kayıt

börü

  1. 1
    erkek veya kız ad.*
  2. 2
    star tv'nin ekim ayında yayın hayatına kavuşturacağı 6 bölüm 60 dakikalık mini dizi.

    dağ filminin yönetmeni alper çağlar yapacak diziyi.aynı zamanda dağ ekibi de diziye eşlik edecek. dizi bittikten sonra da bağlantılı olarak bir film daha çıkacak.

    dizinin başrolü kerem bürsin'e emanet edildi.türkiye dizi sektöründe o kadar insan var, o kadar yetenekli oyuncu var hala ekranda yakışıklı/güzel insanlara yer veriliyor.uzun dizi düşüncesini bitirdik, bu düşünceyi de bitireceğiz inşallah.
  3. 3
    ilk fragmanı yayınlanan mini dizi.
    bekleyenlerine duyurulur.

    sinefabrika.com/...
  4. 4
    asker, polis temalı türk dizilerine hep mesafeli durmuşumdur ama bu kaliteli bir şeye benziyor.

    bakalım türk halkının "mini dizi" olayına verdiği tepki nasıl olacak.
  5. 5
    eski türk dilinde kurt.
  6. 6
    Anlamı kurt, ad olarak kabul edildiğinde kurt ile birlikte yiğit ve bahadır anlamlarına da gelen kelimedir.
    Gökbörü değil yalnız börü olarak kullanımında da bozkurt anlamı taşıyabilmektedir.
    Ayrıca yakınlarda televizyonda da yer alacak olan ve milli duygulara hitap edecek olan dizinin de adı.
    Dahil olduğum bir kitle tarafından heyecanla beklenen bir proje olmasına rağmen reyting doğrultusunda nelerle karşılaşacağımı tam kestiremiyorum ama bana emeğe saygı duymak düşer tabii.
    Bakalım bakalım.
  7. 7
    alper çağlar'a olan hayranlığımı arttırmasını umduğum mini dizi.
    izleyicilerin sorulara şöyle cevap vermiş beyefendi:

    "-BÖRÜ öykü evreni DAĞ öykü evreni ile aynı değil. Ekipler ve bazı kamera önündeki yüzler aynı olabilir.
    -BÖRÜ sulandırılmamış, sinema kalitesinde 6 bölüm ve ardından bir uzun metraj film olarak devam edecek. Amacı Türk televizyonlarının içi boş, reklam odaklı 3 saatlik dizilerine somut bir alternatif getirmek.
    -Kurgu, çekim teknikleri ve tarz açısından her bir bölüm bir sinema filmi özeninden farksız olacak.
    -Hiç bir hıyanet odağının sızamadığı, yozlaştıramadığı ve bunun neticesinde büyük bedeller ödetilen Polis Özel Harekat'ın agresif, gururlu ve mutlak vatansever doğasını gerçekçi bir şekilde anlatmak en önemli arzularımızdan."

    www.youtube.com/...

    merakla bekliyoruz efendim.
  8. 8
    İsimsizler' in boktan bir şekilde bitmesine söverken haberim oldu bu diziden. Eğer gerçekten dedikleri kadar kaliteli olursa çok ses getirecektir. Reyting uğruna piç edilen dizilerden bıktım.

    Fragmanı çok kaliteli. Diziden ziyade sinema filmi tadı veriyor. Baya umudum var bu mini diziden.

    www.youtube.com/...
  9. 9
    dağ ve dağ 2 filmlerinde oynayan oyuncuları asker dizilerine paylaştırmışlar sanki. her dizide en az bir tane dağ veya dağ 2'de rol almış oyuncu var. bu dizide de dağ'dan komutan ve dağ 2'den astsubay var.

    insanların vatani duygularını kabartmak, gençleri askerliğe yöneltmek için yapılan bir dizi daha. son 2 yıldır yaşanılan terör olaylarında mütevellit her kanalda bir tane asker diziyi başlıyor. introda gür sesli bir adam edebiyat parçalar, belki de askerliğini bedelli yapmış starbucks müdavimi oyuncuların eline en ağır silahlar verilir ve her daim suratsız gezen bu askerlerimiz oradan oraya deli dana gibi koşuşmaya devam ederler. bunun da diğer dizilerden farklı olmayacağını düşünüyorum. televizyon, insanları manipüle etmek için kullanılan en büyük silah.

    p.s.: fi dizisindeki göksel'i canlandıran armağan özoğuz bu dizide oynamaya başlamış. fi'yi bırakacak gibi görünüyor. keşke bırakmasa.
  10. 10
    merakla beklediğim mini dizi. ayrıca (link: youtu.be/... : şu) müziği bu ara sürekli dilimde.
  11. 11
    28 şubat'ta izleyeceğimiz mini dizi.
    Geç başladı ama güzel olacağını hissediyorum.
    Merakla bekliyoruz.

    youtu.be/...
  12. 12
    wow dedirten bir fragman yayınlamıştır. ayrıca fragmandaki tezahürat canan kaftancıoğluna boyum boyum girsin.

    (bkz: Mustafa Kemal'in Askerleriyiz )
  13. 13
    an itibari ile başlayan dizi.
    yapımcısının dağ 2'nin yapımcısı olması, oyuncu kadrosu, hikaye beklentileri bayağı bir yükseltmişti. behzat ç.'den sonra ilk defa televizyona kilitlendim, sesimi çıkartmadan izliyorum. enfes iş gibi gözüküyor.
  14. 14
    Baya iyi olmuş. Özellikle 60 dakika ve 6 bölüm olması muazzam. Umarım bu tarz işlerin devamı gelir. Kemal karakterini ve murat arkın'ı çok beğendim. Dağ 2'de çok iyiydi. Bu dizinin efsane olma yolunda ilerliyor.
  15. 15
    dağ ve nefes: vatan sağolsun kadrolarını aynı diziye toplamışlar.

    amansız bir şekilde övülünce dün gece biraz izledim. "fethullah'ın itleri" dediği an kapattım. 5 sene önce adını destursuz ağzınıza alamayacağınız şahsa şimdi hükümet desteğiyle, ortadoğu linç kültürüyle küfür etmeyin. şov yapanı sevmem. ama baya tutar bu dizi. ortadoğu halkına hitap ediyor.
  16. 16
    bir tv dizisi.
  17. 17
    Çatışma sahneleri öbür dizilere göre daha ciddi, bin kişiye pata küte on kişi saldırma gibi saçmalıklar yok.
    Yaşanmış olaylara değinmeleri de güzel.
  18. 18
    dizi değil, alper çağlar'ın deyimi ile "minik bir televizyon olayı"dır.

    kısa bi süre önce "mahalle" isimli 4. bölüm fragmanı yayınlanmıştır: www.youtube.com/...
    blu tv'den sansürsüz olarak izleyebilirsiniz.

    not: bildiğim kadarıyla final bölümü sinemada yayınlanacaktır. bir yandan bölümlerin bitmemesini isterken bir yandan da final bölümünü sabırsızlıkla beklemekteyim.
  19. 19
    Birinci ve ikinci bölümleriyle hızlı ve vurucu bir giriş yapan, üçüncü bölümüyle can acıtan, bugüne kadar izlediğim en sağlam dizilerde tartışmasız ilk üçe adını daimi olarak yazdıran alper çağlar dizisi.
    Karakterlerin hepsi sağlam bir temel üzerine oturtulmuş. Diyaloglar sağlam. Oyunculuğunu pek beğenmediğim özge gürel'i bile etkileyici buldum 3. bölümde.
    Bu kadar kısa sürede öyle olaylar yaşamışız ki yaşarken idrak edemeyen çok olmuş. Uydurma kahramanlıklar yerine gerçek kahramanlıkları izlemek beni çok mutlu ediyor. Üçüncü bölümün etkisi öyle ağırdı ki dördüncü bölüme el ayak çekildikten sonra başlayacağım.

    -- spoiler için tıkla --

    Bir haftadır gülpembe çalıyor kulağımda. Barış manço'nun sesini duyduğum an aklıma bir dağ başında yapayalnız şehadeti bekleyen aslanlar geliyor. Kuzey Irak'ta operasyon sırasında "bulunduğum yeri ateş altına alın." diyen tümgeneral aydoğan aydın geliyor aklıma.
    Nice ismini bilmediğimiz fedakar insanın insani tüm duygulardan sıyrılarak vatan toprağı için toprağa düşmesi... ayı murat'la birlikte bu isimsiz kahramanları da anmamıza vesile oldukları için ayrıca teşekkürler.

    Turan ve kaya'nın enkaz altında kaldıkları sahnede nefesim kesildi. Kızıyla yaptığı konuşma daha bir nefesimi kesti... turan'ın kullandığı g3 için özel ses efekti düzenleyen alper çağlar nasıl bir adamsın kelimeler yetmez anlatmaya.

    Fırat doğruloğlu'nun oyunculuğu çok hoşuma gidiyor, emir benderlioğlu'na, murat arkın'a bayılıyorum; ama en çok armağan oğuz'u övmek istiyorum sözlük. Güzel insanlarsınız vesselam.

    -- spoiler --

    • Bir hafta ruh gibi gezdim inanır mısın? O kadar çok kahraman var ki bu toprağa ait olan ne kadar fazlasını hatırlasak o kadar iyi.
    • 3. bölüm yetmedi bi de sen yak canımızı...
    • Öyle bir vakitteyiz ki canımızın yanmadığı gün yok...
  20. 20
    Aşırı boktan bir dizidir. Kuru milliyetçilik pompalıyolar. Böyle diriliş Ertuğrul, payitaht gibim bişey. Sevmedim.
    • senin kıyasına çomak sokam :) beğenmediysen izlemezsin aslan, denklem basit :)
  21. 21
    vıcık bir romantizm ile daha fazla izleyici çekmeye çalışıyorlar sanırım. baktılar cukka iyi.

    -- spoiler için tıkla --


    basit bir polis ile üsteğmen cilveleşiyor. bu arada biri ölürken yapıyorlar bunu. son nefesinde "benimle yemeğe çıkcan mı kızzz:)" falan diyor adam. bu ne lan?
    bir de kadın karakterin adı asena. asenamız çocuğu vurduktan sonra saçlarını kestirip ağlıyor:( aklsdas. la yürüyün gidin allasen.


    -- spoiler --

  22. 22
    Hiç inandırıcı olmayan vasat bir asker temalı dizi daha. senaryoları kim yazıyor merak ediyorum. Hele birde seyirciyi etkilemek için alttan verilen müzikler.. Bu tarz şeylerin ekranlarda yasaklanması gerektiğini ya da daha ciddi ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Yahut bir amaç için yapılabilir. Mesela oynayan oyunculara daha uygun ücretler ödenip, kazançların çoğunu şehit aileleri ve gaziler için harcayabilirler. * ortada ne ciddiyet ne samimiyet var.
    • alper çağlar yazıyor
  23. 23
    www.youtube.com/...
  24. 24
    Polis ozel harekati anlatmaktadir. Asker dizi degildir tesekkurler.
  25. 25
    pagan/folk türk metal grubu yaşru'nun enstrümantal bi parçası.