kayıt

dc comics

  1. 1
    abd'nin marvel'la beraber tanınan en büyük çizgi roman şirketlerinden biridir. yarattığı karakterler arasında superman, batman, wonderwoman gibi popüler kahramanlar vardır. dc comics kahramanları liderlerinin superman olduğu justice league'in üyeleridir.
  2. 2
    1934 yılında National Allied Publications adıyla kurulan, 1969 yılından beri de Warner Bros.'un bünyesinde olan şirket. batman ve superman dışında Green Arrow, Green Lantern gibi çizgi kahramanlara ve Lex Luthor, bane, Joker gibi çizgi roman dünyasının efsanevi suçlularını da bünyesinde bulundurur.
  3. 3
    "the new 52!" olayından sonra daha bir sevdiğim çizgi roman şirketi, çocukluğum dc ile geçti. (bkz: aquaman) (bkz: harley quinn) (bkz: captain cold) (bkz: vertigo)
  4. 4
    (bkz: the flash)
    (bkz: the atom)
  5. 5
    Çizgi roman deyince akla gelen iki isimden biri olan efsane çizgi roman şirketi. Benim için ise ergenlikten sonra keşfettiğim bir hazine. Ancak şöyle bir durum var; new #52 . Tamam bir çok şeyi beğendim güzel olmuş, iyi kotarmışsınız ama Wally'yi * zenci yapmanız affedilemez. Gay olan karakterleri, Red Robin saçmalığını falan saymıyorum bile.
    ps:homofobik değilim. İlle gay karakter olacaksa yeni karakter yaratın, gidip de en efsane karakterlerden birini gay yapmayın!*
  6. 6
    her şeyi en başa döndürecek olan şirket.

    geekyapar.com/...
  7. 7
    new 52 ile çok tepki çektiği için yeni bir çalışma yapması gerekiyordu zaten.

    yine flash mı işin merkezinde olacak onu merak ediyorum.
  8. 8
    justice league animasyon filmleri izliyorum da paralel evren filan ne seviyorlarmış arkadaş. normal dünyada geçen iki tane mi ne film var gerisi hep paralel. cemaatçiler herhalde. tanıdık kahraman tasarımı görmeyi özledim lan yok birinde batman vampirmiş meğer yok süpermen general zod'ın oğluymuş aslında yok efendim wonder woman ile aquaman bilmem nereleri işgal edip milyonları öldürmüş coker süpermeni kandırıp ailesini öldürtmüş süpiş kafayı sıyırıp dünyayı ele geçirmiş filan. yav konu mu yok arkadaş? justice league izleyelim diye açıyoruz bambaşka şeyler izliyoruz sürekli.

    spoiler değil hiçbiri girişte anlatılan konular.
  9. 9
    Marvel'in dizileri, dc'nin filmleri tarzı yaklaşımlara en güzel yanıtı (bkz: gotham) ile vermiş olan şirket.

    Son yıllarda gerçekten çok başarılılar. Gerek filmler, gerek diziler olsun baş rollerde oynayan aktörleri o kadar mükemmel seçiyorlar ki, film/dizi sırf bu yüzden izlenilebilir hale geliyor.

    Bunun en güzel örneğini gotham dizisi için jim gordon, cat, nygma, penguin gibi karakterler, batman vs superman filmininde oynayan neredeyse tüm karakterler (alfred hariç, ciddi manada kötüydü alfred) ve son olarak suicide squad filminde oynayan baş rol karakterleri gösteriyor.

    Umarım bu çizgilerini bozmazlar ve uzun yıllar boyu kaliteli diziler/filmler izleriz.
  10. 10
    Arada beni kanser ediyor bu şirket. Underrated karakterlerini görmezden geliyor, sürekli Batman üzerinden para kazanmaya çalışıyor.

    Ama DC mi Marvel mı deseler kesinlikle dc derim.
  11. 11
    Artık superman ve batman'i izleyiciye sunmayacak ahmak şirkettir. Bu karakterlerden ne kadar sıkılsak da, supergirl ve batwoman gerekli kitleyi toplayamayacaktır.