kayıt

keny arkana

  1. 1
    arjantin kökenli türbanlı fransız rapci.
    bayılıyorum bu kadına.
    böyle de tanım yaparım.
  2. 2
    son dönemin en gözde rapçilerinden.
    en ünlü bilinen şarkısı V pour vérité'dir. www.youtube.com/...
    tam bir marsilya aşığıdır ve şarkılarında bunu sürekli dile getirir, son çıkardığı şarkısında marsilya'nın bozulduğunu dile getirmektedir. www.youtube.com/...
  3. 3
    arjantin asıllı fransız bayan rap sanatçısı.
  4. 4
    On ikisinden beri Rap yapıyor, hem de öyle böyle değil çok deli yapıyor. Sözünü asla sakınmıyor, ya da sansür gibi saçma şeyler dinlemiyor.
  5. 5
    Yetimhanede büyümüş ve on ikisinde oradan kaçmış. Doğru düzgün bir eğitimi yok, zaten sistemin beyin yıkamalarına da ihtiyacı yok kendisinin. Birkaç aileye evlatlık verilmiş fakat dayanamayıp kaçmış hep ailelerin yanından. Arjantin asıllı olduğunu öğrendiğinde ailesini bulmak için bir Latin Amerika gezisine çıkmış fakat bulamamış.
  6. 6
    la rage ile ünlenen rapçi.

    www.youtube.com/...

    not: yaklaşık her beş saniyede bir ' la rage ' sözünü duyarsınız.
  7. 7
    kendisi ile kanki olmak istediğim marsilya'da yaşayan arjantin asıllı rapçi.
    beraber serserilik yapabiliriz...

    şu şarkısı ile hislerime tercüman olur:
    www.youtube.com/...
  8. 8
    rap müziğin öfkeli kızı ve isyanın sesi keny.

    ''öfkemiz var çünkü duvarları insan yarattı
    doğadan mı korktu, kendini betonla kapattı?'' diyor. herkesin aklına kazıdığı şarkı ''la rage'' yani halkın isyanı'nda.

    keny, 1983 yılında paris'te doğmuş, arjantin kökenli bir ailenin kızı. çocukluğu yetimhanede geçen keny, bir çok aile tarafından evlat edilse de her seferinde kaçmış ve 12 yaşında okulu bırakarak kendi gibi isyancı ve özgürlükçü öğrenci çevresinde yer almış. 2006 yılında çıkardığı ve ilk kez 12 yaşında yazdığı şarkı ''je me barre'' (benim mahkemem) de bu kaçışlarından

    ''kendi özgürlüğümü aldım
    ön tarafta beni bekliyor
    onu bekletmeyeceğim.
    1,2,3... herkese elveda'' diyerek bahsetmiştir

    15 yaşında ailesini aramak için gittiği arjantin'de bir konferansa katılarak ımf, dünya ticaret örgütü ve dünya sosyal formu ile tanışıp ''ailemi arama maceram, özgürlüğümü aramama neden oldu'' diye özetliyor, özgürlüğe olan kararlılığının başlangıcını. ayrıca kendisinin kurucusu olduğu ve marsilya'lı gençlerden oluşan "öfkeniz ve vicdanınız varsa pekala siz de la rage du peuple'ın bir parçasısınız." dedikleri -la rage du peuple- kuruluşu da vardır.

    profesyonelliğe adım atarak çıkardığı ilk albüm 2006 yılında ''entre ciment et belle étoile'' adıyla piyasaya sunduğu ve içinde devleştiği parça “la rage du peuple” halkın isyanı olan albümdür. bu şarkıda, marsilya'da kuzey afrika kökenli iki gencin polis tarafından öldürülmesiyle ortaya çıkan isyanı anlatmıştır, bu klibinde olduğu gibi diğer kliplerinde de gözlerindeki isyanı, öfkeyi, adalet arayışını çok rahat görebilirsiniz.

    2012 yılında çıkardığı ''tout tourne autour du soleil'' (her şey güneşin etrafında döner) albümünde ''fille du vent'' (rüzgar kız) şarkısıyla sesini geniş kitlelere duyurmuş ve kendisini

    ''rüzgar gibi özgürüm'' diye başlayıp

    ''vadedilmiş topraklar, benim sürgünüm
    dünyanın gösterdiklerinden çok uzaktayım
    rüzgarın kızıyım
    özgür ama haysiyetli
    kendimi özgür kıldım, ebediyetin yolcusuyum
    rutinin yiğit bir düşmanıyım'' diyerek tanıtıyor bizlere.

    ben bu kadını seviyorum, hayatın kendisine dayattıklarından çok küçük yaşta vazgeçip kendi yolunu çizebilmesi, sesini duyurabilmesi, isyanıyla hepimizin yüzüne gerçekleri vurup kalbimize dokunabilmesi beni çok etkiliyor. özellikle kliplerindeki o güçlü duruşundan, gözlerindeki öfkeden içindeki o küçük kız çocuğunu nasıl yetiştirdiğini ve o küçük kızın şimdi hayallerini gerçekleştirerek milyonların kalbine dokunduğunu hissettiren o bakışlardan bahsediyorum. toplumsal hiçbir konuyu es geçmeyen ve devrimin siyasi değil insanca olması gerektiği vurgusunu yaparak her şeyiyle özgürlüğe olan inancınızı yeşertecek olan bir kadın keny arkana!