kayıt

şiddet

  1. 1
    birden fazla anlamı var ancak şiddet kelimesinin çağrıştırdığı ilk şey birçoğumuz için kaba kuvvettir.

    (bkz: şiddet şiddeti doğurur)
  2. 2
    güçlü, etkili, yoğun gibi anlamlarda da kullanılabilen sözcük.
  3. 3
    ahmet kaya'nın saddam hüseyin'e atfettiği iddia edilen parça.

    www.youtube.com/...
  4. 4
    tarafların kişi ya da kişilere fiziksel ve psikolojik olarak uyguladığı kaba kuvvet.
  5. 5
    Hepimizin içinde bir parça şiddet duygusu vardır, ama onu eyleme dönüştürmek psikolojik anlamda normal olmadığımızın bir göstergesiyken, şiddetle yatıp şiddetle kalkmak ise artık tamamen özümüzü terk ederek bambaşka bir kişiliğe büründüğümüzün kanıtı niteliğindedir. Şiddet insanı eline geçirdi mi, insan dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmış olur ve o yolculuk insanın en büyük tuzağı haline dönüşür. Toplumun çürümüş ruhları ve bedenlerini hikayeleştiren filmler, insanların ne kadar vahşileştiklerini, barbarlaştıklarını ve hatta kimliklerini bile sattıklarını ortaya koyarak, kendilerini oldukları gibi kabul etmelerini ve sonrasında ise değişim/dönüşüm olaylarına ışık yakmaları gerektiğini, sert eleştirilerle perdeye yansıtırlar. Yani kısaca bizi bize anlatırlar.
  6. 6
    açıklanması çok zor. anlatılmıyor bile. paylaşamıyorsun, her şey içinde kalıyor. içinde kaldıkça büyüyor, büyüyor ve seni sarıyor. iyileşme şansını yok ediyor.
  7. 7
    Bir Çok konuda Önemli bir parametre.
  8. 8
    Türkiye coğrafyasında sözlü olanının göz ardı edildiği, eski çağlarda bireylerarası hegemonya kurma aracı olarak kullanılan bir tercihtir. Evet, ilk insandan modern, insanı ayıran bir tercih.
  9. 9
    Ruhsal olanı fiziksel olarak yapılandan çok daha derin yaralara neden olabilir.
  10. 10
    kişinin kendini savunmasının en acı hali. gün geçtikçe şiddete olan eğilim de artıyor çünkü insan dudak uçuklatan bir boyutta özenti. eğitilemez insan yok, eğitilmeyen insan çok.
  11. 11
    tokatla tekme yumrukla silahlı şiddetle gündem olup cumhurbaşkanı beni korusun deyip cumhurbaşkanı koruması isteyen rezil kadın ünlüler hakkın da diyeceklerim cumhurbaşkanı devlet geliri devlet sağlığı devlet ekmeği devlet yönetimi gibi türlü türlü devlet olayı türlü devlet sorunu türlü türlü devlet derdi peşin de koştuğu ona yetmiyormuş gibi cumhurbaşkanı tekme tokat atan silahla saldıran adamlarla evlenip hata yapıp sonra da cumhurbaşkanı beni korusun deyip cumhurbaşkanın korumasına koşmasını isteyen saçma sapan kadınların korumasına koşmaya mecbur mu akıllı olmayı öğrenin önce.
  12. 12
    insana, topluma dört bir taraftan ekilmeye çalışılan ve kitlesel olarak her birimde etkisini gösteren bir sorun.
  13. 13
    küçük çocuklara başka insanlara yaşlılara şiddet uygulayanların ellerini koparalım.