kayıt

hayatın anlamı

  1. 56
    Bu dünyada yaşarken yaradanı keşfetmek...
  2. 55
    schopenhauer'in kaleme aldığı müthiş felsefe kitabı. hayatın farkındalığını, ölümün anlamsızlığını öğreneceksiniz.
  3. 54
    absürttür.
  4. 53
    (bkz: insan ötesi)
    (bkz: übermensch)
  5. 52
    Bir şeylere tapmak ve bunu savunmak için kendini paralamak.
  6. 51
    Benim için, Mümkün olduğunca hayat dair ne kadar bilgi ve tecrübe varsa hepsini edinmek ve bunu insanlarla paylaşmak, hayatın sadece bu dünyadan ibaret olduğunu bilmek ve bunu kabul etmek zor; zaman kısıtlı, dinlerin bize getirdiği bencillikle kendimizi olmayan ilüzyonlarla kandırmamak lazım. Özetle zaman kaybetmeden kendi kişisel gelişimimize önem verip, dünyaya faydalı bireyler olmak hayatın asıl amacı.
  7. 50
    kadın için erkek;
    erkek için kadındır.
  8. 49
    Nirvanaya ulaşan yazarlar topluluğu.
  9. 48
    ölüm.

    kuralı belli bir oyuna son itirazımızın mütevazı bir duruşu. nihayetin ağırlığı. şaşmaz ve yavaştan bir yolun kursaktan geçmeyen sek düğümü.

    14 yaşında askeri lisenin telleri ardından bursa manzarasına bakarken dışarıda olmanın özgürlük olmadığını düşünürdüm,
    17 yaşında F tipi ceza evinin korumalı duvarları ardındayken özgürlüğü çok sorguladık,
    20'li yaşıma girmeye 10 gün kaldı ve izmirde kendi evimizin manzara balkonunda özgürlüğe içiyoruz. hayatta olmak, hayatın anlamından uzakken buna değer bir uğurda yaşamak lazım.

    diyor ya üstat;
    -- spoiler için tıkla --

    Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,
    yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,
    hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,            ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,                                       yaşamak yanı ağır bastığından.

    -- spoiler --


  10. 47
    (bkz: GALATASARAY )
  11. 46
    Okyanustaki inci tanesi.
  12. 45
    Hayat yine de çok fena. Geliyor geçiyor. İyi şeylerin asla tam tadına varamıyosun.biliyorsun ki canın bile gelip geçici.
    Belki en yapılabiliri canın çıkanaca güzel şeyleri aramak, güzel yaşamak, başkalarına dünyayı güzelleştirmek.
  13. 44
    Galatasaray!
  14. 43
    Hayatın anlamı yokluktur zannımca .
    Arkama omer hayyami alarak bu kanıya vardim.
    Insan yokluga ulaşınca her şeye ulasiyor.
  15. 42
    üniversite hayatımın son dersi olan rehberlik dersinde hocamız bizlere ne olduğunu sormuştu, verdiğim cevap şuydu;

    hocam salt olarak düşündüm ve cevabım dini inancımdan başkası değil, yoksa insanlarla dolu bu gezegende yaşamak çok saçma ehehe....
  16. 41
    (bkz: hiçlik)
  17. 40
    Kök inançlar ve kabullenişlere göre değişen anlam. Bardağın hep boş tarafından bakan biri için hapishane, dolu tarafından bakabilen için fırsatlar alemi. Ya da ikisinin karışımı... sonuçta şunca deneyimime dayanarak şunu söyleyebilirim ki hayatın önemli kısmını yargılarımız belirliyor.
  18. 39
    Nedir bilinmez ancak kesinlikle insanlara acı çektiren bir tanrıya körü körüne inanmak değildir.

    Zoruma gidiyor ulan.

    www.facebook.com/...

    Bir çocuğun ölmek istiyorum anne demesi çok zoruma gidiyor. Annesinin çaresizliği zoruma gidiyor. İnsanların tavrı zoruma gidiyor. Bu ülke zoruma gidiyor. Bu dünya zoruma gidiyor. Anasını sikeyim yaşamanın ya gece gece gözlerim doldu amk. Şu annenin aklından geçenleri biriniz çıkıp da ben anlayabiliyorum diyor mu? Boğazımda yutkunamadığım bi yumrudur bu gibi insanların acısı.

    Sisteminizi de sikeyim, düzeninizi de sikeyim, yöneticilerinizi de sikeyim, yönetilmeye ses çıkarmayanları hepten sikeyim.
    • Şu fotoğraf yaklaşık 20 gün önce cekildi.kucagimdaki kedi hamile bir sokak kedisiydi. Üşümemesi ve biraz yemek yemesi için eve almıştık. Yaklaşık bir hafta önce yavrularını sokakta doğurup kaybettikten sonra depresyona girip hiçbir şey yemeden içmeden sadece yatarak kendi ölümünü bekledi ve geçtiğimiz pazar gecesi öldü.
  19. 38
    Hayatın sorgulanacak o kadar çok yanı varken mutluluğun sorgulamayıp yüzeysel yaşayan insanlarda kamp kurması hayatın cilvesi.

    Saatlerce yolun eğimi, sürtünme katsayısı göz önüne alıp viraj hesabı yapmana rağmen olmadı araç savruluyor kaza olacak derken beyaz atletli olaydan bi haber tır şöförü amcaların kusursuz viraj alması gibiydi.

    (bkz: ignorance is bliss )
  20. 37
    (bkz: klima)
  21. 36
    kimsenin bulamadığıdır. ergen kafalarla bulmaya çalışmaya gerek olmayandır. yapmayın.
  22. 35
    aslı gökyokuş'un anlam ve hüzün dolu, oldukça slow bir şarkısıdır.
  23. 34
    Her zaman söylerim;

    Hayatın bir anlamı olmamasıdır.

    Bir oyun bahçesi gibi düşünün dünyayı. Kendinizi de çocuk. Patron sizsiniz.

    Kalkın sabahın köründe bir gün. Yerleri süpüren bir temizlik işçisine günaydın diyin. Hoşunuza giden bir ablaya "merhaba" diyin.

    Yeter ki boş felsefe yapmayın. Sonunuz psikoz olmasın.
  24. 33
    sevdiğiniz insanın sizi sevmemesinde gizlidir. çünkü sevdiğiniz insan sizi severse siz onu sevmeyi o kadar sevemezsiniz. buna ihtiyaç duyarsınız ama neye ihtiyaç duyduğunuzu bilememezsiniz.

    yaşasın umut.
    yaşasın boktan hayat.
    yaşasın yüce insan ıırkı ve kimyasallardan ibaret duygularımız.
  25. 32
    merhaba,


    It’s a Wonderful Life filmini izlemeyen insan sanırım çok azdır, komusu hiç doğmamış olsaydınız ne olurdu? burada film incelemesi yapmayacağım, izlerken insanı umutla kaplayan bir film tavsiye ederim.

    her insanın biraz umuda ihtiyacı var yeni dünya kısa süreli umutlar verip insanları anlık mutluluklara sürükler. bende depresif bir zamanımda düşündüm bu dunyaya hiç gelmeseydim neler olurdu diye; siz de arada düşünün.

    ilk önce aileniz etkilenirdi sizin olmadığınız bir hayat sonrasında kardeşleriniz ardından çevreniz, arkadaşlarınız, belki bulunduğunuz şirket farklılaşırdı. dokunmuş olduğunuz hiç bir yere siz dokunmamış olacaktınız.

    bunları düşünürken hep iyi şeyle aklıma gelirdi, belki kardeşlerime iyi örnek olduğum onların daha iyi bireyler olarak yetiştikleri, arkadaşlarıma iyi örnek olmaya çalışmam belki ben olmasam olmayacak şeyleridi bunlar bana mutluluk verirlen her şeyin filmler gibi gitmediği aklıma geldi.

    belki de dünyada olmam kötü bir şeydi bir diktatör ya da bir katil kadar etrafa zarar vermediğimi düşünürken hayatta dokunduğum ufak noktaların bile insanlara zarar vermiş olabilir. bilmiyorum evden 5 dakika erken çıkmamız 3 dakika geç kalmış bir kişinin arabası tarafından ezilmemize, söförün hapise girmesine denen olabilir, ya da 1 dakika erken çıkıp insaatına son tuğlayı ekleyen bir ustanın tuğlasının kafamıza düşmesi… insan bunları düşünürken beynine zarar verebilir bu şekilde yaşanır mı acaba? belki bize zarar gelmeyip biz geçerken bize bakan biri kaybettiği 2 saniye sonucunda başı boş bir mermi tarafından vurulabilir.

    acaba bizler dünyaya bu kadar ufak şeylerden zarar veren ya da iyilik sağlayan kişiler miyiz. sadece yaptıklarımız ya da bilerek neden olduklarımız değil farkında olmadan kadere etki etememiz.