kayıt

aspirin

  1. 1
    bir tür ağrı kesici ilaç.
  2. 2
    her şeye iyi geldiğine inanılan ilaç.
  3. 3
    (bkz: bebe aspirini )
  4. 4
    kanı sulandırır ve tansiyonu dengede tutar.
  5. 5
    kalp hastalarına her sabah bir tane yutturulan beyaz yuvarlak küçük ilaç. nereden mi biliyorum.

    kalp yetmezliği denilen bir durum var, misal bunu önemsemeyip içmediğinde ki ben eskiden pek sallamazdım, yerinden kımıldayamaz hale gelirsin. çok küçük uyduruk bir şey diye yıllarca doktorları sallamadım çok bildiğimden, ayrıca kalp ilacı kullandığımdan bunu kullanmaya üşeniyordum yalan yok. sonra sonra anladım ki kan yukarı çıkmıyor,kıpırdamıyor, çok lazım ilaçtır mide yorulmasın diye coraspin tipli olanını veriyorlar, bebe versiyonundan buna geçiş yaptım, hem yutması da kolay.
    kısaca bazı hastalıklarda hayatı kolaylaştırır, öyle başım ağrıdı bir hap atayım diye bilinenden öte feci ihtiyaçtır,ihtiyarlar ve genç olup kalbi yetmeyenler için.
    sonra da gelmiş sen aşklarını çabuk unutuyorsun muş muş. aspin inceltiyor dedik ya!
  6. 6
    genellikle ufak ağrı ve sızılar için kullanılan ağrıkesici ve ateş düşürücü bir ilaç.

    (bkz: asa)
  7. 7
    vazodaki koparılmış çiçek suyuna katıldığında bitkiyi birkaç gün daha ayakta tutan madde. ikinci olarak da birisinin ateşi çıktığında suyun içine ezerseniz ve bir havluyu o suya batırıp sıkıp da vücudun eklem kısımlarına koyarsanız ateşi düşürdüğü görülmüştür. ayrıca:
    (bkz: kan sulandırıcı)
  8. 8
    ilk kez 1905 yılında satışa sunulmuş olan ilaçtır.
  9. 9
    bir ilaç
  10. 10
    Aynı zamanda ev hanımlarının son zamanlardaki gözde leke çıkarıcısıdır.
    Kaç ev hanımı bu aspirin yüzünden domestos aşklarından vazgeçti bu gözler şahit olmuştur.
    Övüldüğü kadar var mı deyip bir leke üzerinde denediğimde ise hoş olmayan kokusuna rağmen sonuç mükemmeldi.
  11. 11
    ağır alışkanlık oldu bende.
    sabah kahvaltıdan sonra, öğlen de yemekten sonra birer tane atarım.
    kanım solvent katılmış benzin gibi yeminle.
  12. 12
    lanet gelsin bir anısı vardır bende.

    belki anlatmışımdır başka bir girdide, neyse...
    üniversitede 1. sınıftayız; götlükte üst düzey akademik kariyer yapmış bir hocamız dersin olmadık yerinde konuyla ilintisiz bilgiler vermeye, ön sıralarda gayet ustaca onu zevkle dinliyormuş gibi yapan embesillere kültür tohumları saçmaya bayılıyor...

    yine zırvalıyor işte bir şeyler, ben de her zamanki gibi mallığımdan mütevellit amfinin göl manzaralı, pencere kenarı arka sıralarında bulmacamı çözüyorum.

    koca karı ilaçlarından girdi, akıl almaz örneklerle ilaç sektörünün ırzına geçerek devam ediyor... aspirin ilacını anlatıyor muhterem; tarihçesi, içeriği, kimyasal kökü mökü...

    konudan kopuk da olsam yarım kulak dinliyorum...

    konuşmasını yarıda kesip, bağırarak ''sen! '' dedi.
    kafayı kaldırdım, hoca bana bakıyor gibi, arkamdaki birine de bakamaz, zaten en arkadayım. herkesin de bana baktığını fark edince, ben mi dercesine küçük bir el işaretiyle kendimi gösterip kaşımı gözümü oynatarak emin olmak istedim.

    ''evet, sen! '' dedi.
    sesimi çıkarmadan pür dikkat dinliyorum...
    ''aspirinin kökü nedir? '' dedi.
    biraz durdum, ''as'' dedim.
    şaşkın ve sinirli ''ne ası? '' dedi.
    ''karo as'' dedim.

    ''lütfen sınıfı terk eder misin... '' dedi
    ''tabii'' dedim,bulmacamı alıp çıktım.

    o dönem o ders yüzünden cortladı, yaz okulunda makatımdan epeyce ter aktı...
    kafamı sikeyim.
  13. 13
    Kolon kanserini önleyen, uzun süreli kullanımı prostoglandin yapımını engellediği için mide kanamasına yol açan ilaç.
  14. 14
    virüslere bağlı gelişen enfeksiyonlarda kullanıldığı takdirde öncelikli olarak karaciğer ve beyni etkileyebilen reye sendromuna sebep olabilen ilaç.

    trombositlerin biraraya gelmesi, prostaglandin sentezi gibi inflamasyona dair yolakları inhibe ederek etki gösterir.
  15. 15
    sanki eskisi kadar rağbet görmüyor.
  16. 16
    Kansere bile iyi geliyormus bu hap kaybettiği savas yok, kıl dönmesi ameliyatı bile yapıyormuş. Bı hap düşünün ki ameliyat yapsın.. İnternette şifa verdiği yazıyor belli ki Allahın en sevdiği hapta bu. Suphanallah

    Herkes babasının ilacıymış gibi savunmuş Internette, kısırlığın tedavisi de bu aspirindeymis.. Ben gereksiz bu kadar övülen başka bı şey daha görmedim. Neyse kıl dönmesi ameliyatı bile yapıyormuş espirisine üç ay gülerim ben.
  17. 17
    saf asetilsalisilik asit ile, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan ilaç. etken maddesinin kaynağı ise söğüt ağacı.
  18. 18
    zararsız olduğuna yönelik garip bir inancın ülkemizde kol gezdiği ilaç, diğer adıyla asetilsalisilikasit. kimilerince rastgele kullanılır bu yüzden. uyarıyorum, ölürsünüz...
  19. 19
    Bunun bebek ve çocuklar için olanı vardı normal aspirinden daha küçük pembemsi hafif şekerli. Tadı çok hoşuma giderdi dolabı açar günde 2-3 tane atardım. Birgün annem bittiğini farketmiş ablamla beni sorguya geçti. Bende masumane "bin içtim inniciiim hipsini" dedim. Tabi annem ensemden tuttuğu gibi direkt hastaneye, doktor şok, "hanımabla bu çocuğu acil olarak gözlem altına almamız lazim vücutta kanın yoğunluğu düşmüş alyuvarlar şu anda vücutta deli gibi turluyor nerede hasarlı hücre var ise onu tamir ediyorlar, yetmiyor zararlı bakterileri anında çıkışa yönlendiriyorlar nadiren görülen bir durum testler yapacağız eğer düşündüğüm şey ise kanserin bile çaresini bulmuş olabiliriz" dedi, demesini çok isterdim. Sadece "hanfendi korkmayın görünürde birşey yok anormal birşey olursa getirirsiniz" diyip bir de üstüne "ilaçları da öyle kolay yerlerde bırakmayın çocuk ne bilsin hapı" diyip anneme hafiften fırça atmıştı. "Hayırdır doktor, senin işin insanlara fırça atmak mı iyi etmek mi birşeyim yoksa yok de uzatma o kadın benim anam işine bak delirtme beni" diye çıkış yapsaydım büyük ihtimal eve döndüğümde dayak yemekten kurtulabilirdim ama işte g*tün kısmeti varsa y*rak Bağdat'tan gelirmiş, yedik dayağı.
  20. 20
    Son derece kullanışlı ve bana göre bulunduğu sınıfın içinde en işe yarayan çok amaçlı temizlik ürünü.
  21. 21
    bazı bilim insanlarının virüse karşı pıhtılaşmayı önleme özelliğiyle iyi geleceğini öne sürdüğü aspirin, Edirne'deki eczanelere akın etmeye başlayan Bulgarlar tarafından tüketilmiş. Daha önce bu kadar fakirliği hak ediyor muyuz başlığında Bulgar vatandaşların bizi kişi başına gelirde geçtiğini paylaşmıştım. Türk lirası karşısında değer kazanan paralarını Edirne'ye günübirlik geldikleri alışverişlerde harcıyorlar. Durum bundan ibaret.

    www.ekomonitor.com.tr/...
  22. 22
    antikoagülan olduğu için virüse karşı cidden ikişer üçer atıyorlar hastalara. tespit doğru ama kendi kendine eczaneden alıp da kontrolsüz içen bulgarlara beyin kanamasından geçmiş olsun diliyorum.