varsayıyorum. su dolu bardağa koy yaprağı. köklenir o.
      bir de komşun kadın mı erkek mi? nasıl cins bir şeymiş o öyle ^^
    • resmim.net/...
      İşte burda iki gözümün yaprağı. Umarım köklenir ama uzun zaman oldu. Tık yok.
      Komşum da kadın. Yaşlı hasta bi teyze. Ama anladığım kadarıyla biraz gıcık...
    • sanki gıcık biraz hafif kalıyor gibi ^^
      dalın ucu tam görülmüyor ancak aşı yöntemindeki gibi ucundan 1-2 cm kadar üzerindeki yeşil kabuğu sıyırırsan kök verecek yüzey alanını genişletmiş olabilirsin diye düşünüyorum. aşıda öyle yapılıyor çünkü.
      menekşelerin bile 2-3 hafta alabiliyor köklenmesi, bu da normaldir belki. bilemedim. yarın ziraat mühendisine sorarım ^^
    • ayy çok teşekkür ederim, çok sevirinim. dur ben dediğin gibi biraz soyayım alt kısmını o zaman. sorabilirsen ciddi anlamda süper olur. sanırım bir kaç kere daha teşekkür edebiliriim :)) teşekkürleeer.
    • ziraatte mühendislik eğitimi biraz farklı, alanlara göre eğitim oluyor. hepsi her şeyi bilmiyor o yüzden. alanı tutuyorsa bilir ^^ bakalım bakalım ^^
  3. 3
    orijinal adı Monstera deliciosa olup yaprak formu sebebiyle olsa gerek son zamanların popi bitkisidir.
    ağaçlara sarılarak büyüdüğü için dallarından ip benzeri kökler sarkıtır ve bunlar kimi zaman toprağa ulaşıp bitkinin beslenmesini de sağlar.

    bu sıralar bir yerden çalıp köklendirmek istiyorum. henüz arayış içindeyim. eskiden birçok evde olan bitki şu an bulunmaz olmuş.
    • kimsiniz tanımıyorum. ankara'daysanız bir tane verebilirim ama henüz kökleri zayıf. yazı atlatınca canavar gibi olur. bende 6 tane var. 4'ü nün gideceği yer belli. biri de anaç. sonuncusu boşta habire çoğaltıyorum kısaca.

      hatta adansonii olanından da var.
    • Çoook teşekkür ederim :) ama uzaklardayım maalesef. Uzun ömürleri olsun :)
    • o zaman bulamazsanız yola dayanacak kadar güçlendiğinde yollarım. benim için sorun olmaz. herkesin evinde olsun istiyorum ayktabanı. pardon devetabanı.
    • Ayk duymaz inş.... teşekkür ederim, aklımda bulunsun :)
    • duysun, altı üstü klayvem sürçtü.