kayıt

büyük oyun

  1. 1
    *
    (bkz: the great game)
    (bkz: gölgeler turnuvası)

    19.yy'da orta asya'nın * rus çarlığı ve britanya imparatorluğu arasındaki paylaşıma verilen isim.
  2. 2
    türk halkının sürekli gördüğüdür. ama oyunu kuranlar dahi bilmez çoğu zaman oyunu.
  3. 3
    tek dersten kalan öğrenci'nin büyük oyunu gösteren gözlük projesi ile milyonlarca lirayı alıp filipinler'e kaçmasına neden olan oyundur. sitenin kurulumunda ve reklam konusunda büyük emeklerim olmasına rağmen bir yıldır hiçbir haber göndermedi. bizim payımızı da verecekti ama görünen o ki çoktan unutulduk. neyse, canı sağ olsun. yiyecekse yoldaşlarımız yesin, mesele değil.
  4. 4
    türkiye cumhuriyeti devleti ve hükümetinin bekasına ve türkiye’nin milli çıkarlarına tehdit oluşturduğu ifade edilen dış güçler tarafından kurgulanan kapsamlı ve uzun erimli plan. bu plan ile devlet yönetiminin anti-demokratik yollarla değiştirilerek devletin güçsüzleştirilmesinin hedeflendiği varsayılmaktadır. sıfat tamlaması.

  5. 5
    bireyleri ezik ve aşağılık kompleksi yaşayan toplumlarda inanılmaz prim yapan kitle kontrol elemanı.

    (bkz: öyle bi şey yok yani)
  6. 6
    bozulmasıyla meşhurdur. zira bozulamayanı küçüktür.
  7. 7
    Genelde Amerika gibi dış güçler tarafından ülkemizin üzerine oynanır...
    (bkz: oyun böyük yeğenim)
  8. 8
    nerede görsem cinleri tepeme çıkaran tamlama. dingilin ay sonunu görecek kapasitesi yok ama büyük oyunu görmüş, görmekle kalmamış çözmüş mk.

    üstat analist diyor ki, "egemen dıj güçler bizim ülkemizde bir şeye/kimseye çok saldırıyorsa/saldırmaya başladıysa, saldırdıkları o şey kesin bizim için doğrudur/iyidir." algoritmaya bak amınakoyim. oturdum ağlıyorum. egemen dıj güçler egemen dıj güç olmuş ama bu algoritmayı çözemiyorlar. pezevengin aklına ayaküstü uyutuluyor olabileceği ihtimalinin düşüncesi bile gelmiyor, o kadar emin anelizinin sonucundan.
  9. 9
    Var deyip acziyetle tatmin olmak doğru olmadığı gibi yok deyip dalgaya almak da abes. Büyük devletler/aileler büyük oynar, lakin oyunun kurucuları da oyuncuları da insan. Pekala her şey değişmeye müsait. Şu siyasetin ucuzlatmadığı bir şey olsun yahu...