kayıt

da vinci's demons

  1. 26
    s02e03:
    the voyage of the damned

    -- spoiler --

    .diğer bölümlere göre biraz daha iyiceydi. bu türk da vinci'nin hayal ürünü falan mı yoksa? diğer insanlar ile etkileşime geçmiş miydi hiç? yeni fark ediyorum böyle bir şey olabileceğini. gizemli, üstün güçlü biri gibi göstermişlerdi devamlı.

    .papa meselesinde de kötü papa olayını açıklığa kavuşturmuş oldular. ikiz kardeşlerden biri kötü diğeri iyi imiş. kötü olan iyi olanın yerine geçmiş. bizim kız da onun kızı imiş. baştan beri tipini göstermiyorlardı bu adamın, bu gizem de hiç fena değildi yani.

    .sorunları çözmek için doğadan ilham alan sevgili da vinci bu sefer de denizaltı yaptı. çizimlerinden falan çıkarıyorlar herhalde ama ne bileyim bu kadar kısa sürede yapması falan abartı tabi.

    .iki kılınç kullanan eleman meselesi de gereksiz gibiydi, niye öldürmediler onu da anlamadım. esir kıza çakarken odaya dalıp saldırması da komik idi. adam iş üstüne kılınçla devam etti falan ne bileyim, hep abartılı işler bunlar işte.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  2. 27
    s02e04:
    the ends of the earth

    -- spoiler --

    .ayaküstü adamlar güneş sistemini çözdürdüler da vinci abimize. tarihsel olarak öyle fikirler falan vardı belki ama da vinci'nin bu çözdüğüne dair bilgi de vardır inşallah. böyle bol keseden sallıyor gibiler geldi. hem de nerelerden çaktı? sadece yörüngesi meselesinden ne ara anladı? neden güneşin etrafında dönsün mesela ne bileyim oraları çabuk geçtiler.

    .çerkezleri cahil ve kötücül gösterdiler. dünyanın yuvarlak olduğundan habersiz, kanıtlar falan getiriyor da vinci, iki dakika da ikna ediyor kızcağızı... ilk köleydiler sonra kurtardılar sonra yine zincirlediler. sonra daha saçma bir şekilde kendilerini öldürdüler.

    .hayli saçma oldu yani baktığımız zaman ama idare edeceğiz artık, çünkü macera moduna geçtiler. tabi devamlı gemi yine da alan olmuş oluyor. riario da benzer gemide takılıyor zaten. aynı hesap... fırtına da ölecek inşallah hehe. ölmez tabi...

    .papa'nın olayını görmüş olduk. neymiş ikiz kardeşini saklamış tüm dünyadan o da onun yerine geçmiş. küçükken de öldürmeye çalışmış şeytan imiş o. bir de kızını öldürmüşmüş. tamam güzel gizem sayılır ama çok zorlama. osman gazi'nin kılıncı meselesi ile nereye gelecekler bakalım. adamlar her türlü saygı duyuyor osmanlı imparatorluğuna o belli. zindandan kurturalım dediklerinde olmaz diyor. neden olmaz? plan yapmışmış. dizi olsun diye olmaz deseler daha iyimiş.

    .lorenzo olayı da pek iyi gidiyor sayılmaz. kendi çapında olay çıkartıyorlar onlar da. altınlar o arabada taşınır mı yahu? en son yakalandılar. büyük ihtimal görüşmek istedikleri kral yakaladı onları ve görüşme olacak.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  3. 28
    s02e05:
    the sun and the moon

    -- spoiler --

    .parayı artırmış gibiler, görüntüler daha iyileşti bu bölümde. üstelik geniş alanlar ve yeni yerler arttı. insanlar kostümler falan derken hiç fena olmadı. şimdi amerigo abimiz geride bekleyen abilerdenmiş (gelmezseniz buraya adımı veririm falan diyor şaka gibi) de bunlar amerikaya gelmişler yaprakların kitabını arıyorlar imiş. tabi daha önceden de gelen olmuş ve hatta anasıymış gelenlerden biri...

    .leonardo'nun anası fazla gezen bir tipmiş herhalde. habeş dediği kim onu hala tam çözemedim. kara derili bir abi, anası güneş kadar beyaz falan bunlar da mayaların torunları gibi aslında o kadar eski dönem olmaması lazım ama sanki katıp karıştırmışlar her bir şeyleri.

    .neyse idam meselesi fena değildi, iki figuran gitti çözene kadar ama arkadaşı ölmeye yakınlaşınca kafa bastı ve olayı çözdü. adamlar da nasıl bir manyaksa bir test yapmışlar zeki olanları öldürmüyorlar. tabi ya zeki olacaksın ya da onlardan olacaksın.

    .riario ekibi nasıl testi çözdü orası pek olmadı sanki, bu kadar abattıkları kadar bir şey değil miymiş? neyse artık o kadar olur.

    .lorenzo tarafında işler pek iyi gitmiyor. deli kral test edecek bu sefer lorenzo'yu adam kesmece biçmece şeklinde takılıyor. bunların konuşma isteği de sanki şaka gibi oldu bu manyaklara göre. karısı da üvey kardeşi ile aldattı. her şeye kulak kabartan kızımız da bunları gördü. bir de saray entrikasıylan uğraşacağız yani.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  4. 29
    s02e06:
    the rope of the dead

    -- spoiler --

    .şu vakte kadarki en iyi bölümleriydi bence. olaylar fazladan olunca durup konuşmadıklarından mıdır nedir? mevcut konuşmalar bile güzel geldi bana. lorenzo olayı mesela normalde geçse inanılmaz salakça olurdu ama adamın ağzını burnunu dağıtıp sonra teste tabi tuttular. boynundan bağladıkları ip, ipe bağlı at, at koşuyor ve boynunu koparmadan önce atı öldürmeli... kardeşinden nefret ettiğini keşfederek bu testi geçti bizim lorenzo. bu bile güzel oldu yani.

    .bundan ötesi da vinci hayatı hakkında güzel dokundurmalar yaptılar, tabi tamamen fantezi ürünü artık bunlar. tarihsel bir şey beklemek biraz saçma olmuş ama işte adamlar böyle kurguluyor demek. neyse işte da vinci'nin testi de ölümün eşiğinde başka diyarlara geçmek idi. tabi ay ve güneş misali riario'da karanlık tarafı temsilen da vinci için kara derili sevdiceğini öldürdü. çılgınlar gibi kesti biçti ortalığı. bu tipi bile sevmeye başladım artık o derece yani.

    .da vinci'nin öte dünya deneyimi içersinde kendi yaşlılığı ve daha önce de gördüğü bir öngörü vardı. kendini asılmış gördüydü falan bak onu unutturdular. ilk sezon sonu gösterdilerdi sanki ama bir yere varmadı. zaman öyle akmaz diyorlar. paralel evrenlere gönderme yapıyorlar herhalde. mona lisa haricinde pek bir şey de göstermediler aslında. o kadar boş yere gitmiş oldu. yine bir şeylere bağlayacaklardır da ne bileyim.

    .istanbul siületi gördük uzaklardan, türk'ümüz de piyasada takılıyor. hem canlılar dünyasında hem ölüler dünyasında aşmış bir kişilik. sadece da vinci'nin gördüğü biri değil yani. neyse işte şimdi kızımız o yollardan geçecek gibi. her birinin bir görevi var, pek maceralı oluyor bu sezon.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  5. 30
    s02e07:
    the vault of heaven

    -- spoiler --

    .yaprakların kitabı falan hikaye çıkacak gibi duruyor. en azından yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiler ama ulaşamadan ellerinden alınmış oldu. annesi yapraklarının kitabının olduğu kasada bulunuyor gibi görünüyor. içinde mi kalmış bunca zamandır? nedir ne değildir belli değil. oraya ulaşmak için yaptıkları fena değildi. dünyanın ilk kendi kendine giden aracını yaptım dedi hehe.

    .sonra anahtar deliğini falan buldu bir kaç deneme ile başka bir kapı da çift anahtar deliği vardı. ışıkla olayı çözdü... kim yapmışsa bir anahtar ile her tarafa girmeyi sağlamış herhalde. devamlı bir kapı mapı derken olaya ulaşamadılar ama oraya kadar gelmeleri de fazla büyük bir bilmece çözmelerini gerektirmedi.

    .akış açısından maceraya uygun aktığını söyleyebilirim ama neymiş bu yaprakların kitabi? şimdi kardinal elemanı da onun peşine düşmüş gibi. bir şekilde yakalanacak ya hayırlısı bakalım. o değil de devamlı gardiyan öldürüyor abimiz nasıl kimseler fark etmiyor onu da anlamadım.

    .neyse asıl olaylar esas kızımızın osmanlı imparatorluğuna gelmesi meselesi idi. türkçe konuşturmuşlar iyi güzel, teşekkür ederiz de doğru düzgün konuşturamamışlar. bu yerlilerin dillerini de mi o şekil konuşturuyorlar acaba, zaten çoğuna altyazı da vermiyorlar. tipler genelde osmanlı-türk imajına uygun olarak seçilmiş. ingilizceleri türkçelerinden iyi tabi hehe. neyi planladıklarını anladıysam arap olayım, osman gazinin kılıncını getirdiler iyi güzel de batıyı vatikan, doğuyu osmanlı yönetsin demek ile ne hallediliyor? destek olun demeye mi getiriyor?

    .üstelik kardeşini falan öldürmeyi ima etti, beyazıt mıydı? başa geçecek ve bu planları uygulamaya mı koyacak? papa'nın planı mı bu? o vakte kadar nasıl yaşayacakmış? gizemin kulağına su kaçırıyorlar yeminle.

    .lorenzo'yu süper atıştan sonra görmedik ama karısını fena yiyorlar haberi olsun. medici bankasının başına geçmeye çalışan elemanı da herkesin ortasında öldürdü, rahatlığa gel. bir zenci eksikti o da oldu tam oldu yani.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  6. 31
    s02e08:
    the fall from heaven

    -- spoiler --

    .kitap mitap yok, maceraya devam şeklinde devam ettiler. aslında fena olmadı ama bu bölümden sonra türkler niye ayağa kalkmadı hiç yankılarını duymadım. ii. beyazıd'a neler neler yapmışlar. zaten kek gibi papayı görmeye kendi gidiyor, ulan bir elçi melçi yolla, sonra üstüne kek gibi yakalanıyor. olacak iş değil, bu papanın tutsak kardeşi de pisliğin tekiymiş meğer hehe.

    .neyse genel hikaye açısından fena değildi tabi, paraşütü de icat etti sevgili leo, kasanın içinde de leo'nun adını sayıklayan bir aygıt, anasının sesi ile... anası ile ne bağlantısı var bu kadar şeyin? hadi diyelim var. bu çocuğun büyüyüp de bu kadar bilmeceyi çözeceğini nerden bilmişler?

    .mona lisa ve hayallere dalmasını meyvasını aldı, oradan bir şifreyi hatırladı da ne alaka yani bin tane şey olabilir, çift haneye bu denk geldi tarzında devam ettirdiler. peşlerinde mayaların torunları vardı, artık kimlerse bilmiyorum ama kaç bölümdür diyeceğim diyemedim bari adam ölürken diyeyim. başlarındaki adam sanırım apocalypto'da oynayan bir abimizdi, ya da bilimum mayalı filmde yerli tipinde hazır ve nazır bir abimiz demek.

    .riario ile leo arkadaş mı olacak yani? sonuçta buraya mı geldik? hem madem öyle anasının katili olduğunu anlatacağı yere papa'nın gerçek olmadığını anlatsın. bu kadar şey yaptırmış, anasını öldürtmüş kendine ama hala bu sırrı saklıyor, hele arkadaş falan olurlarsa geriye döndüklerinde bu soruyu daha sert sorma niyetindeyim.

    .lorenzo cephesinde sevişgen haller vardı, kral bunu kabul etti diye çocuklar gibi sevinirken papa damladı olaya, adamın kafa çalışıyor yine de bakalım buradan nereye varacaklar, esas güç kralda bulunuyor ya adam psikopat ne yapacağı belli olmaz.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  7. 32
    s02e09:
    the enemies of man

    -- spoiler --

    .insanlığın düşmanları diye bir şeyler geldi şimdi, daha önce nerdelerdi? hiç adlarını duyduk mu? türk niye uyarmadı bunlar hakkında? oraları hiç bilmiyorum ama da vinci'yi keklik gibi avladı orayı beğenmedim. meğer kurtarmaya diye gelen zenci eleman bunların adamlarından imiş. leo düşecek iken kurtardığı halde bunu gözünün yaşına bakmdı ve üstadını öldürdü. her yerleri yaktı, leo da yaralı. sıfıra sıfır elde var sıfır.

    .bu işler olurken annesinin nerde olduğunu adam duydu mu? üç kelime ile mi bulacak? da vinci'ye ihtiyacı yok muydu yani? bunları bilemiyoruz ama bakalım düzelteceğim dedi sevgili leo, bakalım ne yapacak son bölümde.

    .lorenzo'nun işler iyiye gider gibiyken yine kötüye gitti. velet babadan manyak çıktı yerine geçti, zaten o kadar vahşi yetiştirirsen olacağı da buydu.

    .osmanlı cephesinde memeler açık gezinti gördük, bu italyan tipin eviydi belki ama örfümüzde yok öyle bir şey hehe, neyse işte esas kızımızı yıkıyorlardı. ne halt edeceklerse artık. beyazıd da geri gelmiş, yayan mı bıraktılardı neydi? giysilerini geri giymiş üzerine. namı lekelenince karşılık mı vermeleri gerekiyormuş? bu saçma olayların hepsi tarihte olmuş mu? merak ettim de açıp okumam orası kesin.

    .riario kafayı kedi, af dilendi falan. af bulamayınca intihar etti ama bu sefer de insanlığın düşmanlarına katılacak sanki. allahı bulayım derken yine şeytana hizmet edecek eleman.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  8. 33
    s02e10:
    the sins of daedalus

    -- spoiler --

    .leo'nun planı beğenmedim. yine türkleri salak yerine koyuyorlar deli ediyorlar. zaten konuşmaları da çok kötü yapmışlar. neyse eleman izdihama bakıp gemileri de aynı duruma düşürmeyi planladı. iyi güzel de ulan niye içeri doğru hareket etsinler, atış varsa geriye kaçarlar. ben mi yanlış anladım bilmiyorum. yoksa top atışları ile sadece girişi mi tıkamaya çalıştı bilmiyorum am diyelim tıkadı. açılmaz mı sanki?

    .neyse bölüm bir plan yapmadan bitecek dedim ama salak bir plan ile geldi, bombayı da sonunda patlattılar. leo'nun annesi türk müymüş hehe. türklerin elindeki kadın, padişahın güvendiği ama zincirle tuttuğu kadın, bizim salak kızı konuşturan kadın. böyle bir karakter çıkacağını tahmin etmediydim orası şaşırtıcı oldu fena olmadı.

    .tabi tam toplar ateşlenecek iken söyledi bunu, elindeki dürbün ile orayı görmesinin olasılığı var mı? leo'nun koca dürbünü ile ancak seçildi ama neyse işte gördüler ve olaylar burada kesildi. sezon da bitti bildiğim kadarıyla. sonrasını gelince hatırlatıversinler artık bunları kafada tutacak değiliz.

    .sevgili türk karakterimizin gerektiğinde çıkıp leo'yu kurtarması da iyi tabi, devamlı kurtarıyor abimiz, bu sefer zencinin peşinden yaraları ile koşturdu, ölüyordu kurtardı. bir sürü laf falan oldu da yapraklar kitabı istanbul'da imiş, bu kuşatma bittikten sonra hikaye istanbul'a taşınacak ise daha iyi tabi.

    .bir zamanların hizmetçi kızı floransa'ya yönetici oldu. medici kanı taşıyan son bebek ve annesi olması hasebi ile... biraz zorlama idi ama kaçan kadından daha iyidir tabi. geri gelmesin o kadın gari.

    .papa'nın sırrı açıklandı, yalan dedi ama üstüne kardeşi zindandan artık çıkmaya karar vermiş. bunu mu bekliyormuş yani? normalde çıksa bir otoriteye gitse ulan dese yerime geçti ahanda ben ikiz kardeşiyim. çok daha basit olmaz mıydı? osmanlıyı niye karıştırdınız? bu kuşatma tarihte var mı? onu da bilmiyorum. ii. beyazit'a bakmak lazım. çok aptal yerine koymuşlar eğer biraz olsun olaylar böyle ise...

    .riario meselesinde olaylar beklenildiği gibi oldu. hemen kabul eder sandımdı ama eleman işkenceden sonra kabul etti. böyle de bir gizli tarikata çok gerek vardı. abimize kötülük de yakışıyor. böyle devam etsin.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  9. 34
    mucit, bilim adamı, sanatçı (bkz: leonardo da vinci)nin gençlik yıllarının ve bilinmeyen yönlerinin kurgusal olarak konu alındığı, starz dizisidir. da vincinin 25 yaşındaki hali, müthiş zekası ve fotografik hafızası ile ilgi çeken dizi, rönesans öncesi italya, vatikanın karanlık politikaları, güç hırsı ve bir özgürlük kenti olan medici floransasını da başarılı bir şekilde işliyor. osmanlı devleti, doğunun bilim alanındaki yerine de göndermeler yapmakta. kısacası şukela dizi. 3. sezonu sabırsızlıkla beklenmekte.
  10. 35
    2015 mart ayında ekranlara dönecek fantastik dizi.
  11. 36
    3.sezon fragmanı yayınlanmış dizidir.

    www.youtube.com/...
  12. 37
    (bkz: ingilizcesi türkçesinden daha iyi olan 2.bayezid)

    alkislarlayasiyorum.com/...
  13. 38
    osmanlı devleti'ni götünden anlayan dizi.

    sikeyim sizin sanat anlayışınızı.

    yine de izlemenizi tavsiye ederim.

    at gibim hatunlar var.
  14. 39
    Bazı orospu çocuklukları görüldü ama severek izlediğimiz dizi.
  15. 40
    iki sezonda bize çok farklı iki dizi izletmiş dizidir.


    -- spoiler --

    ilk sezonda ağırlık olarak vault of heaven ve book of heaven nerdedir, oraya nasıl gidilir üstünde durulan nispeten daha dar bir yapıda ilerledi dizi. tabi birde ilk sezon he an bir yerden ezio auditore da firenze fırlayacak hissi ile izledim diziyi.

    ikinci sezon ise floransa'nın ince bir buz üstünde suya düşmeme mücadelesi arka planında leo'yu günek amerikalarda bu seferde edward kenway'i kıskandıran bir performans sergilerken izledik.

    osmanlı mevzusunda ise. açıkçası bir dizide osmanlı adı geçtimi tüm italyanların ufaktan tırsması hoşuma gitti.

    üçüncü sezonda da leo bir assassin's creed revelations güzellemesi yaparsa çok şaşırmayacağım açıkçası.

    ac serisi ile biraz fazla kesişmesi haricinde konunun gittiği yer ilgi ile izleyelisi cinsten.

    -- spoiler --
  16. 41
    3. sezonu beklediğim dizi. anladığımız kadarıyla 3. sezon Osmanlı savaşlarını izleyeceğiz. 3. sezon çıkmakta geciksede bekleriz.
  17. 42
    3. sezonu 24 ekim'de başlayacak olan dizi. ayrıca dizinin son sezonu olacak.

    pbs.twimg.com/...

    3. sezon fragmanı: www.youtube.com/...

  18. 43
    starz'ın Spartacus sonrası en sağlam işlerinden birine bu kadar çabuk final yapması akıl alır gibi değil. lan zaten elle tutulur orijinal diyebileceğimiz pek dizi kalmadı piyasada birde peş peşe hannibal, banshee derken bir de bu gitti.

    hangi kanala dönsek süper kahramanlar kaldı elde, sikeceğim yapacağınız işi... zaten içimiz dışımız çizgi roman bari televizyona yayılmayın lan.*

    ayrıca sonra olarak senin amuakoim starz madem bitireceksen 1,5 yıldır ne bekletiyorsun sikik yayınla bitir amk!
  19. 44
    yarın itibariyle malum ortamlarda yerini alacak olan dizi. bekliyoruz.
  20. 45
    Türkçe konuşması gereken kişilerin pavyondaki ruslar gibi türkçe konuştuğu dizi.
  21. 46
    gün itibari ile yeni sezonunun malum ortamlara düştüğü dizi.

    yalnız 10 bölüm birden vermişler. zaten öyle bir duyum vardı ama pek ihtimal vermiyordum. allahu akber wohoo nidaları ile izlemeye başladım.
  22. 47
    3. sezonun bütün bölümlerini indirdiğim fakat hepsini birden izlemediğim dizidir. final sezonu bu beyler olmaz öyle birden. ağır gelir.
  23. 48
    3. sezonu çok güzel ilerleyen dizi. evde mehter marşı eşliğinde izlenilmesi tavsiye edilir.
  24. 49
    uzun süredir beklettiğim final sezonunu az evvel bitirdiğim dizi. ilk bölümler iyiydi de sonraları fena bozdu. ekranı başında "lanet olası türkler" diyenler keyif alarak izlemiştir muhakkak ama biz düşman gösterilen tarafın torunları olduğumuzdan biraz rahatsız etmeye başladı bir yerden sonra. haçlı seferleri cici, osmanlı imparatorluğu kaka. oldu canım benim. türklerin konuşmalarına, giydiklerine falan hiç girmiyorum. teknik hatalarla dolu.

    son sözüm şudur:

    ananızı siksin türkler.

    bu arada başlamayı düşünenlere: izlemeseniz de olur.
  25. 50
    2. sezonun ortalarında bir yerdeyim. herkes sevişiyor birader. kimin eli kimin sikinde belli değil. ben artık buna dair, yüzyıllık yalnızlık romanında olduğu gibi bir şema yapmayı planlıyorum. kimin kiminle seviştiğini anlayamadım.

    ama hakkını yiyemem bir meme bolluğu var. ufak limon gibi memeler hep. bir tane şöyle şelale gibi meme yok. hepsi vadisini aşındıra aşındıra çiş kalınlığında akan yazın debisi ebesinin amı kadar düşen çaylara dönmüş.

    ya yarrak bile gördük kardeş. papanın sikini görmekten gına geldi. her yerde çıplak adam kadın götü yeter artık.