kayıt

da vinci's demons

  1. 1
    Leonardo Da Vinci'nin gençlik dönemlerini konu alan starz kanalının yeni dizisi. dizide da vinci rolünde Tom Riley'i izleyeceğiz. yönetmenleri, senaristleri arasında ve yapımcı olarak David S. Goyer koltukta. blade gibi yapımları göz önüne alırsak goyer'in bizi heyecanlandıracak bi şeyler ortaya koyacağı muhakkak.

    pilot bölüm itibari ile ve starz kanalının içi dolu olmayan projelere kolay yatırım yapmadığını düşünür isek dizinin güzel bir gelecek vaat ettiğini söyleyebiliriz. özellikle otoritelere göre gün itibariyle finali yapan Spartacus'un yerini alabileceği bile iddaa edilmekte. spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum ama dizide ki özellikle floransa tasviri izleyenlere Assasin's Creed 2 hatırlatacaktır.
  2. 2
    izlerken bol bol şu şekle birxsozluk.com... girebileceğimiz bir diziymiş yorumlara göre. dizi listemde önlere çektim kendisini. ama ne zaman izlemeye başlarım orası muamma.
  3. 3
    starz yapıma ait olan televizyon dizisi.

    yayın hayatında 2013 yılında girmiştir.
  4. 4
    (bkz: mithras oğulları)
    (bkz: mitraizm)
  5. 5
    yabancı film ve dizilerde "türk" kelimesi geçtiğinde benim gibi heyecanlanan tiplerdenseniz heyecanla izleyeceğiniz dizi. zira istemediğiniz kadar duyuyorsunuz kelimeyi. takip ettiğim güncel 2 yabancı diziden biridir kendisi.
  6. 6
    perfecto bir dizi.
  7. 7
    10 mayıs 2014 günü 2. sezon 8. bölüm the fall from heaven'ı izleyicisi ile buluşturmuş fantastik dizi.


    -- spoiler --

    leo, book of leaves'i bulmak için tee amerika'ya gitmişti. tabi yanında riario, zo, nico ve amerigo vespuci ile. neyse bulamadılar kitabı o da yetmezmiş gibi patates oluyorlardı. annesinin telesektere bıraktığı mesaj bomba. şimdi floransa'ya dönme vaktidir.

    -- spoiler --
  8. 8
    2. sezon 9. bölümünün adı the enemies of man'dir.


    -- spoiler --

    daha adı amerika olarak anılmayan yerden, floransa'ya döndüklerinde bekledikleri floransa'yı bulamazlar. tek göz dük, floransa'yı yağmalamıştır. leo'yu yakalarlar. neredeyse patates olacakken zo ve vespucci, leo'yu kurtarırlar.

    annesinin mesajını çözmeye çok yaklaşan leo, carlo de medici tarafından neredeyse patates edilir. lakin leo'nun ustası andrea verrocchio carlo'nun baltasından kurtulamaz.

    mithras oğulları'na hizmet eden bir babadan *, labirent ya da the enemies of man'e * hizmet eden bir oğul * çıkabiliyormuş. yetmezmiş gibi bir de babasını öldürmüş deyyus.

    -- spoiler --
  9. 9
    the fall from heaven bölümünde napoli'ye dayanan osmanlı donanmasını temsil eden donanmadaki gemilerde çekilmiş türk bayraklarıyla şaşırtmıştır, ben açıkçası osmanlı sancağı beklerdim.

    ayrıca dizinin ilgili kısımlarında ilgili karakterleri canlandıran aktör ve aktristlerin türkçe konuşmaya çalışması ve bunu dillerinin döndüğünce başarmaları diziye olan sempatimi arttırdı; her ne kadar türkçe konuşulan kısımlarda ne konuşulduğunu pek anlamayıp altyazıdan neler döndüğünü anlasam da.
  10. 10
    izleyecek dizi olmamasindan oturu zorla izledigim bir dizi. ilk sezonu ne kadar iyiyse ikinci sezonu o kadar kotu.
  11. 11
    ilk bölümleri çok baba ama 2.sezonda filan yarraklara gelmeye başlayan dizi 3 bekliyoruz ailecek.
  12. 12
    bir diziden belgesel gerçekliği beklemeyen biri için on numara dizidir. ayrıca ikinci sezonun finali de müthiştir.
  13. 13
    izledikçe " vay be bizim da vinci neymiş?" dedirten dizidir. ara ara osmanlıdan da bahsediliyor.
  14. 14
    sırf içinde geçen "osmanlı" ve "türk" kelimeleri için izlediğim dizidir. onun dışında da güzel ama çok güzel değil. çok sürükleyici değil yani.
  15. 15
    ikinci sezon daha iyice olan bir dizidir.

    www.imdb.com/...

    pek bir beklentim olmadan ve dizilerin tükendiği bir ara başlayıverdim. da vinci rolündeki eleman o kadar da olmamış değil ama tipiyle ve edasıyla çok abartı geldi bana yine. sinbad dizisinden bir tip medici rolü ile bu dizide de var. geniş mekanlar hiç olmamış, en kötü yeri bu herhalde. "türk" meselesi ilk bölümden beri başlıyor imiş de henüz kötülemediler tam olarak. fantastik unsurları beklediğimden daha fazla gibi, bu yüzden sevindiğimi söyleyebilirim. ilk bölümdeki karnaval civarındaki müzik güzeldi mesela, giriş müziğinin ilk kısmını defiance'in giriş müziğine benzettim, devamı farklı tabi. birer saatten sekiz bölüm, sekiz günde biter işte.

    bir de eklemeden edemedim, son dönem tarihsel dizilerin hepsinde bir hoş çıplaklıktır, eşcinselliktir almış başını gidiyor. ilk bölüm itibari ile bol memeli, hafif penisli ve gayli sahneler mevcut.

    s01e01:
    the hanged man

    -- spoiler --

    .dı türk, aslında sırra vakıf olmuş bir tip gibi göstermişler. kötüleme muhabbeti sadece sansasyonel haber gibi geldi şu an bana ama bölümü izleyince anlarız artık, ilerdeki bölümlerde görünecek.

    .da vinci'nin başına gelen mağara olayını ancient aliens'de konu etmişler idi. bunlar gizemli bir örgüt tarzında takılıyorlar herhalde. neydi bilmem ne şovalyeleri falan mı nedir? yaprak kitabıdır, bilgilerin kilise tarafından toparlanıyor olmasıdır falandır filandır baya alttan alta ilerleyecek gibi.

    .hayal edilebilen her şeyin yapılacağına inanıyor bizim leo, hakkı da var. printer gibi çizimi de kuvvetli, kızcağızı kandırıyor da düdüklüyor derken, kızcağız ajan çıktı başımıza. neyse bu örgüt, daha sonra açıklarlar herhalde. türk'ün yeni şampiyonu da vinci imiş. maşallah.

    .uçan kuş meselesi, büyük ölçeklisi falan bunların hepsi efsane gibi geliyor bana. tam olarak çalıştığı doğrulanmış mı? yoksa mit mi? hem tarihi manipüle ettiklerinden de bahsedip böyle tarihsel bir dizi yapmak da garip kaçmış.

    .savaşın ilerlemeyi sağladığı gibi bir laf da edildi, doğru ama sevgili vejetaryan da vinci ağzına pek yakışmamış. doğrudur belki ama ne bileyim ne demek istemişler böyle diye insan düşünüyor.

    .afyon kullanımı ya da türk'ün içtiği tütün müdür nedir, hepsi uyuşturucu madde muhabbetine giriyor aslında. vakti zamanında yaygın olabilir ama yaygın diye şimdi zararlı olduğu garanti olan bir şeyi böyle kafa açıcı gibi göstermeleri da iyi gelmedi bana.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  16. 16
    s01e02:
    the serpent

    -- spoiler --

    .kötü adamımız tepelik bir yerde kahkaha atar ve arkasındaki adam sorar, neden gülüyorsun bıdı bıdı, o da onun namında bizlere açıklamasını yapar. pek saçma geldi bana bu sahne, ulan madem öyle başından beri niye ortalığı yıktın geçirdin? anahtar işe yarasa da yaramasa da sadece olay bu muydu yani? macera ölçeğini biraz düşürdüler yani malesef.

    .üstelik da vinci harita falan bulur ya o da biraz baygınlık verdi bana. ilk adam asılır, adamda bir gizem, içinden anahar ve para çıkar. adam gizemli bir şekilde kitabın tarifini tınağını yutarak vermişmiş, nasıl bir polisiye mantığı ise artık, sonra onu bulurlar hop o da başka bir gizeme açılır. tamam maceralar hoştur da matruşka gibi olması biraz bayacak gibi.

    .üstelik aşık olunan sevgili hatunun ajan olması meselesi de bin kere yapılmış bir şeydir, kesin eninde sonunda da vinci'nin tarafını tutar ve bu meseleyi de böyle hallederiz. belki ihaneti yüzünden lorenzo ilkin bunu asmaya çalışır, sonra leo'cuğu kurtarır falan ne bileyim.

    .tarihi olaylar ile ilgisi olmadığı ikinci bölümde belli oldu sanırım. tarihte da vincinin icadı olan bir silah var mıymış? varsa da ben duymadım diyeyim artık. bilginin yayılmasıdır, özgürlük temasıdır ve tabi kaka vatikan meseleleridir hani derinden girer gibi yapıyorlar ama iş sığ bir yere yok efendim anamın suratını hatırlayamıyorum meselesin geliyor.

    .hani bol bir şeyler koyalım ama takibi de kolay olsun diye hikayeleri böyle tasarlamış gibiler, o yüzden pek hoş hissetmedim amma velakin yaptığı silah tanıtımı dahil bir çok gizem çözüm sahnesi pek hoş idi. arada çizime geçmelerini de beğendim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  17. 17
    s01e03:
    the prisoner

    -- spoiler --

    .ilk iki bölüme göre daha iyiceydi, olaylar daha hızlı aktı sanki. bölümün olayı genel olaydan bağımsız gibiydi ama aynı zamanda bütün gibiydi de... din ve bilim muhabbeti döndürdüler altında biraz, ayrıca leo'ya çözmelik bir olay vermiş oldular.

    .hikayenin riario ile go oynayan bir tip ile anlatılmasını beğendim. rahibe ve şeytan çıkarma olayları da güzel sayılır. şeytan çıkarmaya gelen tipi görmüş müydük? olaylardan tamamen haberi yok muydu? o kısmı tam çözemedim ama olaylar daha sarpasarmadan halloldu.

    .devamlı böyle gizem çözümlü yapacaklarsa hoş olmaz tabi, üstelik bölümün yarısında gizemi çözmeye başlayınca ulan daha sonuna çok var çözemezsin şimdi dememi de duymuş gibiler, örümcektir, mantardır arayışları ve bulamayışları sırasında...

    .asıl olay köstebek kim muhabbeti idi, sevgili metres kadınlığını kullanarak sevgili sadrazamı alt etmiş oldu. ne kadar sürer bilmiyorum ama o kadar insanın zehirlenmesi ve ölmesine sebep olan kızcağızın doğru yolu bulmasını umuyoruz.

    .diğer tarafta amerika kıtasına gönderme yaptılar, bir haritaya bakarak adam kıtaların bir arada olduğunu çıkartabilmiş mi? mümkün tabi baktığın zaman şekilleri andırıyor birbirlerine, oradan bir şeyler düşünmüş olabilir. hem annesi hikayesi hem yeni topraklar hikayesi, hem yüzünü gizleyen amca... ölme eşeğim ölme, bitmez bu gizemler.

    .sinbah'tan habeşi kız vardı yine, kadroyu oralardan almış gibiler. ingiliz yapımcılıların parmağı olsa gerek, zaten bolca ingiliz ağzı duyuyoruz.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  18. 18
    s01e04:
    the magician

    -- spoiler --

    .pek beğenmedim bölümü, büyük toplar daha büyük topları yapmaya neden olur diye silahları ortadan kaldırıp blöfle savaş mı kazanıyor yani? üstelik bunun için osmanlıyı örnek verdiler bile, hani etki tepki doğurur, osmanlı da büyük toplara daha büyüklerini yaparak konstantini yerle bir etmiş ve eskisi gibi olmamış falan. eh yani adamların kendi kendilerini övme yavşaklığından başka bir şey değil.

    .hem herkesler feyk bir silah olduğunu biliyor ama hiç kimsenin ağzından kaçıp da mesele riario'nun kulağına gitmiyor. o kadar gizli saklı işler duyuluyor ama bu duyulmuyor. bu da çok saçma idi.

    .üstelik şu ana kadar nerdeyse her bölüm, gizem çözümler ile ilerliyor. son dakikaya kadar bizim leo oğlanı sıkıntılı sıkıntılı bir şeyler arıyor ve son dakika şaşırtmaca ile buluyor falan. bu mevzuda sherlock'un eline su dökemez ve işin kötüsü bu polisiye dizisi değil ki arkadaş, nedir bu gizem çözümleri böyle.

    .hadi genel hikayedeki meseleler yine hoş da böyle bölümlük konuların böyle ilerlemesi hoş değil. üstelik tam meseleyi çözüp de amerikaya gidecek iken oğlancılık suçlaması ile göz altına alındı kendileri. savaşın değişik cephelerde olduğunu söylemişti eleman. öyle bir şey yapıyor herhalde artık.

    .hainin kim olduğu meselesi de çok saçma oldu. kız dövülerek öldürmesin diye daha büyük bir şerefsizlik ile belki hakkını savunamadan zehirledi adamı. hele ki dinlemeye gelmiş idi lorenzocuk. böyle de psikopat bir şey yaptılar kızı ama hafiften empatik işlere de giriştiler, neyse mesele bir yıl kadar önce bağlamış roma bunu kendine. onu da öğreneceğiz herhalde geç olmadan.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  19. 19
    s01e05:
    the tower

    -- spoiler --

    .bütün bölümlerin hikaye kalıbı aynı şekil ilerleyecek galiba, en sevmediğim kalıplardan bir tanesi. yan konu, son dakikaya kadar çözülmeyen bir konu. üstüne bölüm sonu genel hikaye hakkında bir iki gram bir şey. çok da kullanılan bir kalıp malesef, hadi esas karakterler etkilenince yan konu ilgi çekici olabiliyor ama yine de pek sevmiyorum.

    .üstelik bizim leo hakkaten oğlancı imiş, biseksüel diyelim en azından. hadi daha kibar olsun meraktan başına gelmiş hepsi. ilkin karşı çıkıyor idi, düzmece falan sandık hep birlikte ama adam düzmüş. hikayedeki şaşırtmaca olarak yaptılarsa bu şaşırtıcı olabilir. ha biraz aratınca gay olduğuna dair bilgiler de mevcutmuş nette, ona da laf etmeyelim şimdi. onun da allahı var. pek oynak bir karakter idi zaten.

    .yarasa boku meselesi iyi idi bölümde, kaçış ya da dikkat dağıtma planı ve hakimi tehdit planı falan güzeldi. biraz yine abartarak oynuyor eleman ama o kadar olur herhalde. bunun haricinde pek güzel bir şey yoktu.

    .şimdi de kendini mağarada asılı iken gördü, türk geldi buna pınardan içince görünecektim sana diye tekrardan... gördüklerini tekrar hatırlattı ve olaylar oraya gidiyor demek gibi bir sonuç çıkardık. ondan da kurtulur bizim oğlan, hayırlısı artık.

    .medici hanesinde de işler yoluna girdi gibi, yeni ispanyanın bankası olacaklar imiş. baya kastılar durum için, yok şöyle yok böyle. esas adamı sonunda ikna etti bizim medici elemanları. esas kötülerimizi bu bölüm pek görmedik, zaten her bölüm kötü bir şeyler yapar iyi düzeltir karikatür gibi oluyor.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  20. 20
    s01e06:
    the devil

    -- spoiler --

    .allahın draculasına türklere şöyle böyle dedirtmişler. bana pek kötü gelmedi durum, haberlerde çıkan kadar bir şey yok. üstüne bölümde bolca osmanlı ve türk vurgusu var idi. korkulan düşman olması kötü bir şey de değil. işin aslı, esas gizemli bilge karakterin adı türk, dengeli götürmüşler bence bu açıdan. hani sonunda o adam pislik çıkarsa o zaman kötülüyorlar denebilir.

    .genel akışı biraz değiştirdiler, bu yüzden hoşuma gitti ama yine anne meselesi çok bayat geliyor bana. başka bir hikaye olsa yine tamam ama ne bileyim da vinci hikayesinden insan daha başka bir şeyler bekliyor. tarihi bir meselenin bir anne arayışı içinde sürüp gitmesi hoşuma gitmiyor. annesi en üst makam, en bilge kişi falan çıkarsa eh yani belki derdim de. çok saçma olur öyle. hiç mi altyapısı yok bu fantastiğin der insan.

    .draculanın elinden habeşliyi kurtardılar, zaman mekan olayları fena değil idi. aynı anda farklı zamanları yaşamak gibi. hepsi bunların ermiş insanlar herhalde. farklı zamanlarda olabiliyorlar, ilkin türk buna meseleyi açtı. karar verdin bile dediği vakit olaylar hallaç pamuğu gibi atıldı. draculaya geldiler, kurtardılar ve kaçtılar. habeşliyi de kafesinden çıkardığı için öldü.

    .normalde her şeyleri çözen üstün zekamız bunu çözemedi, sonunda böyle bir şey gerekiyor idi, üzüldü müzüldü ama iyidi bence. tabi büyük resimde aslında yine gizem çözümüne yaklaşıp, adamı kaçırmaları bile bir başarı ama hem yaşayıp hem söylemesi gereken şeyleri söyleyip daha büyük bir katkı verebilir idi. kalan iki bölümde hiç bir şeyin çözülmeyeceği bariz.

    .bölümde haddinden fazla pipi var idi hehe. adamlar gözümüze gözümüze sokuyor artık. savaşçı abimizinki eşek pipisi kıvamında idi. onu da sokmadıkları kaldı afedersin. üstüne papa çıplak takılmalar, adam dövmeler falan.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  21. 21
    s01e07:
    the hierophant

    -- spoiler --

    .hikayenin gidişatını hiç beğenmedim, ajan kızımız küçük mediciyi öldürdü, ölmese bile iki saat muhabbet üstüne bıçak sokması çok saçma geldi bana. üstelik babamı ellerinde tutuyorlar demek bu kadar mı zor arkadaş? zaten baştan beri beklenen bu kızcağızın aslında özünde iyi olduğu ama vatikanın buna bu işleri zorla yaptırdığı idi.

    .üstüne babası kurtulabilecek ve kızını kurtarabilecek iken hop benim yerim burası diye süper ötesi laflar etti. bu ne a..., niye senin yerin orası? çok mu gizemlisin sen? git go oyna arkadaş...

    .da vinci'nin makinalarından kullanalım diye dalgıç kıyafeti meselesi yapmışlar. yüzdüğü yer nefes ile bile yüzülecek yer gibi gösterdiler. çekimleri başarılı değildi, başlık içi çekimi ile dış çekim farklı olduğu belli oluyor idi.

    .sonra saçma sapan bir papa ile konuşma geyik çevirme muhabbetleri. papa'nın bunu davet etmesi, kabul etmeyince öldürün demesi. insanı bayıyor artık, yeminle. yetmezmiş gibi riario'yu yakaladıkları halde öldürmemeleri. çizgi film gibi oluyor artık bu. yakaladınsa öldüreceksin arkadaş. eline kan bulaşmamış olsa neyse, çatır çatır figuran öldürüyorsun ama?

    .neyse kaçış sahneleri de çirkin idi, iniş sahnesi de öyle. en sonunda anahtara kavuştu. son bölüm bir gizem daha açıp öyle bitirecekler demek. bu kadar nasıl yüksek puan almış ona aklım hayalim almıyor artık. pek bir numara olduğu yok. da vinci'nin hikayesini karikatürize etmişler resmen. eğer ucundan kıyısından böyleyse hayatı maşallah derim ne diyeyim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  22. 22
    s01e08:
    the lovers

    -- spoiler --

    .gerek bölümün gerek dizinin aldığı puana inanamıyorum. cidden şu sezon finali insanı zorluyor. hani tamam bir önceki saçmalıkların bir kısmını götürdüler gibi ama yine de hem ne gerek vardı saçmalamaya, hem tam da götüremediler.

    .öncelikle ufak medici ölmediydi, şimdi öldü. garanti öldü, dirilmezse öldü yani... bombok öldü ama o kadar dağlar tepeler aş yaralı yaralı, allahın rahibi seni şişlesin. adam usta silahşör idi. olmadı bu mesela bu bir.

    .sonra da vinci nerden geldi acaba? liman nerde burası nerde? madem koşacak neden daha önce karar vermedi, hadi son anda karar değişti, o son kılınç darbesine mi yetiştin yani bre deyyus. bu ne böyle anasını satayım. öyle iş mi olur. sonra hepsine iki elle kılınç çekmeler de bir aygıtla ateş çıkarmalar falan.

    .bölümün ve finalin tek iyi yani, büyük abilerin toplaşıp da vinci üzerine konuşmaları idi. türk'ümüzün muhabbeti de pek iyi. oturup bir çay içilir yani. yapılması gerekenleri söyledi ama gemiyi kaçıracak gib şimdi. ha o macera da saçmaydı da bu florensa'nın halinden bize ne a... batsın gitsin, adamlar neler vurguluyor çok garip.

    .vatikanın kötü halleri, osmanlıya ettikleri laflarda devede kulak kalıyor. abartılacak bir şey yok yani bu bakımdan. hatta bu elemanların bu kadar korktuğu düşman olmak bile iyi bir şey aslında. üstüne the türk (el rahim galiba adı) gizemcilerin başı, osmanlıya bağlı değil belki ama yine de en sağlam karakterlerden biri, adamlar bu anlamda dengeli gitmişler.

    .pek beklentim yoktu ama çok da memnun kalarak ayrılamadım ilk sezon sonundan, ha yeni bölüm gelince yine izlenir ama böyle sekiz puanlık birinci kalite bir dizi değil. fantastik kısımları ve genel hikayesi çok cılız. da vinci gizem çözüm olayları (hele final sezonundaki falan çok saçmaydı) üzerine kurulu basit bir dizi gibi göründü gözüme. kötüler belli, iyiler belli, öldürmeyen allah öldürmüyor. arada taraf değiştiriliyor bir karışıklık oluyor. bir de en son karı kız davası yaptılar mı? oha bi'de buradan yak.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  23. 23
    s02e01:
    the blood of man

    -- spoiler --

    .pek özlememişiz bu diziyi, vakti zamanında dizi yokluğundan seri şekilde izleyip bitirdiydim de şimdi bir bölümü geçmek bilmedi. neyimş efendim da vinci kan nakli yapmışmış. kendisi de bir sürü hayal falan görür, lorenzo'da uyanınca boğazına sarılır falan filan. çok da bok atmak gibi olmasın ama ilk bölümü nasıl bitirelim de şaşırtalım diye düşünmüşler herhalde.

    .bir tarafta da vinci öleyazıyor, diğer tarafta kadromuzdaki sevgili kız ve sevgili yardımcısı denize atılarak idam ediliyor. hepsinden pat diye nasıl kurtulacaklar peki? heyecandan yerimde duramıyorum yeminle.

    .bir de altı ay sonrasını gösterdi, yapraklar kitabı mıdır nedir? onunla birlikte eski medeniyetlerin olduğu bir yere gitmişler anlaşılan. esas kötü ile birlikte mayalar gibi bir uygarlığın idam törenindeler idi. hepsi nasip kısmet bunların.

    .yan karakterler çok uzun uzun konuşuyor, o çok sıkıcı oluyor. da vinci'nin olayları görmesi haricinde pek bir numarası da yok zaten dizinin. o yüzden daha seyrek izleyelim bakalım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  24. 24
    da vinci'nin gençliğini konu alan dizidir. Tatlı izleyebilrisiniz.
  25. 25
    s02e02:
    the blood of brothers

    -- spoiler --

    .dizilerin azaldığı noktada kalanlara başlamak lazım, boşluk bırakmamak lazım. ne olur ne olmaz. şimdi da vinci'nin kaldığı yerlerden devam edelim bakalım. eleman bu sefer ses yükselticisi tasarladı. sesin su dalgaları gibi hareket ettiğini yumuşak yüzeylerde emildiğini düşünüp çanak anten gibi şeyler ile lorenzo'nun sesini yansıttı.

    .iyi güzel de adamın boğazı yarım kesik idi nasıl o konuşmayı yaptı orasını pek anlamadım. hadi konuşmayı yaptı, halk ne kaypakmış iki dakikada taraf değiştirdi ve adam saniyesinde sarayına döndü.

    .diğer gün de hainleri astı ve olay böylece halloldu. papa mıydı neydi? baş hristiyan abimizin planları da büyük gibi diğer taraftan ama öyle saçma sapan gidecek işte belli.

    .yaprakların kitabı meselesinde pek bir gelişme yok. riario aldı gemiyi gidiyor, zenci hatun ile işi pişirdi. nico yanlarında. da vinci gemi bulmak için amerigo vespucci'ye geldi. gemi çalacaklarmış. bu amerigo bizim amerigo mu bilemedim.

    .neyse işte kılıncı ikiye ayırdı verdi birini da vinci'ye kardeşimsin demiş oldu. bulduktan sonra dön dedi. artık hayırlısı ile macera olsun da biraz izlenebilir olsun şu dizi.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...