kayıt

hayatın anlamı

  1. 7
    (bkz: oruç tut sıhhat bul)
  2. 8
    merhaba,


    It’s a Wonderful Life filmini izlemeyen insan sanırım çok azdır, komusu hiç doğmamış olsaydınız ne olurdu? burada film incelemesi yapmayacağım, izlerken insanı umutla kaplayan bir film tavsiye ederim.

    her insanın biraz umuda ihtiyacı var yeni dünya kısa süreli umutlar verip insanları anlık mutluluklara sürükler. bende depresif bir zamanımda düşündüm bu dunyaya hiç gelmeseydim neler olurdu diye; siz de arada düşünün.

    ilk önce aileniz etkilenirdi sizin olmadığınız bir hayat sonrasında kardeşleriniz ardından çevreniz, arkadaşlarınız, belki bulunduğunuz şirket farklılaşırdı. dokunmuş olduğunuz hiç bir yere siz dokunmamış olacaktınız.

    bunları düşünürken hep iyi şeyle aklıma gelirdi, belki kardeşlerime iyi örnek olduğum onların daha iyi bireyler olarak yetiştikleri, arkadaşlarıma iyi örnek olmaya çalışmam belki ben olmasam olmayacak şeyleridi bunlar bana mutluluk verirlen her şeyin filmler gibi gitmediği aklıma geldi.

    belki de dünyada olmam kötü bir şeydi bir diktatör ya da bir katil kadar etrafa zarar vermediğimi düşünürken hayatta dokunduğum ufak noktaların bile insanlara zarar vermiş olabilir. bilmiyorum evden 5 dakika erken çıkmamız 3 dakika geç kalmış bir kişinin arabası tarafından ezilmemize, söförün hapise girmesine denen olabilir, ya da 1 dakika erken çıkıp insaatına son tuğlayı ekleyen bir ustanın tuğlasının kafamıza düşmesi… insan bunları düşünürken beynine zarar verebilir bu şekilde yaşanır mı acaba? belki bize zarar gelmeyip biz geçerken bize bakan biri kaybettiği 2 saniye sonucunda başı boş bir mermi tarafından vurulabilir.

    acaba bizler dünyaya bu kadar ufak şeylerden zarar veren ya da iyilik sağlayan kişiler miyiz. sadece yaptıklarımız ya da bilerek neden olduklarımız değil farkında olmadan kadere etki etememiz.

  3. 9
    Kök inançlar ve kabullenişlere göre değişen anlam. Bardağın hep boş tarafından bakan biri için hapishane, dolu tarafından bakabilen için fırsatlar alemi. Ya da ikisinin karışımı... sonuçta şunca deneyimime dayanarak şunu söyleyebilirim ki hayatın önemli kısmını yargılarımız belirliyor.