kayıt

ayla

  1. 1
    ayın ve bazı yıldızların çevresindeki ışık çemberi, hale.
  2. 2
    şiirde filan kullanınca "ay ile" gibi anlaşılan, aslında fonetiği çok hoş kelime. ayırt edici bir yazımı olsa keşke.
  3. 3
    bugün bir ayla olmak hiç ama hiç kolay değil. Aylaya zaman biçilmez.

    madame toblerone
  4. 4
    dj tiesto'nun efsanevi parçasının adı.

    www.youtube.com/...
  5. 5
    www.google.co.uk/...

    nasıl da unutulmuş ayla hanım ve annesi. Bizimkiler efsanesi. Ayla yoksa bizde yokuz. Herkese ayla saflığı versin.
  6. 6
    ekim 2017'de tüm dünyada vizyona girecek olan film. izlenir gibi.

    www.youtube.com/...
  7. 7
    gerçek bir hikayeden uyarlanan bir türk filmi. bu olayın hikayesini daha önce okumuştum sanırım. yabancı gelmedi. filminin çekildiğini bilmiyordum lakin. güzel bir yapıma benziyor. konuda güzel. izlenir.

    yalnız fragmana bu kadar reklam yerleştirmeselerdi keşke. bir de şu erkan petekkaya'yı hiç sevmiyorum amk.
  8. 8
    gerçek adı ingo Kunzi olan Alman elektronik müzik prodüktörü/dj. En ünlü parçası da yine aynı isimle yani Ayla ismiyle çıkardığı 1996 yılı çıkışlı, trance janrlı parçadır.

    orijinal versiyon
    DJ Taucher Mix versiyon
    Part ii
  9. 9
    Türkiye'nin oscar'a sunduğu 2017 adayı. Oscar aday adayı yani.
  10. 10
    vizyona girmesini merakla beklediğim film.

  11. 11
    www.birgun.net/...
  12. 12
    27 ekim 2017 (cuma) itibariyle vizyona girecek olan türkiyenin oscar adayı film.

    filmin konusu ve detaylar *
    -- spoiler --
    Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...
    Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.
    -- spoiler --
  13. 13
    Türkiye'nin oscar adayı olan film. Böyle deyince bir ooooo çekiliyor ama türkiye (kültür bakanlığı) her sene bir filmi aday gösteriyor zaten. Önemli olan o filmin ana listeye girebilmesi. Ki şimdiye kadar sadece 1 film (3 maymun) o başarıyı yakaladı.

    Her neyse. Film bugün vizyona girmiş. Benim haberim yoktu ama bugün sinemaya gitmeye karar vermiştim. Gelip bakınca da bu filmi gördüm. Buna girmeye karar verdim. Birazdan başlayacak. Bakalım nasıl. Umarım beklentileri karşılar. Yorumumu yazarım buraya.
  14. 14
    oscar adayı olarak lanse edilmesinin pazarlama stratejisi olduğunu düşündüğüm film.

    daha aday adayları seçimleri bile başlamadı çünkü, ayrıca yanlış bilmiyor isem aday adaylığı için belli bi' miktar para yatırdığında otomatik listeye dahil ediyor akademi seni.

    filmi izlemediğim için hakkında olumlu ya da olumsuz bir görüş bildiremeyeceğim tabii ki fakat oscar veya oscar adaylığını günümüzde kıstas olarak görmek az çok sinema ile haşır neşir olanlar için bonboş bir yaklaşımdır zira akademinin adil olmadığı ve türlü dolapların döndüğü çok kez ortaya dökülmüştür.
  15. 15
    Bu filme gidin arkadaşlar.

    10/10'luk bir film diyemem. Ama bu filme sahip çıkmak lazım. Hem konu hem de çekim olarak dünya standartlarında olmuş ama. Arkasına ziraat bankası ve türk hava yolları'nı almış. Türkler, güney koreliler, amerikalılar birlikte çalışmış. Ve ortaya güzel bir eser çıkmış. Her şey çok profesyonelceydi. Yer yer dram olayı fazla mı abartılmış dedim ama bir komedi filmi ne kadar güldürüyorsa o kadar başarılıdır deniliyorsa bir dram filmi de ne kadar ağlatıyorsa o kadar başarılı sayılmalı. Bu film de herkesi az biraz duygulandırır. izlerken ülkenizin insanının da özünde ne kadar temiz olduğunu görüyorsunuz. Bundan ne kadar uzaklaştığımızı hissediyorsunuz. Bir kesim diğer kesime dinsiz, diğerleri de onlara çomar diyor. Ülkede kimse kimseyi sevmiyor. Ama şu filmi izlerken insanımızın özünü görüp filmin kalitesini de dikkate alınca bazı kanserli hücreler temizlense gayet de yaşanılabilir bir ülke olduğumuzu görüyorsunuz.

    Bu filme sahip çıkılmalı. Güney kore'de de iyi pazarlanır umarım. En az bizim kadar seveceklerine eminim. Oscar adaylığı olayını da daha önceki girdide açıklamıştım. Bu bir kıstas değil. Her sene bir film seçiliyor zaten. Ama türk sinemasına şöyle bir bakınca doğru seçim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  16. 16
    Gerçekten yaşanmış hikaye olduğundan mıdır bilmem de çok etkileyici bir film.
    Savaş içinde geçiyor ama savaş filmi değil de dram denilebilir. Çok etkileyici sahneleri vardı.
    Kurgu, müzikler, oyuncu performansı çok iyiydi bence.
    Ayrıca;
    Bu günlerde savaş güzellemesi yapan insanların hepsinin izlemesini isterdim ki ne lanet bir şeymiş savaş görsünler.
  17. 17
    ali atay'ı izle çık. tabi ki desteklemek lazım ama etkileyici değil.
  18. 18
    yaşanmış, gerçek bir hikayesi olan film. etkilenmeyen sığırdır galiba. ayrıca çetin tekindor gibi usta bir oyuncu varken "ali atay'ı izle çık" da ne bileyim biraz şey.
  19. 19
    film izlemek isteyen duygusal insanların beğeneceği film. ama sonunda değişik bir şey görmek isteyenlerin şaşıracağı hissedeceği hiçbir şey yok filmde.

    filmin içinde bir karakter headshot yedi onu yiyeceğini bile önceden söyledim o derece ne olacağı belliydi filmde. canları sağ olsun bu kadar oluyor demek ki.

    ama izlenebilir bir film fakat filmin başrolü ismail hacıoğlu ve ali atay iken filmin afişinde kim 500 bin ister'in sunucusunu en öne koymuşlar şaka gibi olay.
  20. 20
    İzlenmesini tavsiye ettiğim inanılmaz kaliteli bir film olmuş.

    -- spoiler --

    İkinci yarıda hiç durmadan ağladığım susmak bilmediğim çokça etkilendiğim ulan neler yaşanmış be dediğim, evlat edinmenin neden olmadığını düşündüğüm, ali'ye ayrı ayla'ya ayrı süleymana ayrı ayrı dertlendiğim, süleymanın nimetle evlenmiş olmasına ise çok mutlu olduğum filmdir.

    -- spoiler --
  21. 21
    izlenme oranı bir hayli yükselmiş, gidip izlenilmesi gereken mükemmel bir yapıt.
  22. 22
    ikinci yarı ilkinin yanında solda sıfır. ama canı sağ olsun
    -- spoiler --

    o cami sahnesi çok alakasızdı. hayvan gibi de reklam almışlar

    -- spoiler --

    güzel film mi evet güzel. bu ülkenin vizyonuna recep ivedik girdi arkadaşlar bizim zaten çok yüksek bi çıtamız yok. bu film ise normal bir çıtanın da gayet üstünde olan ayrıca çocuk oyuncunun oyunculuğuyla da beni ayrıca etkilemiş filmdir.

    benden bu kadar
  23. 23
    "ühühühü çoh duygusaldı" denildiğine göre kesin boq gibi bi film.

    Türk filmlerindeki kalite arayışını bıraktım zaten. Farklı bir bakış açısı ile izlemek lazım türk sinemasını... İleride korsan sidisi dividisi falan çıkarsa alır izlerim. Ağlarım, #aylaizliyommısırfilmgecesifalan heştegiyle instaya atarım. Ama şimdi beyin loblarım bana lazım. Malum, vize haftası...
  24. 24
    bu filmi milli duygular içerdiğinden, farklı bi ülkenin vatandaşıymış gibi izledim ve gayet başarılı buldum. sonuçta çıtamız belli. oscar alabilir mi bilmiyorum ama bize recep ivedikten sonra çok bile. tavsiye ediyorum.
  25. 25
    anormal muhteşem ya da berbat diyebileceğim bir film değil. adı üstünde en başında zaten yaşanmış bir hikaye deniyor: biyografi. çok şaşırmayı bekleyenleri anlayamadığımdır. zira bunun için de duygusal biri olmaya gerek yok. sadece yapılan fedakarlık, verilen söz, ukde artık her neyse o anlatılmış. zamana yenik düşen bişi *

    çetin tekindor hastasıyım ancak kapkara herif ismail hacıoğlu... onun yaşlılığına tercih edilmeli miydi bilemedim. elbette bazı noktalarda elbet eksiklikler var. savaş filmi değil ki sürekli savaşı anlatsın diyor insan kendine. sadece o zamanda geçen başka bir durum. yoksa savaşın tamamını anlatsa film süleyman'ın özlemi olmaktan çıkacaktır. olayın gerçekliği ile insan daha da etkileniyor. çok ajite edilmeden ilerlemesini de başarılı buldum.

    ali atay ise favorimdi.