kayıt

champix

  1. 1
    sigarayı bırakma ilacı. maliyet olarak kısa vadede zora sokacak olsa da, günde bir paket sigara içen birisi için çok da fazla bir meblağ değildir.
  2. 2
    Rüyaları bir değişik yapan ilaç. Görmüyorsunuz, yaşıyorsunuz resmen. Bittikten sonra sırf zevk için bile kullanabilirim.
  3. 3
    bunu içtikten sonra birde lustral içmeye başlamıştım. e-sigara için gençler.
  4. 4
    bugünden itibaren 300 bin kişiye kadar ücretsiz verilecek sigara bıraktırma ilacı. hadi gözümüz aydın :)

    [www.hurriyet.com.tr/... www.hurriyet.com.tr/...
    [www.resmigazete.gov.tr/... www.resmigazete.gov.tr/...
  5. 5
    #1244868 sigarayı bıraktırma konusunda son derece başarılı bir ilaç.
  6. 6
    Bugün doktorum tarafından reçete edilen ilaç. Kullanmaya başlayacağım, 10 yıllık içici olan eşim bu ilaç sayesinde 15 günde bıraktı. Tabii bunu gören ben hemen koştum hastaneye tahliller falan yapıldı aldım ilacı.
    Eşimde yan etki olarak mide ağrısı ve bulantı haricinde birşey olmadı. O da zaten 2 haftada azaldı. HD rüyalar, psikolojik bozukluklar, intihar eğilimi falan olmadı.
    Bende ne gibi etkileri olacak burada editlicem kullanmak isteyenlere bilgi olarak dursun.

    Edit 1: ilaca başlayalı 4 Gün oldu bahsedilen yan etkilerin hiçbirini yaşamadım. Artık 3 günde 1 paket iciyorum, bazen sigarayı yarısında atıyorum pis gelmeye başladı tadı. Şimdilik fark ettiklerim bunlar gelişmeleri yine yazarım.

    Edit2: 7. Gün bitiyor yarın 1 mg'lik bölüme baslicam. Sigara içmeye devam hala, ama artık genzimi çok yakmaya başladı dumanı bile rahatsız ediyor. İstek yok, sanki görevi yerine getirmek gibi şu an sigara içmek.
    Not: Yan etkiler hala yok, ama aç karnına içince mideyi delecekmiş gibi oluyor. Tavsiyem yemekten hemen sonra içmek.
  7. 7
    1. gün : sigaranın tadı tuhaf gelmeye başladı. ağzım kuru gibi hissediyorum ve ağzımda değişik bir aroma var. dal olarak sayamadım fakat azalmış gibi duruyor. belki de psikolojiktir.

    2. gün : normalden farkı yok. sigarayı eskisi gibi içiyorum. dün gece rüya görmeye başladım. normalde kolay kolay görmem. ağzımdaki değişik aroma geçmiş. ruh halimde 2 gündür olumsuz değişiklik olduğu söyleniyor. suratımda sivilceler farkettim. umarım ilaçla alakası yoktur.

    3. gün : ilacı öğlenden sonra 13:30 civarı içebildim. uyanınca aklımda sigara yoktu. normal şartlarda kola falan içip sigara yakardım. götüm bozulmuş gibi. umarım sebebi ilaç değildir. gün içinde az sigara içtim ama gece sigara içme isteğim arttı.

    4. gün : üzerimde asabilik, umursamamazlık ve üşengeçlik var. gerçi hep vardı üşengeçliğim.... bugün de az içiyorum sigarayı. uyanır uyanmaz sigara içen ben banyoya girip çıktıktan sonra yaktım sigaramı. bugün sabah akşam tarifesine geçeceğiz.

    5. gün : sigarayı az içiyorum. kendimi daha iyi hissediyorum. farkettim de istediğimden değil alışkanlıktan içiyorum gibi. bugün ilk içtiğim sigarayı, ilk başladığım zamanlardaki gibi ciğerimde hissettim.

    6. gün : sigaranın tadı iğrençti. bir de bozuk olan uyku dengeme bir darbe de bu ilaçtan geldi sanki. okuldan dolayı içtim baya. sinir küpü oldum. kimse benimle muhatap olmasın istiyorum. demin sigara yaktım midem ekşidi söndürdüm. gerçekten keyif vermiyor. başım ağrıyor bi süredir.

    7. gün : az içiyorum. aklıma gelse de kendimi frenleyebiliyorum. bünyemin zayıfladığını düşünüyorum. hapşırıp duruyorum. hasta olacakmışım gibi gözüküyor. akşam biraz içtim ama düne göre az. sıçamıyorum ve gece götüm kanadı.

    8. gün : bugün 1 mg olanlara geçtim. korkarak tuvalete girdim ama sorun yaşamadım. soğuk algınlığı için ise “apirex” aldım. iyi hissediyorum. az sigara içiyorum. ruh halim de düzeldi gibi.

    9. gün : canım sigara istemiyor. keyfi olarak bir tane yaktım. ruh halim normal. tuvalete çok gidiyorum. arka denge bozuldu. sigarayı az içiyorum.

    10. gün : bugün sigara bırakma günüm. hastalığım devam ediyor. aklıma sigara geliyor. şimdi yemek yedim boşlukta hissediyorum. ama normalde olduğu gibi değil sonradan aklımdan çıkıyor. sigarasızlık krizi değil aklıma geliyor sadece. asabi ve umursamazım. (saat sabaha karşı 5:17 de 1 dal yaktım. gerçi bu 11. gün de sayılabilir. 1 gün sigara içmemeyi başardım). tek daldan bile nefes kalitem değişti. pişman oldum.

    11. gün : çok aç şekilde uyandım. normalde uyandığımda iştahım olmazdı. bir dal yaktım ama pek keyif verici değil. akşam da bir dal yaktım. gece de 2 dal yakıldı.

    12. gün : hastalığım geçti sayılır. yine iştahlı uyandım. 1 dal yaktım iğrenç geldi. bir süre sonra 1 dal daha yaktım. (babam oranları düşük bi sigara bırakmış ondan içmiştim). adam akıllı bir dal sigara yakıcam. ve bir dal daha. ve bir dal daha. bugun neden çok içiyorum anlam veremedim. gece de yakıldı. sabaha karşı da yakıldı.

    13. gün : okula giderken yanıma paket almayacağım. almadım ama ilacı da içmeyi unuttum. arkadaştan bir dal aldım. saat 4 gibi ilacımı içtim sigaramı yaktım. eğer sinir olacağınız, sizi çıldırtan, kafa siken, bol çeneli bi aileniz varsa sigarayı zor bırakırsanız. huzurlu ve mutlu ortam şart. sigaraya sarılmamanız lazım. ve bir dal daha yakılır. galiba 2-3 tane daha yaktım. yine yaktım. bugün de çok içildi. yarın hedefimde ağzıma bir daha sürmemek var.

    14. gün : 16:30 da bir dal yaktım. 17:38 de de yakıldı 1 dal. 19:58de de yakıldı. aile içi huzur gerçekten çok önemli. 21:56.

    15. gün : okula giderken evden 1 dal alıp çıktım ve yaktım. yakmasam da olurmuş ağzımın tadı bozuldu. okulda 1 eve gelince de 1 tane içtim galiba. daha sonra da içtim ama saymadım. bu böyle olmayacak içmemem lazım. sakız, şeker falan alıp sigara aklıma geldikçe onları yuvarlıycam.

    16. gün : gündüz ilacını 14:50 de içtim... 16:14 de bir dal yaktım. 18:30 gibi de yaktım. tadının kötü gelmesi sevindirici. sonradan 1-2 daha yaktım farklı zamanlarda. gece de yaktım. akşam ilacını da içmeyi unuttum. gece 01:50 gibi içtim. bir dal da yakıcam. yarın için söz veriyorum kendime daha içilmeyecek.

    17. gün : dünkü sözü unutmuşum ben. sigarayı da ilacı da geç içtim. +4-5 tane daha içtim. artık yarın içmem inşallah. bugün 171 den aradılar ama uyku esnasındaydım açmadım.

    18. gün : ilacı da bir dal sigaramı da öğlenden sonra içtim. +1 dal daha. sonradan da içtim ama hatırlamıyorum. az içiyorum diye avutuyorum kendimi. bugun de 171 den aradılar ama uyuyordum.

    19. gün : yine ilacı da bir dalı da öğlenden sonra içtim. winstonun tadı da bok gibi geliyor artık. iyi iyi sevdim ben bu işi. inşallah son sigaram bu olur. 17:35 gibi de ikinci dalı yaktım. bugun 171 den aradılar iyi moral oldu. yine bir dal yaktım igrenc. anladım ki alışkanlıktan dolayı içiyorum.

    20. gün : ilacı öğlen içtim. okula gidiyorum ve yanıma paket almadım. sigara içmedim.

    21. gün : ilacı 15:50 de içtim... sigaranın tadını merak ediyorum. yakıcam bir dal. tadından tiksinmek istiyorum. yaktım. içmeseydim de bir şey olmazmış aslında. kötü hissediyorum. hem ağzımın tadı değişti hem de nefesimin.

    22. gün : akşamüstü saat 6 gibi bir dal yaktım. giderek iğrençleşiyor. aslında bunu da içmesem olurmuş. akşam saat 10 gibi 1 dal ve ilaç içtim.

    23. gün : ilacı içmediğim aklıma 18:31 de geldi. içiyorum şimdi. akşam ilacı 00:14 de içildi maalesef. 1 dal yaktım bakalım.

    24. gün : sigara içmedim.

    25. gün : bir dal yaktım. iğrenç. bir dal daha yaktim. ve bir dal daha (arkadas ortamı). ve bir dal daha. ve bir tane daha.

    26. gün : 1 dal. (yarıda attım). 1 dal daha yaktım. bir yarım daha. sonradan da içtim...

    27. gün : evet bugun yılbaşı. aksam 9 bucuk gibi dışarıya çıktım. yanımda birkaç dal var. 2019 da sigara icmeme planlarım var. bunlar son olacak inşallah. gece ilacı içmedim.

    28. gün : bugünkü ilaçları da içmeyeceğim. ağzıma da sigara sürmeyeceğim.

    bu ilacı övenler acaba bu ilacı pazarlayan kişiler mi? diye derin derin düşüncelere sevk eden bir ilaçtı bu benim için. ilacın gerçekten etkisi var. sigara içmediğinizdeki yoksunluğu alıyor. keşke sihirli değnek olsaydı ama değil. sizin de istemeniz ve ilaç ile el ele girip birbirinizi desteklemeniz lazım. ve mümkünse huzurlu, mutlu bir ortamda olun. bir süre arkadaş ortamından uzak durun. ben gibi de “bugün de içeyim bundan sonra içmem” diyerek kendinizi kandırmayın.

    hepinize sağlıklı ve sigarasız bir hayat diliyorum.

    Not : iş bu girdiyi başka sözlüklerde de paylaşmış bulunmaktayım.