kayıt

kutup sözlük yemek tarifleri

  1. 1
    öğrenciler, yalnız yaşayanlar ve çalışıp da yorgunum ben yaa diyenler için sözlüğün amme hizmetidir.

    örnek olarak lütfen #43591
  2. 2
    günaydın sevgili kutup okurları, bugün sizlere krep nasıl yapılır onu anlatacağım.

    malzemeler:

    1 adet yumurta

    kişi sayısı oranla süt

    kişi sayısı oranla akışkan kıvamı bozmayacak şekilde un

    1 ölçü tuz


    hazırlanışı:

    derin bir kap alınız, yumurtayı içine kırın daha sonra un süt ve tuzu karıştırın, blendr ya da mixer yardımıyla iyice yedirin karışımı birbirine. akışkan kıvamı elde ettikten sonra geniş bir teflon tavaya kepçe yardımıyla tavanın ortasını nişan alacak şekilde dökün daha sonra kepçeyi hiç kaldırmadan daire çizerek genişletin. krepin üstü matlaşana kadar orta ateşte bekletin, spatula yardımıyla altının pişip pişmedğini kontrol edip tersini çevirin.

    karışım bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

    domates, salatalık, krem peynir, zeytin, reçel eşliğinde servis yapın. çayı da unutmayın.


    afiyet olsun.
  3. 3
    (bkz: haşpatya)
  4. 4
    kutup sözlük yazarlarının karınlarını doyurmak için her zaman kullandığı ve/veya var olanlara kendi yorumunu katarak şunu da karıştırsam acaba ne olur düşüncesiyle meydana getirdiği tariflerdir.
  5. 5
    havuçlu tavşan etli pilav *

    tipik uygur yemeklerinden biridir.

    malzemeler:
    - 1 gece önceden marine edilmiş tavşan eti
    - isteğe gore yeteri miktarda bezelye-misir-yumurta
    - 5 su bardağı pirinç
    - 1 litre su
    - 1 adet sogan
    - 1 su bardağı zeytinyağı (veya muadili)
    - 4-5 adet havuç

    yapılış:
    çok da matah birsey değil aslında. benim de tek yapabildiğim yemektir.
    pirinçleri suda birkaç kere yıkayıp süzüyoruz. afiyet olsun. yok yok şaka. durmak yok, yola devam.

    orta ateşte ısıtılan tencereye önce yağ ve soğan konur, pembeleşinceye* kadar karıştırılır ve sonra ince kıyılmış tavşan eti eklenir.
    10 dakika kadar etler piştikten sonra tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş havuçlar* eklenir ve 10 dakika daha karıştırılmaya devam edilir.
    havuç ve et yeteri kadar yumuşayıp pişince pirinci ekliyoruz ve ateşi de kısık düzeye indiriyoruz. 1-2 dakika yag-havuc-et-pirinci kavurduktan sonra suyu ekliyoruz.
    pirincin suyu yeterince emmesinden sonra internetten pizza siparişi veriyoruz zira ben yukarda birşeyi unuttum ama simdi aklıma gelmedi.

    neyse, yarım saat kadar tencere kapağı kapali şekilde bekletildikten sonra servise hazırdır.
    afiyet olsun.
    *
  6. 6
    öğrenci ve bekar giller için hayat kurtaran tariflerdir efenim. makarna sosları üzerine doçentliğini yapmış şahsım yeni arayışlar içinde olmak ile beraber hamur işlerine de bir hayli merak sarmıştır. var ise tarifi kolay, sen bu işin içinden çıkarsın mrbigo diyebileceğiniz tarifler beni yeşillendirin. başlangıç olarak basit tarifler ile başlar zeminimi hazırlarım, sonra kendimi geliştirdikçe geliştiririm, gözlemeye kadar yolu var sözlük.

    evet bekar olmak çok zor, bir de üstüne sakar bir insansınız mutfak sizler için oldukça tehlikeli bir ortam. ancak pes etmek yok. mide krampları geçirene kadar ; donmuş pizza, çin yemekleri ve fast food ürünleri yediğimiz günleri hatırlayın. mide ülseri olduğunuz mide suyunuzun ağzınıza geldiği anları hatırlayın. devam dostlar, biz neden karnıyarık, yaprak sarma, imambayıldı yapamayalım? başarabiliriz...

    teknoloji de artık bizim yanımızda, web sektörü çok gelişti ve aklımızın alamayacağı kadar yemek tarifleri sitesi var. orada en ince ayrıntısına kadar yapılışı, malzemeleri falan verilmiş. yani emeğimizin karşılığını almamız için bütün fırsatlar mevcut sözlük.

    aslında çoğu yemek tarifi sitesi başarılı, aralarında sıkıntılı site sayısı az. ancak benim genel olarak kullandığım şu yemek tarifleri sitesi
  7. 7
    Bir tavaya yağ koyun. Eriyince tavuğun totosundan aldığınız yumurtayı kırın. Biraz tuz ekleyin. Pişince yiyin. Afiyet olsun.
  8. 8
    (bkz: ekmeğin içine peripella sürmek)
  9. 9
    ballı fındık ezmesi

    300 gram kavrulmuş fındık
    500 gram bal
    1 bardak tahin

    fındıkları ilk önce öğütün bir kabın içine balı dökün sonra üzerine fındıkları ekleyin iyice karıştırın.en son tahini ekleyerek bir daha karıştırın.

    afiyet olsun .)
  10. 10
    Belki ismi vardır ama biz öğrenciyken tatar diyorduk.

    -Patatesler küp küp doğrayıp kızartılır.
    -borcamın en altına bir sıra eklenir.
    -üzerine makarna
    -sonra bir sıra daha kızartma
    -yoğurt
    -salçayla güzel bir sos.

    Güzel yemek.
  11. 11
    bu yazacağım tarifi somonun yanına garnitür,makarna sosu olarak veya bir sebze yemeği olarak bile tüketebilirsiniz.

    malzemeler: sarımsak (kaç diş isterseniz size bağlı),zeytinyağı (abartmayın !),1 tane soğan, 1 tane kırmızı biber (iri olsun),1 tane patlıcan, 1 tane kabak (isteğe bağlı),tuz,tane karabiber( bir miktar), defne yaprağı (somon için yapıyorsanız !),işte bunu her yerde bulamazsınız güzel bir domates (yoksa salça ekleyin,abartmayın !)

    pişme süresi: sebze yemeği olarak 1 saat,garnitür veya makarna sosu olarak 30-45 dakika

    sebze yemeği olarak yapılışı: tencereye zeytinyağı koyun,sarımsakları tüm atın, diğer malzemeleri iri ve kaba doğrayın, ,domatesi veya salçayı az koyun,üzerine tuzu ve tane karabiberleri ekleyin,bir saat pişirin,afiyet olsun

    makarna sosu olarak yapılışı: tavaya zeytinyağı koyun, malzemeleri "yemekli doğrama" dediğimiz şekilde doğrayın,biraz kavurun, sonra rendelenmiş domates veya salça ekleyin,tuz ve tane karabiberleri ekleyin,yarım saat pişin,afiyet olsun.

    somon yanına garnitür olarak yapılışı: tencereye zeytinyağı koyun, sarımsakları ince doğrayın, diğer malzemeleri küp doğrayın,defne yaprağını koyun,rendelenmiş domatesi veya salçayı az koyun,tuz ve tane karabiberleri de ekleyin,yarım saat pişin afiyet olsun.

    evet efendim afiyet olsun !
    • Bi daakine Tereyaginda Ahtapot sote istiyoruz şef.
    • o kadar yemek bilgim yok, iyi dilekleriniz için teşekkürler.
  12. 12
    kupada yapabileceğiz çok basit bir tatlı tarifi: kupaya 1,5 tatlı kaşığı kahve koyun, sonra kupanın alabildiği kadar "eti burçak yulaflı" koyun (diğer bisküviler olmuyor !), bunu katılaşana kadar karıştırın, sonra kaşık kaşık yiyin, afiyet olsun.
    • daha çok hamur elde etmemiz gerekiyor,bunun için yulaflı bisküvi daha çok işe yarıyor,ama bu da olabilir neden olmasın,teşekkürler.bir de kahve aroması ve tadı da lezzet katıyor unutmadan.