kayıt

cahil bir müslüman inançsız bir insandan daha tehlikelidir

  1. 1
    *

    cahil bir müslümanı bilmem ama kötü karakteri ile yobazlığını harmanlamış bir müslüman * kuduz bir köpekten daha tehlikelidir.

    tanım: kısmen doğru önerme.
  2. 2
    cahil bir hıristiyan cahil olmayan hıristiyandan daha faydasızdır diyerek dahil olduğum önerme.

    pazar günü kiliseye yolunuz düşerse bunu bizzat görebilirsiniz. rab isa yol göstersin.
  3. 3
    gereksiz bir önerme.
    zira cahil olan her insan tehlikelidir.
  4. 4
    doğru söze ne denir.
  5. 5
    şu inançsız falan diyen terbiyesizleri yorumlardan çıkarın terbiyesizler.
  6. 6
    İnançsız insanların da tehlikeli olduğunu vurgulayan cümle fakat önemli olan inançlı ya da inançsız olmak değil, cahil olmaktır.

    O yüzden yanlış bir önermedir.
  7. 7
    sarıklarıyla birlikte sokağa indiklerinde yaptıklarını gördükten sonra artıladığım önermedir...
  8. 8
    cahil kelimesini çıkarınca anlamında bir sıkıntı olmayan başlık.
  9. 9
    Bizim insanlarda da bu var işte.
    İnançlı bir insan, inançsız bir insanın her türlü kötülüğü yapıp bundan suçluluk duymayacağını düşünüyor. Çünkü ona göre kendisini kötülük yapmaktan alıkoyan yegane sebep öbür tarafta yakılma korkusu. E inançsız insanda bu korku yoksa, diyorlar ki bu pezevenk her şeyi yapar.
    Kendilerini ahlaklı veya vicdanlı olarak tanımlarken bile, bu vicdan ve ahlakın kaynağının korku olduğundan habersizler.
    Ben inançsız bir adamım. Hayatta tanıdığım bir kişi bile bana “sen kötü birisin.” demedi. Çünkü kimseye zulmetmedim. Tanımadığım insanlarla her zaman Güleryüzle iletişim kurdum. Zaten zor durumda olan birini daha da rezil etmek yerine, elimi uzatıp doğrulmasına yardım ettim. Kalp kırmaktan hep korktum ve birisi ile karşılıklı kalplerimizi kırmışsak gidip önce ben özür diledim.
    Herhangi bir suç işlemedim. Kanundan kaçabileceğimi bilsem bile kendime yediremedim bu tür eylemleri. Etik anlayışıma sığmadı. Ve bütün bunları yaparken iyilik veya cennet için herhangi bir motivasyonum yoktu. Sadece kendimi daha iyi hissedebilmek için bunları yaptım. Hiçbir zaman da böyle davranacağım diye zorlanmadım.
    Günün sonunda etrafımdaki herkesin sorgusuz sualsiz güvenebileceği, malını emanet edebileceği biri oldum. inançsız olduğumu öğrendiklerinde çoğu kişi şaşırdı çünkü onlar gibi benim de her iyi eylemimi Sevap kazanmak için yapıyorum sanıyorlardı. Bir türlü anlayamıyorlar iyiliğin mükafatının olmadığına inanan bir insanın neden iyilik yaptığını. Çünkü onlar ödül almadığı herhangi bir işi yapmazlar, hatta baltalarlar. Dışında bir iman ambalajı ile duran Asıl kötüler, asıl tehlikeliler onlar işte.
    Neyse başlıktan saptım kusura bakmayın. Terazinin Bir tarafında cehalet olduktan sonra yanına eklediğin sıfatların artık bir önemi yok. Her türlü karşısındakinden daha tehlikeli.