kayıt

charles darwin

  1. 1
    evrimin üstadı. sırf bizi adem ile havva saçmalığından uyandırmış olması için dahi elleri öpülmesi gereken bilim insanı. ayrıca,

    (bkz: evrileni severim, evrimden ötürü)
  2. 2
    teorisinde küçük eksiklikler olsa da, temel olarak biyoloji bilimine katkısı büyüktür.
  3. 3
    kendisinin maymundan geldiğini iddia eden insan.
  4. 4
    cayır cayır cehennemde yanacaklar listesinde ilk sırada olan maymuncu.
  5. 5
    hakkında bilimeyen pek çok şey olan bilim adamı. mesela kendisinin ateist olduğu zannedilir. bakalım kendisi ne demiş bu konuda?


    "in my most extreme fluctuations ı have never been an atheist in the sense of denying the existence of a god. ı think that generally (and more and more as ı grow older), but not always, that an agnostic would be the more correct description of my state of mind."

    şöyle ki;

    "en güçlü dalgalanmalarımda bile, tanrının varlığını inkar etme anlamında bir ateist olmadım. genellikle (ve yaşlandıkça), fakat her daim olmamakla birlikte, agnostisismin zihnimdeki durumun doğru tanımı olduğunu düşünürüm."

    www.darwinproject.ac.uk/...


    kendi dini inancı ile ilgili görüşleri sorulduğunda ise şöyle cevap veriyor;

    "ıt is impossible to answer your question briefly; and ı am not sure that ı could do so, even if ı wrote at some length. but ı may say that the impossibility of conceiving that this grand and wondrous universe, with our conscious selves, arose through chance, seems to me the chief argument for the existence of god; but whether this is an argument of real value, ı have never been able to decide. ı am aware that if we admit a first cause, the mind still craves to know whence it came, and how it arose. nor can ı overlook the difficulty from the immense amount of suffering through the world. ı am, also, induced to defer to a certain extent to the judgment of the many able men who have fully believed in god; but here again ı see how poor an argument this is. the safest conclusion seems to me that the whole subject is beyond the scope of man's intellect; but man can do his duty."

    bu da şu şekilde;

    " sorunuzu kısa bir biçimde yanıtlamak imkansız, ve kısa bir biçimde yazsam da bunu açıklayabileceğimi sanmıyorum. fakat şunu şöyleyebilirim ki; bu büyük ve muhteşem evreni, kendi bilinçlerimizle anlamanın imkansızlığı, bana tanrının en güçlü kanıtı olarak görünüyor, fakat; bu gerçek değerli bir argüman olsa da, hiçbir zaman karar veremedim. bir "ilk sebep" olduğunu kabul etsek de, zihin hala bunun nereden geldiğini, nasıl doğduğunu bilmeyi arzular. bu zorluğu da, bütün dünyadaki uçsuz bucaksız acılardan küçümseyemem. ayrıca, hükmü, bir bakıma, tanrıya tam inancı olan insanlara ertelemeye ikna edildim, fakat burada tekrar, bunun ne zayıf bir argüman olduğunu görüyorum. bana en kolay çıkarım şöyle geliyor; bütün konu, insan zekasının ötesindedir, fakar insan, görevini yapmalıdır. "

    www.darwinproject.ac.uk/...


    günümüz ateistlerin dini bitiren bir teori olarak gördüğü evrim teorisinin kurucusu kendi ağızıyla aslında bir ateist olmadığını ve tanrıyı hiçbir zaman inkar etmediğini söylemiştir.
  6. 6
    (bkz: ateist)
  7. 7
    fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/...
  8. 8
    başlığının açılmaması üzmüş yazar ve ünlü allahsız.

    tıpkı homo naledi gibi.

    bir sözlük bu kadar mı cahil ve şakird dolu olur allaaaaam.

    yarraanı yiyim nolur açıkla bunu!

    intihar ediciğim.
  9. 9
    i.hizliresim.com/...
  10. 10
    Sanıldığının aksine kendisi evrenin veya canlılığın kökeni üzerine teori sunmamıştır. Türlerin kökeni üzerinedir teorisi. Kendisinin yanlış düşündüğü yazdığı bir çok şey vardır. Evrimin teori olmasını yani şu ana kadar herhangi zıt bir kanıt olmamasını sağlayan zaman içinde gelişmesidir.
  11. 11
    neden bu kadar tartışıldığını anlamakta güçlük çektiğim adam.

    her şeyin değiştiği, hiçbir şeyin sabit kalmadığı bir hayatta canlıların hep aynı biçimde bulunması anlamsız olmaz mıydı? milyarlarca yıl içerisinde elbet içinde yaşadığı ortama göre değişip gelişecektir her şey. sadece canlılar değil bak, her şey.

    sırf şimdi inanılan dinler bunun bilinmediği zamanlarda yazılmış diye bu basit fikrin bu kadar büyük olay olması garip.

    tabi çalışmanın kendisine basit demiyorum, altında yatan fikrin en basit hali çok açık ortada ve doğal.

    dünyanın yuvarlak olması kavraması daha zor olan bir şey bence, o da dini metinlerle uyuşmayan bir şey ama kabul edilmiş, tartışılmıyor. garip.
  12. 12
    doğum günü kutlu olasıca evrim yürekli adam.

    sakalının pammıklığı. galb.
  13. 13
    darwin'in doğum günü, ahmet kaya'ya saldırının olduğu tarih.
    (bkz: 12 şubat)
  14. 14
    bizim atamız olur kendisi.
  15. 15
    yaşadığı dönemi göze aldığımızda DNA, nükleik asit gibi kavramların yokluğunda; ortaya attığı teoriyle dönemini aşan nitelikte bir teori ortaya koyan, taktiri ve saygıyı sonuna kadar hak ettiğini düşündüğüm gezgin bilim adamı.
  16. 16
    bu amca tıpı kazanmış ama henüz birinci sınıftayken izlediği bi ameliyattan kötü şekilde etkilenip okulu bırakmış. o dönem anestezi yoktu ya hani, hastaların çığlığından etkilenmiş galiba. babasından korktuğu için bunu onlara söyleyememiş, beş sene boyunca kandırmış ailesini. okula diye evden çıkıp karıya kıza gitmiş.
  17. 17
    Babası onu fare avlamaktan başka bir işe yaramıyorsun diyerek suçladı, adam yaratılış kavramının içini boşalttı yahu.
  18. 18
    www.exkutupsozluk.com/...
  19. 19
    evrim zaten vardı. darwin sadece evrimde doğal seçilimin rolünü inceledi. einstein izafiyet teorisi ile bildiğimiz fizik yasalarını değiştirmiş, darwin' de biyolojik yapımızın en büyük sırrını netleştirmiş. darwin'e yapılan eleştirilerle zamanında galileo'ya yapılanlar arasında bir fark yok. ikisi de haklı ve din adamları onları sevmiyor.

    bu adam nasıl bu kadar yanlış yorumlanabiliyor anlamıyorum, bari anlaşılsın da öyle eleştirilsin. nesi eleştirilecekse artık? darwin, insanların koşullara uygun olarak evrim geçirdiğini söyleyince "yok biz maymundan gelmedik" diyen bir sürü gerizekalının diline düşmüş.

    teoride evrimi reddetmekle suyun kaldırma kuvvetini reddetmek arasında hiçbir fark yok. bilim dünyası "var mı yok mu" diye tartışmıyor bile bunu.
  20. 20
    tıp eğitimini tamamlayamayınca papaz olmak için cambridge üniversitesi'nde teoloji okumaya başlamıştır.. yav bu din ne siktir boktan şey diyerek tarihin en büyük biyoloğu olmuştur.
    • amk çocuğu arada kalmış. bir şeyi beceremeyip fikir sıçmış ^^
  21. 21
    diğer tarafta kan alınan kişidir.
  22. 22
    dinlerlerle veya evrimle alakası olmadan söyleyebilirim ki insanları bencilleştirmiş, kimseden yardım almamasını istemiş, paylaşma vb. Duyguları reddetmiş ve insan ırkına 'kim daha güçlüyse o kazanır' fikrini öne çıkarmıştır. Tavuskuşu görmeye dayanamaz
    www.google.com.tr/...
  23. 23
    Aynı zamanda kendisinin görevi insanları başta tanrıdan soğutmak ardından zaten kimseden korkmayan insanlar istediğini yapacak
    Stalin, Hitler gibi diktatörler korkmadan acımasızca kan dökecek, insanlar ölüm kalım savaşı verecek ve artık kimse kötülük yapmaktan korkmayacak. ardından alt kesim olarak nitelendirilen insalar kanun denilen acımasız sistem tarafından öldürülecek ve yeni dünya düzeni denilen sistem hiç bir yaratıcı güçten korkmadan olacak. Dünya kangölüne çevrilecek. Aynı zamanda yahudidir ve koyu bir Türk karşıtıdır.

    Doğal seleksiyona dayalı kavganın, medeniyetin ilerleyişine sizin zannettiğinizden daha fazla yarar sağladığını ve sağlamakta olduğunu ispatlayabilirim. Düşünün ki, birkaç yüzyıl önce Avrupa, TÜRKLER tarafından işgal edildiğinde, Avrupa milletleri ne kadar büyük risk altında kalmıştı, ama artık bugün Avrupa'nın TÜRKLER tarafından işgali bize ne kadar gülünç geliyor. Avrupa ırkları olarak bilinen medeni ırklar, yaşam mücadelesinde TÜRKLERE karşı kesin galibiyet elde etmişlerdir. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine baktığımda, çok sayıdaki AŞAĞI IRKLARIN medenileşmiş yüksek ırklar tarafından ELİMİNE EDİLECEĞİNİ (YOK EDİLECEĞİNİ) görüyorum."47
    Ateist Atatürkçülere duyurulur
  24. 24
    twitter.com/...

    Darwin'in Evrim teorisi ilk zamanlar bilim dünyasını da ikiye bölmüş. Okumakta fayda var.
  25. 25
    sadece gözlem gücüne dayanarak çok güçlü bilimsel önermeler yapan bilim tarihinin mihenk taşlarındandır. şimdi biliyorum ki bazı çok bilenler diyecektir ki kendisi bilim adamı değildir. bu doğrudur, kendisi biyoloji eğitimi bile almamıştır. ama büyük bir bilim disiplini inşa etmiştir. bence bu yönü bilimde kendisini daha önemli bir yere otutturur. lenin'de üniversiteye gitmemiştir. ama adına üniversiteler yapılmıştır. darwin'in sadece gözlem gücüyle yaptığı o zamanlar adına hipotez diyebileceğimiz bir çok önerme kendisinden sonra labratuar ortamında ispatlanmıştır. evrimle ilgili bir çok saptaması da kendisinden sonra bilim insanları elinde evrim geçirerek daha bütünlüklü hale gelmiştir. hadi teistler bunu açıklasın.

    bugün sağlık alanında geliştirilen bir çok tedavi evrimsel biyolojinin mekaniğinin doğru bir şekilde çözülmesi sayesinde hayata geçirilmiştir. belki de bugün yaşamınızı ve sevdiklerinizin yaşamını bu her gün sövdüğünüz güzel insana borçlusunuz. utanacak mısınız? sanmıyorum. ama ben yine de bu hakikati geceye bırakmak istedim.